Jelszóigénylés

Küzdeni tudásból jeles járt, de nem minden szettben

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 3., hétfő
Három további korosztályos együttesünk vegyes érzésekkel tért haza.

A leány serdülő csapatok mellett még három utánpótlás együttes képviselte az SZRSE-t. Hosszú hétvége volt, hiszen a leány gyerek korosztályból narancs keretünk már pénteken Békéscsabára utazott. A serdülő fiúk a kortársaik mellett idősebbek ellen is felvették a kesztyűt az ifjúsági bajnokságban, a két hétvégi tornájukról pedig vegyes érzésekkel térhettek haza.A srácoknál először a nehezebb feladat jött szombaton, a nagyobbak pontvadászatában a Győr és a DEAC ellen kellett helytállniuk beugró edzőjük, Varga Tamás irányításával. Előbbi riválissal szemben ötszettes csatában nyert a legénység, de a következő találkozó már nem hozott szegedi sikerélményt.

– A Győr ellen egy változatos és izgalmas mérkőzést vívtunk, küzdeni tudásból pedig jelesre vizsgázott a csapat, ennek köszönhető a győzelem. Egy ilyen maratoni küzdelem után kellett pihenő nélkül játszani a DEAC ellen, a fáradtság pedig rányomta a bélyegét a játékunkra – értékelte a tornát Varga Tamás.


dr. Tarnawa Ferdinád U19 OIB I. osztály helyosztó 13-16. helyért, Tahitótfalu
Széchenyi Győr - Szegedi RSE 2:3 (22:25)(17:25)(25:19)(25:19)(13:15)
Szegedi RSE - DEAC 0:3 (23:25)(17:25)(16:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Baranyi Dávid, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás
Vezetőedző: Varga Tamás

Ezután jött az a megmérettetés, amely prioritást élvezett a srácoknál. Sajnos a négy meccset hozó hétvége utolsó találkozóján kellett játszani a VRCK-val, így a Kazinbarcika elleni győzelem nem jött össze.

– Ezt a derbit vártuk legjobban, de a küzdelmes mérkőzésen felforgatott felállásban kellett felvenni a harcot egy lelkes csapattal. Somosi Levente hiányát nagyon éreztük, nélküle nem működött igazán az eltervezett taktika. Előtte a Kecskemét ellen is játszottunk, de fizikálisan, és sokszor technikailag is fölénk nőtt a KESI, így sima vereséget szenvedtünk – nyilatkozta Varga Tamás.


Buzek László U17 OSB I. osztály középszakasz, Kecskemét
KESI 'A' - Szegedi RSE 3:0 (25:13)(25:16)(25:18)
Vegyész RC Kazinbarcika Szegedi RSE 3:1 (18:25)(25:19)(26:24)(25:18)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Baranyi Dávid, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Varga TamásLeány gyerek narancs csapatunk az online oktatás után mintha tréningre indult volna pénteken, úgy játszhatott Békéscsabán. Ez talán nem vált előnyünkre, Strezeneczki Gyula vezetőedzőt is meglepte az első és a harmadik szett szegedi teljesítménye.

– Ha nem lesz több pótolt mérkőzés, akkor ez volt a szezon utolsó találkozója, így egy nagyon jó meccset akartunk játszani, de csak egy jó szett jött össze. Álmoskásan kezdtünk, majd a második szettre felébredtünk, aztán a harmadik szettben úgy játszottunk, mintha az előtte nyújtott remeklés meg sem történt volna – összegzett a mester. – Nem erre számítottam, és sok kérdést felvet ez a teljesítmény. Persze a lányok mindent megtettek, amit tudtak, és igazán nem is volt tétje a mérkőzésnek, de azt hittem, hogy a mumusunk ellen többet nyújtunk egy edzésidőben rendezett mérkőzésen – jegyezte meg Strezeneczki Gyula.


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB I. osztály Középszakasz, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Kék - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:7)(25:20)(25:9)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com