Jelszóigénylés

Sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 8., hétfő
Gyerek csapataink remekül helyt álltak a hétvégi fordulókon

Három gyerek korosztályú csapatunk képviselte hétvégén a Szegedi Röplabda Sportegyesületet. Leány narancs együttesünk egy győzelemmel és egy vereséggel, leány fekete játékosaink győzelem nélkül, fiú gyerek csapatunk pedig két nyertes mérkőzéssel zárta az eheti fordulót.

Leány narancs együttesünk a BRSE és a Miskolc csapataival szállt szembe. A mérkőzéseken többször is bravúros megoldásokat alkalmaztak, a második meccsen pedig szinte végig irányítani tudták a játékot.

Fésüs Erzsébet: - Az első mérkőzésünk első és harmadik szettjében igencsak megnehezítettük az ellenfelünk dolgát. Azonban még mindig sokszor értelmetlen félelem miatt követtünk el hibákat. A második meccsen végre bátran játszottunk. Bár néha a nyitásfogadással voltak gondjaink, de a többi szettben mi irányítottuk a játékot. Büszke vagyok a lányokra!


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB II.osztály Kelet Középszakasz.
VSD A Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:20, 25:17, 28:26)
Szegedi RSE Narancs - BDSE 3:1 (19:25, 25:16, 25:21, 25:15)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Meszlényi Sára, Fritz Eszter, Olasz Lola, Gigacz Réka, Kuncze Emma, Török Kata, Antós Lilla, Wodala Ágnes, Kőmíves Eszter, Czakó Szofi, Papdi Boglárka, Gergely Márta.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Leány fekete játékosaink betegségek és sérülések miatt hiányos kerettel voltak kénytelenek elutazni a hétvégi fordulóra. Így a TFSE-Kalocsa és a Palota RSC csapatai ellen bár többször is domináltak a pályán, végül nem tudtak győzelmet aratni.

Berkes Zoltán: - Sajnos nem túl pozitív előjellel vágtunk neki a hétvégi fordulónak a számtalan sérült és beteg játékos miatt. Ezért a TFSE-Kalocsa elleni mérkőzésnek nem mi számítottunk a fő esélyesének. A mind technikailag, mind taktikailag képzettebb ellenfelünk szinte végig kézben tartotta a mérkőzést. Csapatom azonban az elejétől a végéig motiváltan, koncentráltan küzdött, de a mai napon ez csak viszonylag szoros játszmákhoz volt elegendő. Az első két szettben rengeteg hibával játszottunk, kissé talán megilletődötten is. A harmadik játszmára a játék minden elemében ellenfelünk felé nőttünk. Végig magabiztos, fegyelmezett játékkal hoztuk ezt a játékrészt.  Az utolsó játszmára kezdő csapatom többségét pihentettem, így olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet léptek pályára. Nyilván ez már nem azt a képet mutatta, mint az előző játszma, de jelenlegi felkészültségi szintjükhöz képest tökéletesen megállták a helyüket. Örülök, hogy nagyszerű dolgokat műveltünk a mérkőzésen, de ezt csak egyelőre rövid ideig vagyunk képesek fenntartani. Dolgozni kell rajta, hogy ezt a szintet egyre tovább is meg tudjuk őrizni. Sok munka vár még ránk.dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB III.osztály Kelet-A Középszakasz, Budapest
TFSE-Kalocsa - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:11, 25:21, 25:18)
Szegedi RSE Fekete - PALOTA RSC 1:3 (18:25, 14:25, 25:14, 8:25)
Szegedi RSE Fekete: Meskula Réka, Kondacs Réka, Szakács Hédi, Varga Kincső, Janóczki Lizett, Bálint Maja, Rehák Fanni, Bán Dorka, Bicskei Janka, Kovács Luca, Bakonyi Dorka, Perényi Vivien.
Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Fiú gyerek csapatunk számára óriási lehetőségeket tartogatott a hétvégi forduló. A mérkőzések ugyan tét nélkülinek tűnhettek számukra, hiszen már a korábbi találkozón kiderült, hogy helyet kaptak a korosztályos döntőben, mégis teret adott a gyakorlásnak, a hibák javításának és a végső küzdelmekre való felkészülésnek. Emellett a végleges helyezésük miatt is fontosak voltak a fordulón elért eredmények. A mérkőzések pedig nem is alakulhattak volna jobban számukra: mindkét küzdelemből ők kerültek ki győztesen.

Strezeneczki Gyula: - A helyzetnek megfelelően álltak hozzá a fiúk a Dág elleni első mérkőzésnek és koncentráltan játszva nyertük meg a mérkőzést. Tettük mindezt úgy, hogy mindhárom játszmában különböző felállásban léptünk pályára. A jó kezdés után  a második mérkőzésen hasonló folytatásban reménykedtem, viszont mikor 7:1-re vezetett ellenfelünk, a Kazincbarcika, kénytelen voltam elbeszélgetni a fiúkkal. Ez meghozta eredményét, a hibák számát sikerült minimalizálni és kemény munkával 15-nél sikerült utólérni az ellenfelet, majd a szettet megnyerni. A lendület és a figyelem szerencsére tovább tartott, végig vezetve tudtuk hozni a második szettet is. A harmadik játszmában új felállással álltunk fel és a csapat hozzáállását mi sem mutatja jobban, hogy ezt a szettet is megnyertük meggyőző játékkal. Jó volt látni a pályán lévő játékosok akaraterejét, és a cserejátékosok biztatását. Csapatként nagyot léptünk előre! A hétvégi teljesítményünk hatására, valamint a további mérkőzések eredményeinek köszönhetően, a középszakaszt a második helyen zártuk, és így jutottunk be a döntőbe!
Tatár Mihály Fiú U15 OGYB II.osztály Középszakasz, Kazincbarcika
DÁG KSE - Szegedi RSE 0:3 (18:25, 16:25, 21:25)
Szegedi RSE - VRCK 3:0 (25:20, 25:22, 25:23)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Verebes Máté, Dávid Nataniel, Draskóczy Ede, Bálint György, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Makhult Levente, Gyémánt Boldizsár, Simon Benedek.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com