Jelszóigénylés

Emberfeletti küzdelemmel zártak

Megosztás:
Megjelent: 2023. június 6., kedd
Serdülő csapataink kitettek magukért az utolsó fordulón is

A Szegedi Röplabda Sportegyesületet két serdülő csapatunk képviselte a hétvégén. Leány narancs együttesünk három nyert mérkőzéssel az 5. helyen, fiú serdülő játékosaink pedig két győzelemmel a 2. helyen zárta a szezon utolsó fordulóját. 

Leány serdülő csapatunk emberfeletti teljesítményt nyújtott a hétvégén. A hibás kiírás miatt három mérkőzést, azon belül pedig 12 szettet szinte folyamatosan, ötperces szünetekkel játszottak végig. Teljesítményüket fokozza az is, hogy a nehéz helyzet ellenére mindhárom küzdelemből győztesen kerültek ki, így megérdemelten foglalhatták el az 5. helyet.

- Fésüs Erzsébet: : Mindhárom mérkőzésre jellemző volt a teljes csapategység, egymást segítve és lelkesen játszottak a lányok. A három helyosztó mérkőzést a versenykiírás hibája miatt közvetlen egymás után játszotta a csapat így csaknem 6 órán keresztül folyamatosan a pályán voltak a játékosok. Így még értékesebb a győzelmünk,hiszen óriási terhelés alatt is tudtak nyerni. Örülök hogy ilyen játékot láttam a csapattól,mert megmutatták hogy sokkal több van bennük mint ahogy eddig gondolták.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB II.osztály Kelet 5-9.helyért, Szolnok
Szegedi RSE Narancs – Miskolci VSC 3:1 (25:16, 24:26, 25:15, 25:16)
Szegedi RSE Narancs – JRK 3:2 (25:21, 25:27, 21:25, 25:15, 15:9)
5.helyért
Szegedi RSE Narancs – DVTK 3:0 
Szegedi RSE Narancs:
Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Horváth Dalma, Kóti-Kiss Noémi, Gigacz Maja, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Herceg Viktória, Gigacz Réka, Nagy-Hegyesi Luca, Kasza Virág.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.


Fiú serdülő
csapatunk is  hatalmas akaraterővel és motivációval indult neki a hétvégi fordulónak. Az elbukott osztályozó meccs után kitűzték maguknak célul, hogy a szezont a másodosztály élvonalában zárják majd. Az utolsó fordulón sikerült megugraniuk a magasra tett lécet, és az előkelő második helyen végeztek.

Csányi Dániel: Az utolsó fordulón elszenvedett vereség miatt mindenképp vissza szerettünk volna vágni a Kazincbarcikának. Főleg, hogy itt már a döntőbe jutás volt a tétje. A héten próbáltuk kicsit lazábbra, felszabadultabbra venni az edzéseket, sok játékkal, ahol mi is próbáltuk "segíteni" őket a pályán ellenfélként. Nem érkezett teljes kerettel az ellenfelünk, de tudtuk, hogy így sem lesz könnyű dolgunk. Lendületesen kezdtük a mérkőzést, viszont rengeteg nyitást rontottunk. A második szettben ezzel fel is hoztuk ellenfelünket, amivel saját dolgunkat nehezítettük. Szerencsére ezt még időben tudtuk korrigálni, és a következő két szettben lezártuk a meccset. A döntőben azzal a Lőrinczcel találkoztunk, akikkel mindig nehéz meccseket játszottunk, viszont mindig tudtunk nyerni. Most viszont látszott rajtuk, hogy nagyon felkészültek belőlünk, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Hihetetlen lelkesen  és magabiztosan játszottak. Nálunk meg elfogytak a jó megoldások, így javarészt az ellenfél dominált. Későn hittük el, hogy ezt meccset megtudjuk nyerni, így csak szorossá tudtuk tenni a szettek végét. Összességében megérdemelten nyerte meg a másodosztályt a Lőrinc, mert akkor játszottak a legjobban, amikor kellett. Jövőre egyértelmű célunk az első osztályba való visszajutás és a hatos döntőn való részvétel. Köszönjük szépen a szülőknek a támogatást és szurkolást!


Buzek László Fiú U17 OSB II.osztály Döntő 1-4. helyért, Szeged
Szegedi RSE – VRCK 3:1 (25:16, 25:21, 19:25, 25:12)
1.helyért
Szegedi RSE – Lőrinc 2000 SE 0:3 (18:25, 23:25, 26:28)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Elousta Dzsáfár, Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Varga Benjamin, Fitor Patrick, Simon Benedek, Mikle-Baráth Milán, Bálint György, Gyémánt Boldizsár.
Vezetőedző: Csányi Dániel.
Másodedző: Piti Richárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com