Jelszóigénylés

Több mint 700 indulóval jön a Szeged Kupa

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 27., csütörtök
Régi hagyományt ápolunk a hétvégi tornával, amit nagyon várnak a gyerekek.

Már az 50-es években, Markovics Endre vezetésével rendeztek a városunkban Fesztivál Kupát, amelyen több külföldi csapat vett részt, mint magyar. Ahogy Bezdán István fogalmaz: óriási buli volt! A 70-es években ennek a tornának akarták elindítani az utánpótlás “verzióját”, ebből lett a Szeged Kupa. Az elmúlt négy évtizedben több neve is volt az eseménynek, jó ideig például a megyei napilap, a Délmagyarország volt a főszponzor. A név változott, a hagyomány nem: régóta a Szeged Kupa hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornája. Természetesen idén is megrendezzük, az előttünk álló hétvégén 116 csapat több mint 700 játékosa röplabdázik a város három helyszínén.

Magyarországon talán ez a legnépszerűbb torna, ennek pedig van egy különleges oka: ez az egyetlen hazai megmérettetés a sportágban, amely teljes hétvégét ölel át.

– Többek között ezért imádják a gyerekek, nagyon élvezik, hogy Szegeden aludhatnak, nekik így nagyobb móka az egész – véli a szervezői munkát ezúttal is irányító Bezdán István. – Az ország minden tájáról érkeznek egyesületek, a távolról utazók már a péntek estét is a városban töltik. A résztvevők mindig örülnek, hogy itt megkülönböztetünk alap és kiemelt kategóriákat, így hasonló erejű csapatok küzdelmét kapjuk. Azt is kifejezetten szeretik a gyerekek, hogy a kétnapos szervezés miatt többet lehet pihenni a meccsek között – mondta a szakember, akinek ezúton is óriási köszönet jár odaadó munkájáért!


Három korosztály képviselői küzdenek meg egymással. A szuperminisek az Arany János Általános Iskolában szerepelnek, ahol 26 csapat indul – a fiú és lány együttesek mellett vegyes összetételű keretekkel. Három pályán rendezik a három a három elleni találkozókat.

A mini és gyermek korosztályban alap és kiemelt kategóriájú versenyt is rendezünk, illetve itt csak lányok szerepelnek. A minisek az Etelka soron gyülekeznek majd, ahol 6 pályán négy a négy elleni küzdelmeket vívnak – kiemeltben 10, alap kategóriában pedig 48 csapat. A gyerek korosztály képviselői a Lila iskolában 4 pályán játszanak hat a hat ellen, a kiemelt kategóriában 9, az alapban pedig 23 együttessel.

A tornát segítő játékvezetők és jegyzőkönyvvezetők a hagyományokhoz híven egyesületünk játékosai közül kerültek ki.

A díjazás is a hagyományok szerint alakul. Minden csapatnak jár majd oklevél, a kategóriák első 3 helyezettjei pedig érmet és kupát is kapnak. Az első helyezett csapat tagjai illetve a többi dobogós együttes edzői pólóval is gazdagodnak. Minden korcsoport első három helyezett keretéből kikerül egy-egy különdíjas tehetség, ők egy plusz trófeával gazdagodnak.


A 2020-as Szeged Kupa fő támogatója a Magyar Röplabda Szövetség és a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a két szervezetnek ezúton is nagyon köszönjük a segítséget!

Ahogy arról már beszámoltunk, az idei Szeged Kupa csatlakozik az Európai Röplabda Szövetség szökőévhez köthető, 1DayMore4Volleyball elnevezésű programjához, hiszen idén plusz egy napunk lesz röplabdázni. Ezt 52 országban, köztük hazánkban is ünneplik, így a Szeged Kupa nemzetközi eseménnyé válik. Az akcióhoz nyereményjáték is tartozik:  a #VolleySkillChallenge és a #1DayMore4Volleyball hashtagekkel ellátott bejegyzések között díjakat sorsolnak ki.

Jelezd Te is, hogy ott leszel a mérkőzéseken a Facebook Eseményünk által!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com