Jelszóigénylés

"Szeretnék minél többet fejlődni."- Piti Richárd edző lett

Megosztás:
Megjelent: 2022. szeptember 16., péntek
Egyesületünk új edzőjével készítettünk interjút.

Az idei szezontól kedzve NBI-es felnőtt férfi csapatunk kezdő centere, Piti Richárd a Szegedi RSE stábját is erősíti, mint edző. Karrierjének kezdetéről, álmairól, célitűzéseiről beszélgettünk vele. 

-Mikor, és hol kezdtél röplabdázni? Mi volt, ami megfogott ebben a sportban?

-Negyedikes koromban, 10 évesen kezdtem el az Arany János Általános Iskolában Varga Tamásnál röplabdázni. Az egyik barátom járt oda edzésre, és hívott engem is, mert ő nagyon élvezte. Végül én is ott ragadtam, annyira megszerettem a sportot. Gimnazista koromban már az utánpótlásban sajnos nem volt korosztályom, így kerültem az akkori SZTE EHÖK felnőtt csapatába, 3-4 évre. Mikor ez megszűnt, az SZRSE felkarolt minket, és így kerültem az egyesületbe immár 6 éve.

-Hogyan született meg benned a gondolat, hogy edző legyél?

-Minden a Dugonics András Piarista Gimnáziumban kezdődött, ugyanis sporttagozatos osztályba jártam. Már akkor is nagyon érdekelt a profi sportolás, tizedikes koromban született meg bennem a gondolat, hogy szeretnék edző lenni. A röplabda iránti szeretetem megmaradt, viszont a terveim az évek alatt változtak: úgy gondoltam, hogy még egy ideig szeretnék csak játékosként részt venni az egyesület életében, így miután elvégeztem a gimnáziumot, egy OKJ-s képzésre jelentkeztem. A sors fintora, hogy az a tanfolyam végül nem indult el, és az iskola felajánlott más lehetőségeket, amik között az edzői szak is szerepelt. Így határoztam el újra, hogy elvégzem ezt a képzést a Gábor Dénes Gimnáziumban, felnőtt oktatási rendszerben.-Milyen korú csapatoknak tartasz edzéseket?

-Két utánpótlás csapatot is edzek jelenleg: a csapat, amit teljesen egyedül viszek azok az U20-as lányok, akikkel a bajnokság harmadosztályában is  indulunk majd. Emellett másodedző vagyok Csányi Dániel csapatánál,U17-es fiúknál.

-Hogyan tudod összegyeztetni az edzőséget az NBI-es edzésekkel, mérkőzésekkel?

-Az egyesület segített, és megoldottuk hogy az időpontok ne essenek egybe, így meg is tudom tartani, és le is tudok járni az edzéseimre. A meccseket viszont sajnos nem tudom vállalni, mert a felnőtt meccsekkel ütköznek a csapataim bajnokságának fordulói, de bízom benne, hogy a későbbiekben már el tudom kísérni a lányokat, és a fiúkat is egyaránt.

...

- Mit szeretnél átadni a gyerekeknek?

Azt szeretném átadni, amit nekem is jelent a röplabda, és maga a sport. Szeretném elérni, hogy szeressenek játszani, örömmel jöjjenek edzeni, lelkesen menjenek a meccsekre.

-Van-e valamilyen célkitűzésed, álmod, amit szeretnél elérni az edzői karriered során?

Vannak nagy álmaim is, ahogyan mindenkinek, például, hogy egy válogatottat edzhessek a jövőben. Konkrét célkitűzésem nincs azon kívül, hogy a jelenben kihozzam magamból a legtöbbet és fejlődjek, tanuljak. A kollégáim edzéseit mindig figyelem, jegyzetelek, hogy mint edző, mit tudok felhasználni a saját csapataimnál. A saját felnőtt edzéseimből is sok mindent megjegyzek, hogy alkalmazzam a technikákat, feladatokat a saját tanítványaimnál is. A tanulás fázisában vagyok, szeretnék minél többet fejlődni. Jelenleg ez a célkitűzésem.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com