Jelszóigénylés

4+1 sikert arattak hétvégén a serdülők

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 19., szombat
Az U21-es csapatunk kikapott, de biztatóan játszott.

Sűrű hétvégén vagyunk túl, hiszen felnőtt csapataink mellett sok korosztályos együttesünk is pályára lépett szombaton és vasárnap. A serdülők 4+1 sikert arattak, míg U21-es együttesünk kikapott, de biztatóan játszott.
A leány serdülő 1-es együttes Békéscsabára utazott, ahol a házigazda ellen egy rendkívül izgalmas derbin maradtak alul a szegediek. Az első fordulóban 3:0-ra kikaptunk a BRSE-től, most viszont egy szorosabb mérkőzést sikerült velük játszanunk. 

– Át tudtunk lépni azon a gondolaton, hogy erős az ellenfelünk, rögtön meg is leptük a vendéglátot egy sima, (25:11)-re hozott szettel – kezdte az értékelést Csányi Roland vezetőedző. – Már itt bizonyítottuk, hogy velünk a jövőben is számolniuk kell, mint egyenlő ellenfél, de a folytatás is remek volt. A negyedik szettet például 8 pontos hátrányból nyertük meg, Kiss Anna remek szervái nagy mértékben hozzájárultak a fordításhoz – tette hozzá.

Az Eötvös elleni bajnokit simán húzta be a Szegedi RSE, a második szettben például csak 5 pontot egedélyezett riválisának.

– Itt már a cserék is lehetőséget kaptak, és így is magabiztosan nyertünk, ami bizonyítja, hogy mindenki élt a lehetőséggel. Példaértékű lesz a jövőben ez a teljesítmény, ezen a napon olyan hozzáállást mutattak a lányok, amit később is szeretnék tőlük látni. Precízen betartották a megbeszélteket – jegyezte meg Csányi Roland.


Szalayné Sebők Éva Leány OSB A-2 csoport, Békéscsaba
Szegedi RSE - LINAMAR-BRSE 2:3 (25:11)(19:25)(15:25)(25:23)(10:15)
DSZC-Eötvös DSE - Szegedi RSE-1 0:3 (14:25)(5:25)(18:25)
Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Rácz Lilla, Kiss Zsófia, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Mónika, Magyar Leila
Vezetőedző: Csányi Roland
A leány serdülő 2-es csapat Szegeden, de új helyszínen játszott. A Hattyas sori terem alacsonyabb a megszokottnál, de ez nem jelentett gondot, így a Kecskemét és a VASAS ellen is diadalmaskodott az SZRSE.

– Remekül alkalmazkodtak a lányok az új körülményekhez – mondta Strezeneczki Gyula. – Nekünk a serdülő bajnokságban ez egy tanulóév, így reméltem, hogy hasonlóan jó játékkal rukkolnak elő a lányok, mint a gyerek fordulóban. Meg is feleltek a várakozásaimnak, nagy lelkesedéssel, és többször is pontosan játszottak. A VASAS elleni siker óriási eredmény, hiszen a fővárosiak ezúttal komplett serdülő csapattal álltak fel ellenünk, jól is játszottak, de mi még jobban. Mindig volt egy játékosunk, aki a diadalhoz szükséges pluszt nyújtotta, és cserével is bele tudtam nyúlni a meccsekbe. Remélem, hogy ez a két siker nem rak terhet a lányokra! Köszönjük a szülőknek a biztatást, viszonylag sokan eljöttek, remek volt a hangulat – nyilatkozta a tréner.


Szalayné Sebők Éva Leány OSB A-4 csoport, Szeged
KESI "A" - Szegedi RSE-2 0:3 (19:25)(22:25)(21:25)
Szegedi RSE-2 - VASAS SC "A"  3:1 (25:21)(21:25)(25:20)(25:23)
Szegedi RSE: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina, Erdei-Strohner Enikő 
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula
A címben is jelzett +1 sikert a fiú serdülő csapat "aratta", hiszen a TF ezúttal sem tudott érvényes igazolásokat bemutatni, így 3:0-ra jóváírták nekünk az ellenük kiírt találkozót. Egyből jöhetett tehát a Szolnok elleni meccs, amelynek tétje a csoportmásodik hely bebiztosítása volt, így ellenfelünk a megszokottnál is erősebb keretet állított ki ellenünk.

– Az első szettben nagy csata zajlott a pályán, amely a javunkra dőlt el, hiszen tanítványaim nagyon koncentráltak, nem ismertek elveszett labdát, így fokozatosan felőrölték az ellenfelet – véli Hulmann Zsolt. – A második szettben magasabb fokozatra kapcsolt a Szolnok, de felvettük a kesztyűt. Varga Medárd jól irányított, támadásban Somosi Levente jeleskedett, míg nyitásokban Janó Csongor tett hozzá sokat a győzelemhez. A harmadik szettre elfogyott a fiúk koncentrációja, így a hazigazdák szépíteni tudtak.

Ezután jöhetett a Dunaferr elleni bajnoki, a csoport legerősebb csapatával szemben helytállt a Szeged.

–Megilletődötten kezdtünk, de Janó Csongor nyitásaival sikerült közel kerülnünk ellenfelünkhöz. Ezután talán a túlságosan nagy tisztelet miatt több hibát vétettünk. A második és harmadik szettben sikerült levetkőznünk kishitűségünket, menetrendszerűen jöttek Somosi bombái, Gera Bálint szép mentéseket mutatott be, még center támadásaink is utat találtak az ellenfelünk térfélére. A végjátékban elég volt egy kis kihagyás, hogy a végén az ellenfél örüljön a sikernek. A fiúk most játszottak a legjobban az edzőségem alatt, gratulálok a srácoknak! A munka kezdi meghozni a gyümölcsét, de a szüret még messze van – összegzett a szakember.


Buzek László fiú OSB A-1 csoport, Szolnok
Szegedi RSE - DSE Röplabda Akadémia 0:3 (0:25)(0:25)(0:25)
TFSE-Neumann - Szegedi RSE 2:1 (25:18)(25:23)(14:25)
 Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum "B" 0:3 (17:25)(22:25)(23:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Varga Medárd, Somosi Levente, Hernádi Marcell, Janó Csongor, Baranyi Dávid, Szunyogh Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

A serdülők mellett a fiú U21-es csapatunk is pályára lépett, szintén Hulmann Zsolt irányításával. A Szolnok vendégei voltak a fiúk, és bár 3:0-ra kikaptak, dicséret illette őket.

– Az első szettben annak ellenére, hogy még nem sokat játszották együtt a srácok, tudtuk tartani a lépést a házigazdákkal – mondta Hulmann Zsolt. – Varga Medárd jól szervezte a játékot. Ütőjátékosaink, Strezeneczki Péter és Somosi Levente rendre megtalálták ellenfelünk blokkján a réseket. Ferenczi Erik centerteljesítménye sem adott okot a panaszra. Sajnos néhány ki nem kényszerített hiba után az ellenfelünk örülhetett a részsikernek. A második szettben nyitásfogadási hibák után gyorsan meglógott ellenfelünk, majd csak a felzárkózásra jutott érőnk. A harmadik szettben szinte semmi sem sikerült, csak néhány megmozdulásunk ért pontot, míg elenfelünk magabiztosan játszott. A fiúkon még érződik az összeszokottság hiánya. Ennek ellenére az első szettben kifejezetten jól játszottunk, amiből erőt meríthetünk. Ugyanakkor fontos, hogy megtanuljunk az egész meccsen koncentrálva játszani – hangsúlyozta a mester.

U21-NBII Férfi Bajnokság Kelet A-csoport, Szolnok
Szolnoki Sportcentrum NBII - Szegedi RSE 3:0 (25:20)(25:15)(25:9)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Czakó Lóránt, Varga Tamás, Somosi Levente, Strezeneczki Péter, Varga Medárd, Ferencz Erik, Móczár Dávid, Baricsa Gergő, Feier Tibor, Kollár Patrik, Baranyi Dávid 
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com