Jelszóigénylés

Drámai csatát nyertek a gyerekek

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 22., hétfő
Leány csapatunk mellett a srácoknak is lehetett volna egy győzelme, de nem éltek a lehetőséggel.

Úgy terveztük, hogy három hétvégi tornáról számolunk be az SZRSE gyerek korosztálya kapcsán, de az élet, vagyis a járvány közbeszólt. Leány fekete csapatunk Kecskemétre utazott volna, de koronavírus-fertőzés gyanúja miatt le kellett fújni az indulást, így sajnos három mérkőzésről is kénytelenek voltunk lemondani.Leány gyerek narancs együttesünk a fővárosban szerepelt, két sima vereség mellett egy győzelmet is elkönyvelt, ugyanis a Jászberény ellen óriási csatában az SZRSE bírta jobban a mindent eldöntő ötödik szettet.

– Elégedett vagyok a lányok teljesítményével – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A hatos döntőre esélyes Vasassal hazai pályán játszottunk legutóbb, most nem voltunk annyira alárendelt szerepben, mint Szegeden. Bizonyítottuk, hogy azóta fejlődtünk, ezt az eredmény is igazolta. Rövid pihenő után a Jászberény elleni derbi következett, amelyen a visszavágás volt a cél az alapszakaszban elszenvedett 3:1-es vereségért. Drámai küzdelem zajlott a pályán, majdnem kétórás csatát vívtunk a riválissal. A mindent eldöntő, ötödik szettet végig uralni tudtuk, ez volt a győzelem kulcsa. Mindössze fél óra pihenő után újra pályára kellett lépni, méghozzá az UTE ellen. Az ötszettes meccsünk okozta fáradtság döntő tényező volt, az első szettben még tartottuk a lépést, sőt, sokáig vezettünk is, de utána már a lányok teljesen elkészültek az erejükkel. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen a Vasas ellen bizonyították az előrelépést, majd a Jászberény ellen óriásit küzdöttek, az ellenfelek edzői is dicsérték csapatunkat. Láthatók a fejlődés jelei, remélem, később is látszik majd az eredményeken – jegyezte meg a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Budapest
Vasas SC Piros  - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:11)(25:14)(25:10)
JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB - Szegedi RSE Narancs 2:3 (25:21)(19:25)(21:25)(25:21)(12:15)
Szegedi RSE Narancs - UTE U15A 0:3 (21:25)(13:25)(4:25)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaFiú gyerek csapatunk csak egy szettet rabolt Szolnokon, de előzetesen nem is voltak komoly remények, hiszen három rendkívül erős csapattal kellett megküzdeni. Komoly hétvégén van túl a társaság, de előre kell lépnie, hiszen ezúttal is volt reális esélye egy győzelemre, de nem tudott élni a lehetőséggel.

– A kaposváriak elsőszámú csapata és a házigazda ellen nem számítottam extra teljesítményre, mindkét ellenfél nagy falat nekünk – fogalmazott Csányi Dániel vezetőedző. – A harmadik ellenféllel szemben már felcsillant a remény, volt keresnivalónk a Kaposvár második számú együttese ellen, ennek megfelelően indult a meccs. Másfél szetten át jól játszottunk, utána jött egy rossz sorozat nyitás-fogadásban, amit támadásaink hatékonysága sínylett meg, így folyamatosan felzárkózott ellenfelünk. Fájó ez a vereség, mert mondtam a srácoknak, hogy már nem elég egy-két szettet nyerni, többre vagyunk hivatottak. Volt egy kis fejmosás az öltözőben, ami hatásos is volt, mert utána a Kaposvár elsőszámú csapata ellen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, azon a meccsen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek valójában. Ha ugyanúgy játszottunk volna a másik találkozón, egy győzelemmel a zsebben utazhattunk volna haza. Sajnos már négy-öt alkalommal is ilyen hibába estünk a szezonban. A támadások befejezésében fejlődnünk kell, hiszen e nélkül semmit sem érnek az olykor bravúros védekezések. Súlyt kell adni a támadásainknak, ezen fogunk dolgozni az előttünk álló hetekben – árulta el a tréner.


Tatár Mihály U15 OGYB I.osztály, Szolnok
Szolnoki SPC - Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:9)(25:15)
Szegedi RSE  - RÖAK Kaposvár KÉK 1:3 (14:25)(25:22)(20:25)(19:25)
RÖAK Kaposvár-Sárga - Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:15)(25:17)
Szegedi RSE: Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Wodala Benjámin, Fitor Patrick, Pintér Gergely, Verebes Máté, Simon Benedek, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com