Jelszóigénylés

Értékes győzelemmel kezdtük a szezont

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 23., hétfő
Ötszettes meccs végén örülhettek a lányok az ifjúsági bajnokság rajtján.

Leány csapatunk korábban gyermek korosztályosként indult a serdülő bajnokságban, most pedig serdülőként az ifjúságiak között debütált, és ezúttal is helytállt: a Lila iskolában rendezett nyitófordulóban rögtön győzelemmel kezdett a Szegedi RSE.

A pontvadászatban a Röpke SE volt az első ellenfelünk. Kétszer is szettelőnybe kerültek a vendégek, majd kétszer egyenlítettek a hazaiak, így a kétórásra nyúló csatában jöhetett az ötödik, mindent eldöntő szett, amelyben (15:11)-re diadalmaskodott a csapatunk.

– Sokat és keményen dolgoztak a lányok az alapozás során, ez volt a kulcsa annak, hogy a hajrában is remekeltek, koncentráltan játszottak – kezdte az értékelést Csányi Roland vezetőedző. – Nem volt elvárás a győzelem, hiszen ez volt az első megmérettetésünk a két évvel idősebbek között. A lányok hozzáállása nagyszerű volt, nem ismertek elveszett labdát! Nem feltett kézzel álltak ki a meccsre, és meg is lett a jutalmuk. Fiatal koruk miatt viszonylag sok hibát vétettek az első szettekben, de ez érthető, és a lényeg, hogy értékes győzelmet arattak, amely lendületet adhat a szezonra – véli a tréner.

A második bajnokin a VASAS  SC “A” jelű együttesétől vereséget szenvedtünk, de nem lehet okunk panaszra.

– A kezdő feladónk megbetegedett, így az ütők között nem volt olyan az összhang, mint az első meccsen. Még így is szorossá tettük az első szettet a favorit ellen, majd forgattuk a csapatunkat, mindenkinek lehetőséget adtunk. Összességében nagyon elégedett vagyok a lányokkal, remek főpróba volt ez a serdülő bajnokságra, ahol már fontosabb, hogy győzelmeket arassunk – zárta a beszélgetést Csányi Roland.

Torma Ágnes U19 női OIB I. osztály, 1. forduló, Szeged
Röpke SE–Szegedi RSE 2:3 (25:23)(17:25)(25:16)(23:25)(11:15)
Szegedi RSE–VASAS SC "A" 0:3 (21:25)(16:25)(17:25)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila
Vezetőedző: Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com