Jelszóigénylés

Értékes győzelemmel kezdtük a szezont

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 23., hétfő
Ötszettes meccs végén örülhettek a lányok az ifjúsági bajnokság rajtján.

Leány csapatunk korábban gyermek korosztályosként indult a serdülő bajnokságban, most pedig serdülőként az ifjúságiak között debütált, és ezúttal is helytállt: a Lila iskolában rendezett nyitófordulóban rögtön győzelemmel kezdett a Szegedi RSE.

A pontvadászatban a Röpke SE volt az első ellenfelünk. Kétszer is szettelőnybe kerültek a vendégek, majd kétszer egyenlítettek a hazaiak, így a kétórásra nyúló csatában jöhetett az ötödik, mindent eldöntő szett, amelyben (15:11)-re diadalmaskodott a csapatunk.

– Sokat és keményen dolgoztak a lányok az alapozás során, ez volt a kulcsa annak, hogy a hajrában is remekeltek, koncentráltan játszottak – kezdte az értékelést Csányi Roland vezetőedző. – Nem volt elvárás a győzelem, hiszen ez volt az első megmérettetésünk a két évvel idősebbek között. A lányok hozzáállása nagyszerű volt, nem ismertek elveszett labdát! Nem feltett kézzel álltak ki a meccsre, és meg is lett a jutalmuk. Fiatal koruk miatt viszonylag sok hibát vétettek az első szettekben, de ez érthető, és a lényeg, hogy értékes győzelmet arattak, amely lendületet adhat a szezonra – véli a tréner.

A második bajnokin a VASAS  SC “A” jelű együttesétől vereséget szenvedtünk, de nem lehet okunk panaszra.

– A kezdő feladónk megbetegedett, így az ütők között nem volt olyan az összhang, mint az első meccsen. Még így is szorossá tettük az első szettet a favorit ellen, majd forgattuk a csapatunkat, mindenkinek lehetőséget adtunk. Összességében nagyon elégedett vagyok a lányokkal, remek főpróba volt ez a serdülő bajnokságra, ahol már fontosabb, hogy győzelmeket arassunk – zárta a beszélgetést Csányi Roland.

Torma Ágnes U19 női OIB I. osztály, 1. forduló, Szeged
Röpke SE–Szegedi RSE 2:3 (25:23)(17:25)(25:16)(23:25)(11:15)
Szegedi RSE–VASAS SC "A" 0:3 (21:25)(16:25)(17:25)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila
Vezetőedző: Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com