Jelszóigénylés

Sikerekkel zárták az idényt

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 29., hétfő
Gyerek csapataink hatalmasat küzdöttek

Gyönyörű eredményeket értek el a Szegedi Röplabda Sportegyesület gyerek korosztályú csapatai: leány narancs csapatunk az ötödik, leány fekete játékosaink a hetedik, fiú gyerek együttesünk pedig az első helyen végzett az idei bajnokságban.

Leány narancs csapatunk óriási csatákat vívott a hétvégén: mind az ellenfeleken, mind saját magukon felül tudtak kerekedni. Az idényben rendkívül sok munkát fektettek abba, hogy a játék minden elemében pontosak legyenek, valamint, hogy higgadtan, koncentráltan tudjanak játszani. Az utolsó fordulóra minden beérett: így az előkelő ötödik helyen zárták a bajnokságot.

Fésüs Erzsébet: - Az első mérkőzés első két szettjében rengeteg hibával játszottunk, mert túlságosan izgult a csapat. Utána már kisebb hullámvölgyekkel, de sokkal magabiztosabban és pontosabban támadtunk. Szép győzelem volt: végre megtapasztaltuk, hogy 0-2 nél még nincs vége a mérkőzésnek és van miért küzdeni tovább. A második meccsen drámai csatában kerekedtünk felül az ellenfél csapatán, és szereztük meg az ötödik helyet. Gratulálok a lányoknak!


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB II.osztály Kelet Helyosztó 5-9.helyért, Mórahalom
Szegedi RSE Narancs VSD A  3:2 (24:26, 18:25, 25:22, 25:8, 15:11)
5. helyért
Szegedi RSE Narancs - BDSE 3:1 (25:20, 25:19, 21:25, 31:29)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Meszlényi Sára, Fritz Eszter, Olasz Lola, Gigacz Réka, Kerekes Regina, Török Kata, Jámbor Enikő, Hári-Kovács Lilla, Wodala Ágnes, Kőmíves Eszter, Czakó Szofi, Papdi Boglárka, Gergely Márta.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Leány fekete játékosaink hatalmas küzdelmek árán szerezték meg a hetedik helyet az idény utolsó fordulóján. Az első mérkőzést az NBARA együttese ellen magabiztosan, pontos játékkal nyerték. Azonban a második meccsen, a kecskemétiek ellen óriási csatát vívtak: a motivált kezdés után a második szettben nem sikerült nyerniük, ezt követően pedig hiába zsebelték be a harmadik játszmát, a negyedik és ötödik szettben szoros küzdelemben alul maradtak. A hetedik helyért folytatott küzdelmben a BTDSE együttesével harcoltak, amit hasonlóan az első mérkőzéshez magabiztos győzelemmel zártak. 

Berkes Zoltán: - Nagy önbizalommal és motiváltan nyertük meg az első mérkőzést az NBARA csapata ellen. A második meccs a hazai együttes, a Kecskemét ellen volt. A szezon során mindig nagyot küzdöttünk ellenük, így most is hasonlóra lehetett számítani előzetesen. A mérkőzést jól kezdtük: nagyon taktikusan, motiváltan és pontosan játszottunk, kevés hibával. Így könnyedén hoztuk az első játszmát. A második játékrészben bemutattuk az ellenkezőjét így azt ellenfelünk könnyedén nyerte. A harmadik játszmát nagy küzdelemben hoztuk, majd a negyedik játszmát szintén nagy küzdelemben, de elveszítettük. Sajnos a játszma végére elfáradtunk nyert helyzetben . A mindent eldöntő ötödik játszmában ellenfelünk jól kezdett, igazából végig csak rohantunk az eredmény után. Ismét egy olyan mérkőzésen vagyunk túl melyből rengeteget lehet tanulni. sajnáltam a lányokat, mert egy hajszál választotta el őket a mérkőzés megnyerésétől, de pont a győzelem kapujában esett szét a játékunk. Nem volt sok idő nyalogatni a sebeinket, hiszen aznapi harmadik mérkőzésünket rögtön ezután kezdtük a hetedik helyért a BTDSE ellen. Az egész mérkőzés során ólmos lábakkal játszottunk, mind fizikálisan mind pszichésen fáradt volt csapatom. Nagyot küzdöttek a lányok, amire nagyon büszke vagyok. Sokszor kicsit nehézkesen, de kiküzdötték a győzelmet, és így a hetedik helyet. Gratulálok csapatomnak!


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB III.osztály Kelet-A Helyosztó 5-9. helyért, Kecskemét
NBARA - Szegedi RSE Fekete 0:3 (13:25, 9:25, 16:25)
Szegedi RSE Fekete - KESI'B' 2:3 (25:14, 14:25, 25:23, 24:26, 10:15)
7.helyért
Szegedi RSE Fekete - BTDSE 0:3 (14:25, 23:25, 20:25)
Szegedi RSE Fekete: Meskula Réka, Varga Tímea, Szőke Regina, Szakács Hédi, Varga Kincső, Bálint Maja, Rehák, Terbe Jázmin, Perényi Vivien, Bicskei Janka, Kovács Luca, Bakonyi Dorka.
Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Fiú gyerek csapatunk a lehető legjobb eredménnyel zárta az idei szezont: hibátlan játékkal megnyerték a másodosztály döntőjét! Az edzésekbe fektetett munka meghozta a gyümölcsét, amit mi sem mutat jobban annál, mint hogy azt a csapatot, akitől vereséget szenvedtek márciusban, a döntő első mérkőzésén magabiztosan legyőzték. Mind a DEAC, mind pedig az UNI-Győr-SZESE ellen határozottan tudtak pályára állni, végig koncentráltan játszani és egy csapatként működni.

Strezeneczki Gyula: - Március óta azonban sikerült a jó útra lépnünk és edzésről edzésre tudtunk előre lépni. Ez a bajnokság befejező fázisában jól látszott az eredményeken is, így nyugodtan készültem az elődöntőre, bíztam abban, hogy a fiúk ezúttal is a pályán bizonyítják majd az edzéseken látott előrelépést. Így történt, a lelkesen játszó Debrecen nem tudta megnehezíteni a dolgunkat, végig magabiztosan játszva, két különböző felállást kipróbálva, mindenkinek játéklehetőséget biztosítva nyertük meg az elődöntőt 3:0 arányban és készülhettünk a hazai csapat elleni döntőre. A döntő előtt csak annyit kértem a fiúktól, hogy érezzék jól magukat a pályán, játsszanak figyelmesen, segítsék egymást. 7:7-ig felváltva estek a pontok, ekkor előbb Simon Benedek szerváit követően  5 pontra nőtt az előnyünk, majd Makhult Levente szerváit követően már 19:9 volt az eredmény a javunkra. A szettet végül 25:10-re nyertük meg! A második szett elejétől folyamatosan tudtuk növelni előnyünket, végig magabiztosan játszva 25:13-ra nyertük a második szettet. A harmadik játszma elején az előző két szettben mutatott dominanciával kezdtünk, magabiztos előnyünk lehetővé tette azt, hogy szinte mindenki, még ha csak néhány pont erejéig is, pályára léphessen a döntőben. Végül a harmadik szettet 25:20 arányban nyertük meg, így lettünk a másodosztály bajnokai. A döntőben mutatott játék, nem csak az én véleményem szerint, nagyon komoly teljesítmény volt. A fiúk betartották a taktikai utasításokat, kevés hibával játszottak, csapatként küzdöttek egymásért. Úgy érzem ráéreztek arra, hogy milyen érzés együtt tenni valamiért, és együtt elérni azt, amire vágynak. Szeretném megköszönni az edző kollégák és az egyesület támogatását, segítségét! Emellett külön szeretném megköszönni a szülők támogatását, segítségét is: nélkülük nem tudtuk volna elérni ezt a remek eredményt.


Tatár Mihály Fiú U15 OGYB II.osztály Döntő 1-4. helyért, Győr
Szegedi RSE -  DEAC 3:0 (25:14, 25:16, 25:16)
1.helyért
Szegedi RSE - UNI GYŐR-SZESE 0:3 (10:25, 13:25, 20:25)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Verebes Máté, Dávid Nataniel, Draskóczy Ede, Bálint György, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Makhult Levente, Retek Barnabás, Gyémánt Boldizsár, Simon Benedek.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com