Jelszóigénylés

Az edző is meghatódik, annyira szuper ez a közösség

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 18., szombat
Önerőből is fenntartotta a versenyhelyzetet a lelkes leány szupermini csapat.

Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a csonka idényről, vagy más esetben a szünetelő szezon eddigi részéről. Ennek oka, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a teljes felnőtt és több utánpótlás teremröplabda bajnokságot befejezetté nyilvánított.A leány szupermini csapattal folytatjuk a sort: Magos-Dóra Annamária vezetőedző és két játékosunk, Fritz Eszter és Hackler Hanna osztja meg gondolatait az SZRSE teljesítményéről.

Az értékelést két csoportra bontottuk, hiszen a szuperminisek között két korosztály is képviselteti magát. Elsőként a 2009-es és 2010-es születésű játékosokról mondta el véleményét a tréner.

– Csapatunk törzstagjai a szezon előtt is már nagyon egyben voltak, remek társaságuk ki volt éhezve a sikerekre, ezért nem örültünk, hogy pontszámítás nélküli versenyeztetést írtak ki ennek a korosztálynak. A közösség erejét viszont mutatja, hogy még ezt a helyzetet is a javunkra tudtuk fordítani – kezdte az értékelést Magos-Dóra Annamária. – Kollégámmal, Tóth Gerdával úgy építettük fel az edzésmunkát, hogy minél több versenyhelyzetet teremtsünk, így például már a bemelegítések is játékosak lettek. Sokat kellett dolgozni, hogy minél több ilyen aprósággal megmaradjon a versenyhelyzet. Boldog szezon lett ebből, mert elértük ezt a célt, méghozzá olyan gyerekekkel, akik mindig koncentráltan dolgoztak, itták a 

szavainkat, bármire képesek voltak. Egymásnak is rengeteget szurkoltak a gyerekek, így a nehézségeken még könnyebb volt együtt átlendülni. Persze semmi sem helyettesítheti teljesen a versenyek pontszámítását, így az idény fénypontja természetesen a Markovics Emléktorna és a Szeged Kupa lett, hiszen ezeken a hazai viadalokon számolták a pontokat, az utóbbi tornán pedig a lányok nagyon örültek az ezüstéremnek. A versenyhelyzet fenntartásához számunkra jól jött, hogy csatlakozni tudtunk a “Vollé2020! - Röpsuli” programhoz. Olyan gyorsan fejlődtek a gyerekek, hogy a szezon során mindkét mini csapatban remek segítségnek bizonyultak – hangsúlyozta Magos-Dóra Annamária.A 2011-es és 2012-es születésű gyerekek idényét is csupa dicséret érte, a gyerekek lelkesedésére pedig jellemző, hogy a szezon során majdnem megtriplázódott a létszám.

– A kisebbeknél volt például olyan tanítványunk, aki azt mondta, csak heti egy-két alkalommal fog majd jönni, de nemsokára alig akarta befejezni a tréningeket, az összes edzésre eljött, és az összes meccsen játszani akart. Ez a lelkesedés mindenkire jellemző volt, egyre gyarapodott a létszámunk, 10 fős társaságból 28 fős csoport lett. Sok találkozón vehettek részt a kisebbek is, és minden tornára motiváltan készültek, nagyszerű közösségként. Az alapvető mozgásokban ugrásszerű fejlődést mutattak a gyerekek, fantasztikus, milyen belső motiváltsággal dolgoznak. Kiemelném, hogy korosztályuk sajátosságával ellentétben ezek a gyerekek kiválóan bírják a monotonitást, az unalmasabb gyakorlatokat is lelkesen végzik – büszkélkedett Magos-Dóra Annamária, majd amikor segítőjéről, Tóth Gerdáról mesélt, meg is hatódott. – Gerda sokat dolgozott velünk, nagyon szépen köszönöm a munkáját, és az alázatot, amit felém és a szakma felé is mutat! Rendkívül komolyan veszi a feladatot, érezhető, hogy tanulni akar, fantasztikus munkamorállal segíti a gyerekeket! Könny szökik a szemembe, ha belegondolok, hogy vele és a gyerekekkel milyen szuper közösséget alkotunk – mesélte.

A két korosztályból egy-egy játékost választott ki a vezetőedző, elsőként az idősebbek idényét értékeli Fritz Eszter.

– Ebben a szezonban voltunk eddig a legjobbak. Mindenki lelkesen dolgozott, hogy egyre jobb legyen, így remekül összeálltunk. A Szeged Kupán elért második helyezésünk után mindenki nagyon boldog volt. Jó lenne most is ilyen pillanatokat átélni, ezért szomorú vagyok, hogy nem találkozhatunk, de remélem, a kihagyás miatt nem veszítünk sokat a formánkból, és újra ugyanolyan szuperek leszünk együtt! – nyilatkozta Fritz Eszter.


A fiatalabbak közül Hackler Hannával beszélgettünk a “csonka” szezonról.

– Voltak persze hullámvölgyek a játékunkban, de végig nagyon jól éreztem magam. Szuper a társaságunk, nagyon szeretjük egymást, mindig megöleljük egymást, ha találkozunk! Az edzők is jók, sok mindent tanítottak nekünk! A Szeged Kupa szerintem is nagy élmény volt, örültünk az eredménynek, és a nagyobbaknak meglepetésként az egész csapattal lelkesen szurkoltunk a döntőben, mindenki ott volt! Szerencsére van a kertünkben háló, így itthon tudok gyakorolni, de nagyon hiányoznak a csapattársaim és az edzők is! – mondta Hackler Hanna.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com