Jelszóigénylés

Végre játszhattak a gyerekek!

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 28., hétfő
A szezon nyitánya kiegyenlített mérleget hozott ifjúsági csapatainknak.

Végre tényleg elkezdődött a szezon! Az új idény első SZRSE-mérkőzéseire szombaton került sor, aznap leány és fiú ifjúsági csapatunk is bajnoki nyitófordulóban volt érdekelt. A teljesítmény kiegyenlített: 3 győzelem és 3 vereség lett a két korosztályos együttesünk mérlege. Ennél persze sokkal fontosabb, hogy több hónapos kényszerszünet után végre játszhattak a gyerekek.A lányoknál a serdülő bajnokság élvez prioritást, az ifjúsági pontvadászat a tapasztalatszerzés miatt fontos, így különösen dicséretre méltó, hogy Csányi Roland tanítványai a Kaposvár és a MAFC ellen is győzelmet arattak, csak az UTE-tól kaptak ki.

– A kaposváriak fizikális fölénye szembetűnő volt, de nem ijedtünk meg a magasabb és erősebb ellenféltől, az első és a harmadik szettben magabiztos játékkal arattunk győzelmet –kezdte értékelését a vezetőedző. – A MAFC ellen mindig kiélezett, nagyon nehéz meccset szoktunk játszani, ezt a mentálisan erős ellenfelet nagyon nehéz elbizonytalanítani. Ezúttal is szoros volt a meccs, hiába nyertünk sima szettaránnyal. A házigazda a bajnokság egyik favoritja, de az UTE-t így is meg tudtuk néha szorongatni, szépen helytálltunk. Összességében maximálisan pozitív a kép, és reménykedünk benne, hogy egy hosszabb leállás nem fogja rányomni a bélyegét a teljesítményünkre. Bárhogy is alakul a járványhelyzet, megpróbáljuk mozgásban tartani a lányokat – nyilatkozta Csányi Roland.

Leány U19 OIB I.osztály B-csoport, Budapest
RÖAK Kaposvár - Szegedi RSE
1:2 (20:25)(25:17)(23:25)
Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla 3:0 (25:16)(25:22)(26:24)
UTE U19 - Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:11)(25:20)


Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Sojnóczky Sára, Kiss Nóra, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi Roland
Segédedző: Csányiné Molcsányi PetraFiú csapatunk simán legyőzte a házigazda Malév SC-t, a Szolnok és a Kecskemét ellen viszont nem tudott szettet hozni. Ezzel a papírforma érvényesült, de a vezetőedző szerint összetett a kép.

– A Szolnokról és a Kecskemétről is tudtuk, hogy jóval erősebb csapat, de amíg a Tisza-parti rivális ellen helyenként nagyon szép játékkal tisztességesen helytálltunk, és nem volt gond a mentalitással, addig a kecskemétiekkel szemben több bátorságot vártam – hangsúlyozta Hulmann Zsolt. – Az utolsó meccsen nem hitték el a srácok, hogy lehet keresnivalójuk, egy-egy rontás után még inkább ez volt érezhető. Szorosabb lett volna ez a derbi, ha hisznek magukban a fiúk! – véli a tréner.

Nem volt könnyű dolga a srácoknak, hiszen nem tudtak edzeni egy ideje, ráadásul az első találkozón az egyik kulcsemberünk, Gera Bálint bokasérülést szenvedett, így aznap már nem is lépett később pályára.

– Megéreztük a hiányát, ráadásul így még alacsonyabbá vált a csapatunk, e téren pedig már egyébként is volt hátrányunk a többiekhez képest. Fizikálisan sem tudtuk ezt kompenzálni, ahhoz edzeni kell. Sajnos a tréningek hiánya miatt nem annyira látszott a felkészülésünk gyümölcse, de remélem, később még bizonyíthatunk. A Malév SC elleni sikernek örülök, de az ilyen simán hozható összecsapásokat máskor könnyebben kell megnyernünk, ebben az előző idényben jók is voltunk, de most néha, főként a harmadik szettben akadozott a játékunk. Pozitívum, hogy mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Kiemelném Pintér Barnabás teljesítményét, hiszen mindhárom meccsen jól irányított, látszik, hogy sokat fejlődött a válogatottnál – tette hozzá Hulmann Zsolt.

Fiú U19 OIB I. osztály B-csoport, Budapest
Szegedi RSE - Szolnoki SPC-1
0:3 (15:25)(15:25)(14:25)
Malév SC - Szegedi RSE 0:3 (15:25)(16:25)(23:25)
Kecskeméti RC - Szegedi RSE 3:0 (25:15)(25:10)(25:13)


Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós, Pálinkó Máté, Vörös Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com