Jelszóigénylés

Bajnoki cím és hatodik hely a döntőkben

Megosztás:
Megjelent: 2022. május 16., hétfő
Az SZRSE serdülő csapatai szépen zárták a szezont

Fiú serdülő csapatunk a másodosztály bajnoka lett, leány serdülő narancs együttesünk a nehézségek ellenére is remekül helytállt a hatos döntőben, és a többi korosztályos SZRSE-keret is szép helyezésekkel és edzői dicséretekkel zárta a szezont. Lássuk a részleteket!

Leány serdülő narancs csapatunk Békéscsabára utazott, ahol a hatos döntőben nem tudott győzelmet aratni, így 6. helyen zárt, de a szegedi játékosok hozzáállása miatt a tréner büszkén értékelt.

– Tudtuk, hogy a harmadik és a hatodik hely között az aktuális forma fog dönteni, és azt kell mondjam, hogy az összes csapat rendkívül összeszedett volt, viszont talán nekünk volt a legtöbb hátráltató tényezőnk – összegzett Tátrai Sándor vezetőedző, majd részletesen is elemezte a hosszú hétvégét. –  Azt előre tudtuk, hogy kilenc játékossal tudunk kiállni, így csak két cserénk lesz a liberó mellett. Épp ezért nagyon fontos lett volna sérülés nélkül megúszni a döntőt, ehhez képest Mányai Maja már az első napon térdsérülést szenvedett. Maját dicséret illeti, hiszen sérülten is velünk maradt egész hétvégén, segített, ahogy csak tudott. Nagyon sajnáltuk a kiesését, át is kellett alakítani a felállást, Kiss Nóra feladóként az ütő posztra került, a feladó pedig Herceg Viktória lett. Maja hiánya leginkább a blokkoknál érződött, amit rendre ki is használtak az ellenfelek. Erdei-Strohner Enikő is kapott egy medvepuszit, de fájdalmai ellenére becsülettel tette a dolgát. Minden nehézség ellenére küzdött a csapat, odatették magukat a lányok, a taktikai utasításokat is szépen betartották. A kisebb-nagyobb tavaszi gondok viszont összeadódtak, így pedig nehéz kiemelkedően teljesíteni egy hatos döntőben, ahol minden meccs kiélezett. Voltak jó periódusaink, de hosszabb távon nem tudtuk tartani a jó formát. Büszkék lehetünk arra, hogy bejutottunk a hatos döntőbe, az egész szezonban kitartóan megdolgoztak a lányok ezért a lehetőségért. Büszke vagyok a csapatra – zárta értékelését a mester.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB I.osztály Döntő, Békéscsaba

B-csoport:
BRSE-Fehér – Szegedi RSE Narancs 3:1 (25:15, 22:25, 25:9, 25:18)
Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA-Piros 1:3 (25:14, 21:25, 19:25, 16:25)


Keresztjáték:
UTE U17 – Szegedi RSE Narancs 3:1 (27:29, 25:20, 25:15, 25:19)

5.helyért:
Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA-Piros 1:3 (16:25, 25:23, 13:25, 21:25)

Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Simon Lili, Mihály Annamária, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Erdei-Strohner Enikő, Kasza Virág.
Vezetőedző: Tátrai Sándor.

Leány serdülő fekete együttesünk Dunakeszire utazott, ahol a helyosztó tornán végül a 10. pozíciót csípte el.

– Reméltem, hogy örömjáték lesz, ehhez képest az UTE elleni siker nyögvenyelős lett, de a lányok becsületére legyen mondva, hogy nagyot küzdöttek a győzelemért – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A második meccs előtti bemelegítésnél jött egy újabb sérülés, így ismét új felállásban kellett pályára lépni, ennek ellenére az első szett jól sikerült, rendkívüli koncentráció mellett úgy játszottak a lányok, ahogy elgondoltam. A folytatásra mintha kicserélték volna a csapatot, látszott a fáradtság, de itt is minden tőlük telhetőt megtettek a lányok. Tisztelem a lányokat a hozzáállásuk miatt! Egész szezonban rengeteg sérüléssel küzdöttünk, a csapat mégis teljesítette, amit vártam tőle, így le a kalappal mindenki előtt – jegyezte meg a tréner.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB II.osztály Kelet 9-12. helyért, Dunakeszi
UTE – Szegedi RSE Fekete 1:3 (21:25, 20:25, 25:20, 23:25)
VSD A – Szegedi RSE Fekete 3:1 (19:25, 25:20, 25:14, 25:19)

Szegedi RSE Fekete: Kalmár Léda, Meszlényi Sára, Horváth Dalma, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Király Emese, Kocsis Dorka.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Leány serdülő fehér csapatunk Budapesten szerepelt, a fővárosi tornán pedig összejött az a győzelem, amely hazai pályán nem, így az SZRSE 7. helyen zárta a korosztályos bajnokságot.

– Örülök, hogy sikerélménnyel zártuk a szezont – hangsúlyozta Fésüs Erzsébet vezetőedző. – Az Eötvös DSE ellen jól játszottunk, a másik két ellenfél már jobb volt. Az utolsó két meccs első szettjei nem tetszettek, de a harmadik szettekben összeállt a játék, amit terveztünk. Télen pedig volt egy időszak, amikor nem tudtunk kiállni az egyébként is kis létszámú kerettel, ha nem így alakul, talán még jobb helyezésünk lett volna, de így is elégedett vagyok az eredménnyel. Egész évben jól dolgoztak a lányok, a szezon során remek csapattá kovácsolódtak – nyilatkozta a szakember.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB III.osztály Kelet 5-8. helyért, Budapest
Szegedi RSE Fehér – Eötvös DSE 3:0 (25:18, 25:23, 25:23)
Kispest SE-B – Szegedi RSE Fehér 3:0 (25:18, 25:21, 25:14)
Palota RSC – Szegedi RSE Fehér 2:1 (25:19, 25:15, 17:25)

Szegedi RSE Fehér: Bárány Enikő, Istókovics Petra, Bakó Szófia, Ábrahám Emma, Rádai Réka, Duics Dóra, Varga Szonja, Kasztner Zsófi, Blin Yasmine.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Fiú serdülő együttesünk a dunaújvárosi fináléban a lehető legszebben zárta a másodosztályt: az SZRSE két győzelemmel megnyerte a bajnokságot!

– Fantasztikus torna volt, a dunaújvárosi parketta nem először volt olyan nekünk, mint a hazai pálya, valamiért nagyon fekszik nekünk ez a terem – jegyezte meg Csányi Dániel vezetőedző. – Az első meccsen magabiztos sikert arattunk, bár az első szettben még nem tudtuk jól befejezni a támadásokat, de később már stabil lett a nyitás-fogadásunk. A listavezető Gödöllő elleni döntőben az első szett után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, taktikus szervákkal tettük kiszámíthatóvá az ellenfél játékát. Kiemelném, hogy a tornán nagyon jól szálltak be a cserék, mindig volt, aki előre lendítette a csapatot. A keret fele hétvégén a szegedi hatos döntőben szerepel az U15-ös bajnokságban, ami előtt nagy motivációt jelenthet ez a siker. A serdülő korosztály munkáját szeretném megköszönni, keményen dolgoztak a srácok, szépen zárták a szezont, engem is megleptek a döntőben mutatott teljesítménnyel. Jó meccseink voltak a másodosztályban, fontos tapasztalatokat és sikerélményeket szereztünk – véli a tréner.


Buzek László U17 OSB II. oszt. 1-4. helyért, Dunaújváros
Lőrinc 2000 SE – Szegedi RSE 0:3 (24:26, 13:25, 18:25)
Gödöllői RC – Szegedi RSE 1:3 (25:18, 21:25, 24:26, 22:25)

Szegedi RSE: Elek Botond, Elousta Dzsáfár, Csenkey-Sinkó Bálint, Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Fitor Patrick, Vörös Szabolcs, Lipták Bence, Simon Benedek, Pintér Gergely.
Vezetőedző: Csányi Dániel.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com