Jelszóigénylés

Négy szegedi szerepelt a válogatottban, íme az élménybeszámolók!

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 7., szerda
Szatmári Júlia, Fitor Patrick, Retek Barnabás és Simon Benedek is mesélt a nemzeti csapatok edzőtáboráról.

Büszkén újságoltuk szurkolóinknak, hogy a magyar leány U18-as válogatottba egy, a fiú U15-ös nemzeti csapatba pedig három tehetségünk is meghívott kapott. Az iskolai szünetben meg is tartották a válogatottak edzőtáborait – Szatmári Júlia, Fitor Patrick, Retek Barnabás és Simon Benedek élménybeszámolója következik.Utóbbi két reménységünk első alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottban. Kezdjük tehát a debütálókkal, akiknek sokat jelentett, hogy az SZRSE triója össze tudott fogni, szoba- és csapattársként is egymást segítették a srácok.

– Az edzőtábor legelején volt egy kis lámpalázam, de gyorsan kiderült számomra, hogy nem annyira nehéz ez, mint amitől tartottam – kezdte a beszélgetést Simon Benedek. – Nyugodt és támogató közegbe kerültem, nagyon kedves volt az edző, ráadásul egy szobában voltunk a szegediekkel, így gyorsan oldódott a feszültség. Sajnos már egy ideje nem voltak utánpótlás tréningek Szegeden, de sokat segített, hogy az SZRSE szervezett futóedzéseket, így a kondival nem volt gond, csak a labdától voltunk elszokva kicsit. Gyorsan felvettük a tempót, ahhoz képest, hogy egy hónapja nem játszottunk, szerintem jól sikerült az első válogatott edzőtábor. Sokkal magasabb és erősebb játékosok is voltak a keretben, mégis sikerült helytállni. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, így pozitív érzésekkel várom a folytatást, remélem, még lesz lehetőségem a bizonyításra – jegyezte meg mini csapatunk játékosa.

Mini együttesének másik debütáló tagja, Retek Barnabás nem csak élménybeszámolót adott, de azt is elárulta, hogy a felkészüléshez milyen különleges segítséget kapott az SZRSE-családtól.

– Hálás vagyok Kiss Boglárkának és Szalai Katának, ugyanis a lány csapatból tőlük kaptam segítséget a gyakorláshoz. Van otthon egy felállítható hálónk, és a lányok is csatlakoztak hozzám, hogy az edzőtábor előtt tudjam gyakorolni a szervákat és az ütéseket. Sokat jelentett ez a felkészülés, ezt az edzőtáborban is éreztem, pedig előtte nagyon izgultam. Ahogy elkezdődtek az edzések, megnyugodtam, hiszen sikerültek a feladatok, elkaptam a fonalat, a szövetségi kapitány is megdicsért. Szegedi edzőm, Honti Szilárd előre mondta, hogy lesznek nálam sokkal erősebb és technikásabb játékosok is a keretben, amitől tartottam is, hiszen nagyon szeretnék állandó kerettag lenni. Féltem attól, hogy simán legyőznek majd minden párharcban, de nem így lett, fizikálisan is jól bírtam az edzéseket. Sokat jelentett, hogy minden tréning előtt volt szabad labdakezelés, így kicsit formába lehetett lendülni, miután elszoktunk a labdás edzésektől. Többet is ki tudtam volna hozni magamból, ha nem zavart volna a visszatérő sarokfájás, de a stáb minden segítséget megadott, hogy jobban érezzem magam, és minél többet játszhassak. Minden tőlem telhetőt megtettem, ebben biztos vagyok – számolt be Retek Barnabás.

Fitor Patrick egy alsóbb korosztályban már szerepelt a nemzeti csapatban, így a válogatottság újabb lehetősége nagyon motiválta. A lelkes játéknak meg is lett az eredménye.

– Voltak kisebb csoportokra osztott feladatok, amelyben külön dicséreteket kaptunk, hogy mennyire jól bírtuk. Ez különösen jól esett nekünk, szegedieknek, hiszen a járványhelyzet miatt edzéshiánnyal érkeztünk, mégis helytálltunk. Minden rendben ment az erősítések és a labdás felmérések alatt is, az SZRSE-játékosokkal pedig összetartottunk. Jól bírtam a tempót és remekül éreztem magam, így örülnék, ha a nyári, szűkített keretbe is meghívót kapnék – mondta Fitor Patrick.


Szatmári Júlia már 2017 ősze óta rendszeresen lehetőséget kap korosztálya legjobbjai között, de benne is volt egy kis drukk, hiszen új edző irányította a leány U18-as válogatott munkáját.

– Ismerkedünk az új kapitánnyal, aki minél teljesebb képet szeretett volna kapni rólunk, így elég változatos volt a program – kezdte nyilatkozatát a női NB II-es együttesünket is erősítő játékos. – A legnagyobb hangsúly a védekezési rendszerek gyakorlásán volt, de a fizikai felkészülés és állapotfelmérés is szerepet kapott. Jóleső fáradtságot éreztünk minden nap végén. A szövetségi kapitánynak tetszett a csapat hozzáállása, én is úgy érzem, hogy sikerült bizonyítanom, így pozitívan értékelem az edzőtábort. Reménykedünk a lányokkal, hogy júliusban szerepelhetünk a hagyományos horvátországi tornán, de még semmi sem biztos a nemzetközi szereplés kapcsán – árulta el Szatmári Júlia.

Fotó: MRSZ Utánpótlás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com