Jelszóigénylés

Ami a lányoknak sikerült, a fiúknak nem

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 3., hétfő
Szupermini korosztályunk nagyon élvezte az újabb fordulót.

Két korosztály számára rendeztek bajnoki mérkőzéseket a hétvégén, utánpótlásunk pedig felemás napokon van túl: a gyerekeknél a lányok két győzelmet, a fiúk pedig két vereséget könyvelhettek el, míg a szuperminisek nagyon élvezték az újabb versenyzési lehetőséget, de a pontszámítás hiányát is megérezték.A lányoké az elsőbbség: gyerek csapatunk mindössze egy szettet veszített Kecskeméten, ahol a házigazda mellett a Nyíregyháza együttesét győzte le az SZRSE.

– Tanítványaim hozták a kötelezőt, ezzel véget ért a hosszú alapszakasz – kezdte nyilatkozatát Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Mivel nem tudtunk teljes kerettel kiállni, két mini korosztályú játékos egészített ki minket, mindkettejüket dicséret illeti, ügyesek voltak. A gyerek csapat többi tagjára is büszke vagyok, hiszen a miniseket felkarolták, társként kezelték, végig remek hozzáállással játszottak. Előkelő helyen várjuk a középszakasz sorsolását – tette hozzá a tréner.

Leány U15 OGYB I. osztály Alapszakasz, Kecskemét
KESI "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (14:25)(19:25)(18:25)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 2:1 (25:15)(20:25)(25:20)
Szegedi RSE-1: Sojnóczky Sára, Mészáros Petra, Simon Lili, Mányai Maja, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Hartai-Rácz Gaia, Békési Dóra, Makai Emma
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A fiú gyerek csapatunk mindkét szolnoki találkozón kikapott, sajnos szettet sem sikerült hozni, viszont hozzá kell tenni: ennek a fordulónak számunkra már nem volt tétje.

– Kicsit csalódott vagyok, nem erre számítottam, még ha tét nélküli is volt mindkét összecsapás – mondta Csányi Dániel vezetőedző. – Szinte minden szett ugyanolyan forgatókönyv alapján zajlott: tizenöt pontig tartottuk a lépést az ellenfelekkel, majd jött egy mélypont, amelyből nem tudtunk kijönni. Fizikálisan jól bírták a srácok a bajnokikat, fejben kell fejlődnünk, hiszen a rájátszásban, amikor már a legjobb hat csapat közé kerülés a tét, már nem férnek bele ilyen kihagyások – hangsúlyozta a mester.

Fiú U15 OGYB, Szolnok
Dág KSE - Szegedi RSE 3:0 (25:14)(25:18)(25:19)
Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum 0:3 (15:25)(18:25)(21:25)
Szegedi RSE: Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Fitor Patrick, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Mikle-Baráth Milán, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Pintér Gergely
Vezetőedző: Csányi Dániel
Másodedző: Honti Szilárd

A szupermini korosztályban a lányoknál ezúttal is érezhető volt a bajnoki kiírás kettőssége: a gyerekek nagyon élvezik a lehetőséget, de a motivációt nehéz fenntartani, mivel nem számolják az eredményt.

 – Nehéz időszakban kellett pályára lépnünk, mert most sok a betegünk és a hiányzónk – árulta el Magos-Dóra Annamária. – Mindenkit haladó csoportban szerepeltettünk. Sokan először játszottak, ők nagyon izgultak, de remekül érezték magukat. Most is érződött, hogy csak nekik hasznos, hogy nem számítanak pontokat, a rutinosabbak viszont elvesztik a kezdeti lelkesedést és motivációt a versenyhelyzet elmaradása miatt. Nekik ez kicsit olyan, mintha a labdarúgó gyerekemnek azt mondanám: szép volt a gólod, de semmit sem ér. Ettől persze volt haszna a fordulónak, hiszen az edzéseken gyakorolt helyzeteket élesben is ki tudtuk próbálni, mindent végrehajtottak a gyerekek, amit kértünk, a helyzetek felismerésében is nagyon 

ügyesek voltak. Kevés szervát rontottunk, ez is pozitívum volt. Gigacz Réka teljesítményét ki szeretném emelni, végig remek hatással volt a társaira – mondta az edző.


Szegedi RSE Fehér: Hackler Hanna, Elousta Szaffia, Bege Laura, Kiszely Zita, Olasz Lola, Vasi Abigél


Szegedi RSE Narancs: Mészáros Nóra, Eszik Janka, Pádár Réka, Gigacz Réka, Wodala Ágnes


Szegedi RSE Fekete: Zsurka-Abonyi Sarolta, Héjja Annabella, Czellár Villő, Kőmíves Eszter, Meszlényi Alíz

Leány U11 OSZMB, Budapest
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Tóth Gerda
Segítő: Magos-Dóra Villő

A fiú szuperminisek Szolnokon játszottak, így találkozóik után gyerek együttesünknek is szurkoltak.

– Kicsit későn érkeztünk a helyszínre, így az első meccsen kevésbé voltunk koncentráltak, a második találkozóra sikerült igazán átszellemüli, játékba melegedni – kezdte értékelését Honti Szilárd vezetőedző. – Az utolsó két mérkőzésen már nagyon jól játszottak a srácok, mindannyian élvezték a napot. Meg tudták csinálni, amit kértem, méghozzá egyre többször és egyre magabiztosabban. Mosolyogva játszottak, hiszen nem volt tét, persze a versenyhelyzet hiánya hátrány is, hiszen érezhető, hogy a pontok számítása esetén a fiúk többet hoznának ki magukból. Volt nálunk egy kezdő játékos, jól alkalmazkodott, a többiek mindenben segítették – tette hozzá a szakember.



Leány/Fiú U11 OSZMB, Szolnok
Szegedi RSE Fiú: Szőke Bence, Draskóczy Ede, Varga Zénó, Varga Benjámin, Bálint György
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com