SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. február 22.
Gerzson

Jelszóigénylés

Ami a lányoknak sikerült, a fiúknak nem

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 3., hétfő
Szupermini korosztályunk nagyon élvezte az újabb fordulót.

Két korosztály számára rendeztek bajnoki mérkőzéseket a hétvégén, utánpótlásunk pedig felemás napokon van túl: a gyerekeknél a lányok két győzelmet, a fiúk pedig két vereséget könyvelhettek el, míg a szuperminisek nagyon élvezték az újabb versenyzési lehetőséget, de a pontszámítás hiányát is megérezték.A lányoké az elsőbbség: gyerek csapatunk mindössze egy szettet veszített Kecskeméten, ahol a házigazda mellett a Nyíregyháza együttesét győzte le az SZRSE.

– Tanítványaim hozták a kötelezőt, ezzel véget ért a hosszú alapszakasz – kezdte nyilatkozatát Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Mivel nem tudtunk teljes kerettel kiállni, két mini korosztályú játékos egészített ki minket, mindkettejüket dicséret illeti, ügyesek voltak. A gyerek csapat többi tagjára is büszke vagyok, hiszen a miniseket felkarolták, társként kezelték, végig remek hozzáállással játszottak. Előkelő helyen várjuk a középszakasz sorsolását – tette hozzá a tréner.

Leány U15 OGYB I. osztály Alapszakasz, Kecskemét
KESI "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (14:25)(19:25)(18:25)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 2:1 (25:15)(20:25)(25:20)
Szegedi RSE-1: Sojnóczky Sára, Mészáros Petra, Simon Lili, Mányai Maja, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Hartai-Rácz Gaia, Békési Dóra, Makai Emma
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A fiú gyerek csapatunk mindkét szolnoki találkozón kikapott, sajnos szettet sem sikerült hozni, viszont hozzá kell tenni: ennek a fordulónak számunkra már nem volt tétje.

– Kicsit csalódott vagyok, nem erre számítottam, még ha tét nélküli is volt mindkét összecsapás – mondta Csányi Dániel vezetőedző. – Szinte minden szett ugyanolyan forgatókönyv alapján zajlott: tizenöt pontig tartottuk a lépést az ellenfelekkel, majd jött egy mélypont, amelyből nem tudtunk kijönni. Fizikálisan jól bírták a srácok a bajnokikat, fejben kell fejlődnünk, hiszen a rájátszásban, amikor már a legjobb hat csapat közé kerülés a tét, már nem férnek bele ilyen kihagyások – hangsúlyozta a mester.

Fiú U15 OGYB, Szolnok
Dág KSE - Szegedi RSE 3:0 (25:14)(25:18)(25:19)
Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum 0:3 (15:25)(18:25)(21:25)
Szegedi RSE: Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Fitor Patrick, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Mikle-Baráth Milán, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Pintér Gergely
Vezetőedző: Csányi Dániel
Másodedző: Honti Szilárd

A szupermini korosztályban a lányoknál ezúttal is érezhető volt a bajnoki kiírás kettőssége: a gyerekek nagyon élvezik a lehetőséget, de a motivációt nehéz fenntartani, mivel nem számolják az eredményt.

 – Nehéz időszakban kellett pályára lépnünk, mert most sok a betegünk és a hiányzónk – árulta el Magos-Dóra Annamária. – Mindenkit haladó csoportban szerepeltettünk. Sokan először játszottak, ők nagyon izgultak, de remekül érezték magukat. Most is érződött, hogy csak nekik hasznos, hogy nem számítanak pontokat, a rutinosabbak viszont elvesztik a kezdeti lelkesedést és motivációt a versenyhelyzet elmaradása miatt. Nekik ez kicsit olyan, mintha a labdarúgó gyerekemnek azt mondanám: szép volt a gólod, de semmit sem ér. Ettől persze volt haszna a fordulónak, hiszen az edzéseken gyakorolt helyzeteket élesben is ki tudtuk próbálni, mindent végrehajtottak a gyerekek, amit kértünk, a helyzetek felismerésében is nagyon 

ügyesek voltak. Kevés szervát rontottunk, ez is pozitívum volt. Gigacz Réka teljesítményét ki szeretném emelni, végig remek hatással volt a társaira – mondta az edző.


Szegedi RSE Fehér: Hackler Hanna, Elousta Szaffia, Bege Laura, Kiszely Zita, Olasz Lola, Vasi Abigél


Szegedi RSE Narancs: Mészáros Nóra, Eszik Janka, Pádár Réka, Gigacz Réka, Wodala Ágnes


Szegedi RSE Fekete: Zsurka-Abonyi Sarolta, Héjja Annabella, Czellár Villő, Kőmíves Eszter, Meszlényi Alíz

Leány U11 OSZMB, Budapest
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Tóth Gerda
Segítő: Magos-Dóra Villő

A fiú szuperminisek Szolnokon játszottak, így találkozóik után gyerek együttesünknek is szurkoltak.

– Kicsit későn érkeztünk a helyszínre, így az első meccsen kevésbé voltunk koncentráltak, a második találkozóra sikerült igazán átszellemüli, játékba melegedni – kezdte értékelését Honti Szilárd vezetőedző. – Az utolsó két mérkőzésen már nagyon jól játszottak a srácok, mindannyian élvezték a napot. Meg tudták csinálni, amit kértem, méghozzá egyre többször és egyre magabiztosabban. Mosolyogva játszottak, hiszen nem volt tét, persze a versenyhelyzet hiánya hátrány is, hiszen érezhető, hogy a pontok számítása esetén a fiúk többet hoznának ki magukból. Volt nálunk egy kezdő játékos, jól alkalmazkodott, a többiek mindenben segítették – tette hozzá a szakember.Leány/Fiú U11 OSZMB, Szolnok
Szegedi RSE Fiú: Szőke Bence, Draskóczy Ede, Varga Zénó, Varga Benjámin, Bálint György
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. február 20., csütörtök
Hír
2020. február 19., szerda
Képgaléria
2020. február 18., kedd
Hír
2020. február 17., hétfő
Hír
2020. február 15., szombat
Hír
2020. február 14., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com