Jelszóigénylés

„Ebben a csapatban több van” – komoly célokkal vette át az U15-ös lányok edzését Dávid Tibor

Megosztás:
Megjelent: 2023. augusztus 25., péntek
Nem kisebb célt, mint az első osztályba való feljutást tűzte ki maga és csapata elé Dávid Tibor.

Klubunk alapító-ügyvezetője 3 év szünet után újra csapatot irányít, méghozzá az U15-ös lányokat. Az SZRSE régi-új edzője elmondta, 3 éve pont azért hagyta abba az edzősködést, mert vezetői teendőivel nehezen tudta összeegyeztetni, viszont azóta is hiányzott, így most édes teherként tekint a megnövekedett feladatokra.Régi-új pozícióban mutatkozik meg a 2023/2024-es szezonban az SZRSE ügyvezetője, Dávid Tibor, aki 3 szezon kihagyás után újra leül a kispadra, és az U15-ös lányok edzője lesz, akikkel nagy célokkal vág bele a szezonba.

– 3 évvel ezelőtt én is úgy gondoltam, hogy valóban nem fér meg egymás mellett ez a két munkakör, ugyanis nem sok példa van arra nagy kluboknál sem, hogy az ügyvezető edző is legyen egy személyben. A szünet alatt mégis nagyon hiányzott ez a munka, így nem volt kérdés, hogy idéntől újra visszatérek edzőként – mesélte Dávid Tibor. Edzői karrierjében újabb lépcsőfokra lépett, ugyanis a korábbi U11-es és U13-as korosztály után most a másodosztályban szereplő U15-ös lányok munkáját irányítja.

- Bár csak 2 hete kezdtük meg a közös munkát, az már most látszik, hogy ebben a csapatban sokkal több van. Büszkén állíthatom, hogy a korábbi edzőik kivételes munkát végeztek, ugyanis a gyerek szinte azonos szinten vannak, magas technikai tudással. Ez nagy könnyebbség, hiszen nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a feljutást az első osztályba, mert úgy hiszem, nekik ott a helyük – mondja. Komoly figyelmet igényel a közös munka, hiszen a gyerekek már nagyobb pályán, 6-6 ellen játszanak, amely átállásba nekik is bele kell szokni. – Ezzel nincs is baj, hiszen ezek a gyerekek már most 110%-ot teljesítenek edzésen!

Tibor kiemelte, sokat beszélgetett a lányokkal arról, hogy az eredmény nem mindig tükrözi a valós képességeket, így attól ők még egy nagyon jó csapat, ha adott esetben vesztesként jönnek le a pályáról. – Persze mindig úgy megyünk fel, hogy győzni fogunk, de fontos, hogy már most megtanulják, a röplabdában minden pontért meg kell küzdeni, nem lehet alibizni és nem lehet időt húzni. Ahogy a teniszben, itt nincs időkorlát, a pontokat meg kell nyerni. – Egy topcsapat is ki tud kapni egy alsóházi csapattól, ettől nem lesz az egyik rosszabb, a másik jobb. Ezért komoly cél a feljutás, utána – kis túlzással – már nem lesz akkora munka a bennmaradás – teszi hozzá. Ehhez pedig szívesen fogadja a segítségeket, legyen az belsős, azaz másik edző, vagy akár külsős szemlélő is. Fontosnak tartja ugyanakkor hangsúlyozni, nem a dicséret motiválja, a jogos kritikát is épp oly hasznosnak tartja, mint a vállveregetést, ugyanis mindkettőből lehet és kell is tanulni.Bár a röplabda csapatsport, az edzéseken fontosnak tartja, hogy meglegyen az egészséges versengés a gyerekek között, hiszen akkor fognak tudni csapatban is együtt dolgozni. – Komoly motiváló erő, ha felérsz a társad mellé vagy épp legyőzöd egy feladat teljesítésében. Kiemeli ugyanakkor, hogy nem szabad átesni a ló túloldalára, amikor az egyéni érdekek érvényesülnek, így a versengést is kisebb csapatokban végzi. – Ez egy jó ébresztő is, ugyanis egy intenzív, sokszor monoton edzés alatt előfordulhat, hogy lankad a figyelem, ezzel viszont új erőt lehet vinni a gyerekekbe – meséli mosolyogva Tibor. A lényege viszont ennek a versengésnek, hogy a gyerekek folyamatosan tanulják meg kezelni azt, ha a csapattársuk elront valamit, amin csapatként kell túllendülniük. De ugyanígy a sikereknek is közösen kell örülni.
Hogy mi az edzői munka legnagyobb kihívása? Gyors és pontos választ ad rá Dávid Tibor: - Egyértelműen a pedagógiai érzék az, amely buktatója lehet a munkának! Kiemeli, ő is, mint az SZRSE sok edzője, volt vagy épp aktív játékos, amely semmit sem érne, ha nem lennének kiváló pedagógia érzékkel megáldva. – Lehetsz te a világ legjobb játékosa, ha nem tudsz a gyerekek nyelvén beszélni, nem tudod a problémáikat, a kérésüket kezelni – hangsúlyozza. Ebben kollégáival remek csapatot alkotnak, hiszen kimondható, minden edző remek kapcsolatot ápol a csapatával, és megvan az a bizalom, amely nélkül nem működhetne a közös munka.

Az U15-ös lányok gőzerővel készülnek a szezonra, szeptemberben Kecskeméten vesznek részt felkészülési tornán, utána pedig indul a szezon – az első osztályért!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com