Jelszóigénylés

Fontos lépést tettek a lányok a hatos döntő felé

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 26., hétfő
Másik két serdülő csapatunknak sajnos nem jutott sikerélmény a hétvégén.

Serdülő csapatainké volt a hétvége, hiszen mindhárom korosztályos együttesünk pályára lépett. A lányoknál az SZRSE Narancs kiemelt figyelmet kapott, hiszen ez a társaság hatos döntőre esélyes, a finálé felé pedig fontos lépést tett két győzelemmel. Másik leány keretünk, a “feketék” hazai pályán, a Topolya sori sportcsarnokban álltak helyt jóval erősebb ellenfelekkel szemben, a fiúk pedig talán többet is kihozhattak volna a tornából, mint egy szettsiker, ha nem tisztelik túlságosan az ellenfeleket.A leány serdülő narancs csapatnál Csányi Dániel beugró edzőként irányította reménységeinket, akik tudták: az MTK és a Szombathely ellen is nyerni kell, ha javítani akarnak a Vasas elleni vereség után. A céljuk ugyanis a hatos döntő, így most nem fért bele hiba. Az első szettet ugyan elvesztették a fővárosi tornán, de utána megállíthatatlan voltak a szegedi lányok, és kihozták a maximumot a napból.

– Az utazó csapatoknál nem meglepetés az első szett elvesztése, kicsit álmoskásan kezdtünk, fel kellett pörögni – kezdte az értékelést Csányi Dániel. – Pedig az volt a terv, hogy rögtön a házigazdára rontunk, de az MTK taktikusan játszott és remekül szervált, ez is akadályozó tényező volt. Ezután már a nyitás-fogadásunk stabilabb lett, beindult a gépezet, hozták a lányok a tőlük megszokott játékot. A második szettől már mindig vezettünk, így egy kis kiengedés is belefért. A Szombathely is meglepett minket a meccs elején, de a rutinunkkal így is magabiztosan hoztuk a három szettet. Pihentetni is tudtam a kezdőket, a cserék remekül szálltak be. Köszönöm a lányoknak, hogy vezetőedzőjük nélkül is ilyen korrekten lehozták ezt a tornát, végig volt tartása a csapatnak, mindenki komolyan vette a mérkőzéseket – dicsérte a játékosokat a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 OSB I. osztály Középszakasz, Szeged
MTK Budapest - Szegedi RSE Narancs 1:3 (25:14)(20:25)(19:25)(23:25)
Szombathelyi SI 'A' - Szegedi RSE Narancs 0:3 (18:25)(17:25)(12:25)
Szegedi RSE Narancs: Kiss Anna, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Nyers Noémi, Kiss Boglárka, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi Dániel

A leány serdülő fekete együttes a Topolya sori sportcsarnokban minél szorosabb szetteket akart játszani az UTE és az EVSI ellen, de az esélyek nem a házigazdának kedveztek. Sajnos nem voltak szoros részeredmények, de így is volt pozitívum hazai részről.

– Mindkét ellenfél színeiben jóval erősebb, rendkívül képzett játékosok léptek pályára, de a lányok másra koncentráltak, talán túlságosan is. Újfajta forgást próbáltunk ki, amit hibátlanul vittek véghez a lányok, de ez a koncentráció elvette a lelkesedésüket. Elfelejtették élvezni a játékot. A héten a leány gyerek fekete csapattal is lesz edzőmérkőzésünk, remélem, hogy akkor már a koncentráció mellett a játék élvezete is főszerepet kap – jegyezte meg Váradi-Tóth Gerda vezetőedző.


Szalayné Sebők Éva U17 OSB III. osztály Kelet Felsőház Középszakasz, Szeged
Szegedi RSE Fekete - UTE U17 'B' 0:3 (7:25)(9:25)(7:25)
Szegedi RSE Fekete - EVSI 'B' 0:3 (5:25)(7:25)(7:25)
Szegedi RSE Fekete: Istókovics Petra, Terhes Veronika, Bálint Jázmin, Ábrahám Emma, Rádai Réka, Sztanó Dorka, Kovács Flóra, Ábrahám Anett, Faragó Luca, Balog Panka, Magyar Sára, Makai Zsófi, Bárány Enikő, Czakó Ella, Székely Hanna
Vezetőedző: Váradi-Tóth GerdaFiú serdülő csapatunk Szolnokon egy szettet hozott össze, de a házigazda és a MÁV Előre elleni találkozók több sikerélménnyel is kecsegtettek – a srácok mestere szerint egyszerű lett volna a győztes recept.

– Ne legyünk kishitűek – hangsúlyozta Hulmann Zsolt vezetőedző. – Sajnos ahogy többször előfordult már a szezonban, most sem hittük el, hogy van keresnivalónk, pedig simán lett volna esély akár győzelmekre is. Ez már a bemelegítésnél is látszott, fel is hívtam rá a srácok figyelmét. A második és harmadik szettben már méltó ellenfelei voltunk a Szolnoknak, amely nyilván nem küzdött edzéshiánnyal, de a kishitűségen akkor is túl kell lépni, ez nem a győztesek mentalitása. A MÁV Előre ellen már jobb meccs következett, sajnos pihenő nélkül. Somosi Levente remek szervái nagyon kellettek a szettgyőzelemhez. A nap hatodik és hetedik szettjében legyőzött minket a fáradtság, de becsülettel küzdöttünk. Mentálisan előre kell lépnünk, meg kell tanulni nyerni. Most is mutattunk olyan formát egyes időszakokban, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy nem kell ennyire szerénynek lennünk. Nagy szó, hogy így is megszorongattuk az ellenfeleket, de egy kis csibészséggel még szebb eredményeink lehetnek – véli a szakember.


Buzek László U17 OSB I. osztály Középszakasz, Szolnok
Szolnoki SPC - Szegedi RSE 3:0 (25:13)(25:22)(25:18)
Szegedi RSE - MÁV-Előre RA 1:3 (16:25)(25:19)(19:25)(20:25)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Varga Medárd, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com