Jelszóigénylés

Most a fejlődés a legfontosabb cél

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 23., csütörtök
Serdülő csapataink is elkezdik a bajnoki szezont.

Beindul a meccsözön, az előttünk álló hétvégén már három serdülő csapatunk játszik bajnoki mérkőzéseket. A szezon rajtja alkalmával Budapestre, Gödöllőre és Kecskemétre utaznak a korosztályos együttesek. Közös céljuk, hogy az alapjátékban bizonyítsák a fejlődést, amire építhetnek az alapszakasz során.Leány serdülő narancs csapatunk új edzőjük, Tátrai Sándor irányításával hangol az első bajnokikra. A tavalyi gyerek csapatból érkező reménységeknek különösen fontos lesz a bizonyítási lehetőség az UTE, az MTK és a Jászberény ellen.

– Ahogy a kezdőcsapatban, úgy az új korosztályba lépő játékosokban is van potenciál. Ezt kell kihozni a lányokból, így fontos felmérés lesz az első torna – kezdte a beszélgetést Tátrai Sándor vezetőedző. – Az őszi szezonban nincs nagy nyomás, hiszen a tizenkét csapatos mezőnyből kettőt kell megelőzni a folytatáshoz. Épp ezért idén a fejlődésre, az edzésmunkára sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk. Hatos döntőre is esélyes lehet a csapat, ami nagy eredmény lenne. A lányok ügyesek és motiváltak, ezen semmi sem fog múlni, de sok munka vár ránk a fináléba kerüléshez. Most nem az eredmény, hanem az alapjáték lesz a fontos, erre figyelünk a három szombati mérkőzésen – hangsúlyozta a szakember.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I.osztály Alapszakasz, Budapest
11:30 JRK - Szegedi RSE Narancs
14:30 UTE U17 A - Szegedi RSE Narancs
16:00 Szegedi RSE Narancs - MTK Budapest kék
Vezetőedző:
Tátrai Sándor

Leány serdülő fekete együttesünk kerete is alaposan frissült, hiszen a “kiöregedő” játékosok helyére 10 új röplabdázó érkezett. Az Emericus, a Gödöllő és a Kispest elleni találkozókon mindannyian lehetőséget kapnak.

– A tizenhat fős keret felkészülése a fizikai erősítésre és a technika csiszolására koncentrált – árulta el Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Ennek rendeljük alá a munkát, egy erős alapot szeretnénk letenni, persze a taktikai képzés is fontos, amelyből szintén szeretnék viszontlátni a szombati meccseken. A legfiatalabb kerettagok most sokat játszhatnak idősebbek ellen, fontos felmérő lesz ez számukra. Maga a bajnokság is a tapasztalatszerzésről szól, a komolyabb célokat inkább az U15-ös pontvadászatban tűzzük ki. Eredménykényszer nélkül vágunk az U17-es bajnokságba, ahol erősebb és rutinosabb csapatok ellen lehet az újonnan tanult taktikai és technikai elemeket gyakorolni – nyilatkozta a mester.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB II.osztály Alapszakasz, Gödöllő
11:30 EMERICUS-BDSE A - Szegedi RSE Fekete
14:30 Gödöllői RC-U17 II. - Szegedi RSE Fekete
16:00 Szegedi RSE Fekete - Kispest SE-A
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

Fiú serdülő csapatunkkal kivételesen Varga Tamás klubelnök utazik, hiszen a srácok vezetőedzője, Csányi Dániel a szegedi Vidux Kupán szerepel majd a férfi NB I-es csapattal. Az élvonalbeli röplabdázó harangozta be a szombati tornát, ahol a Kecskemét, a Malév SC és az Eger lesz az SZRSE ellenfele.

– Az augusztusi alapozás sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi, szép létszámban végeztünk remek munkát a srácokkal – dicsérte tanítványait Csányi Dániel. – A serdülő és a gyerek korosztály összevonásával egy jó társaság alakult ki, ráadásul így a fiatalabbak kettős terhelést kapnak, ami hasznos lesz számukra. Visszatértünk az alapokhoz, egyéni képzések is szerepeltek a programban, hangsúlyosak voltak a technikai finomítások. Januártól lesz fontos az eredményesség, addig csak az a fontos, hogy edzésről edzésre fejlődjünk, és erős alappal vágjunk a tavaszi szezonba. Becsületesen végzik a munkát a gyerekek, nagyon szeretek velük dolgozni, és most csak annyit kérek tőlük, hogy bátran játszanak. Örülnék, ha a Kecskemét ellen nem remegnének meg a kezek, a másik két csapatot pedig jó lenne megfogni. Most persze nem a végeredmény, hanem az alapjáték lesz a legfontosabb – tette hozzá a tréner.

Buzek László U17 Fiú OSB I.osztály Alapszakasz, Kecskemét
10:00 KESI Szegedi RSE 
13:00 Szegedi RSE - Malév Sport Club
16:00 EVSI - Szegedi RSE
Vezetőedző:
 Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com