Jelszóigénylés

Sikerélmény és tanulság is akadt bőven

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 9., hétfő
A hétvégi fordulókban serdülő és ifjúsági csapataink 15 meccsen szerepeltek.

Serdülő és ifjúsági csapataink is szerepet kaptak a hétvégén, az országos bajnokságok helyosztóin szép sikerélmények érték korosztályos játékosainkat, de voltak találkozók, amelyekből tanulni kell, és javítani a hibákat a következő fordulóig.A Dunakanyar elleni sima siker után az egyes számú leány U17-es együttesünk a BVSC-vel is felvette a kesztyűt.

– Első meccshez illően döcögő játékkal kezdtünk a Dunakanyar ellen, de nagyon örülök, hogy a lányok magasabb fokozatra tudtak kapcsolni, így a céljaink szempontjából fontos győzelmet arattak. A BVSC elleni második szett kapcsán maradt bennem hiányérzet, de a többi játékrészben jól játszottunk. Ha az utolsó fordulóban is ilyen méltó ellenfelei leszünk a zuglóiaknak, akkor már megéri az egész, amit csinálunk. A csoportfavorit Vasast szinte hibátlan játékkal leptük meg, de a meccs végére sajnos elfogytunk. A lányok kiadták magukból, ami bennük volt. Előre kell tekintenünk, gőzerővel készülünk a következő fordulóra, hogy a nyerhető mérkőzéseken magunk felé billentsük a mérleg nyelvét – összegzett Csányi Roland.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Budapest
Dunakanyar SE - Szegedi RSE-1 0:3 (26:28)(11:25)(22:25)
BVSC-Zugló - Szegedi RSE-1 3:1 (25:17)(25:12)(23:25)(25:22)
Szegedi RSE-1 - VASAS SC "A" 1:3 (25:17)(10:25)(15:25)(16:25)


Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Kiss Zsófia, Kiss Nóra, Nagy Léna, Nyers Noémi, Mészáros Dorka, Szatmári Júlia, Szalay Kata, Rácz Lilla, Béres Blanka
Vezetőedző: Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Biztató játékkal két nagyon szép sikert aratott leány U17-es csapatunk, a Lila iskolában mindenki joggal dicsérte játékosainkat.

– A Kecskemét ellen két játszmáig kerestük önmagunkat, emiatt van is bennem hiányérzet, de tudom, hogy nagy eséllyel a felforgatott felállás miatt alakult így a kezdés – mondta Strezeneczki Gyula. – A harmadik szettben már felvettük a kesztyűt, de későn ébredtünk. Rövid pihenő után következett a Dunakeszi elleni meccs, amelyet nagy küzdelemben meg is nyertünk. A Szolnok elleni befejezés nagyon szép volt, remek hozzáállással és teljesítménnyel lelkes tanítványaim sima győzelmet arattak. Összességében elégedett vagyok, hiszen a döcögős kezdés után nagyon biztató volt a játékunk, ennek fényében készülhetünk a következő fordulóra – jegyezte meg a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Szeged
KESI "A" - Szegedi RSE-2 3:0 (25:14)(25:20)(25:17)
Szegedi RSE-2 - VSD 3:1 (25:20)(25:16)(16:25)(25:16)
Szolnoki Sportcentrum "A" - Szegedi RSE-2 0:3 (26:28)(15:25)(10:25)


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Mányai, Maja, Gigacz Maja, Herceg Viktória, Paksi Kitti, Simon Lili, Mihály Annamária, Erdei-Strohner Enikő, Verebes Dorina, Nagy-Hegyesi Réka
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaFiú U17-es legénységünk számára sajnos nem hozott sikerélményt a bajnoki forduló.

– Mindkét ellenfelünk favoritnak számított, de a legjobb tizenkét csapat között már mindenkivel fel kell venni a kesztyűt, és a bemelegítésnél nem is tűnt legyőzhetetlennek a Dunakanyar. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ugyanakkor látszott a tanítványaimon, hogy egy nappal korábban három U19-es meccset játszottak, egyes szituációkban későn reagáltak – kezdte beszámolóját Hulmann Zsolt. – A szett végén Varga Tamás jó nyitásai révén vezetést szereztünk. A második játékrész is szorosan alakult, de a végjátékban ezúttal ellenfelünk volt jobb. A harmadik és negyedik szettben már nem voltunk a pályán, csapatom fizikálisan és morálisan is szétesett, így ellenfelünk megérdemelt győzelmet aratott. 

A Kaposvár és a Kecskemét elleni mérkőzéseken nem tudtunk komoly ellenállást kifejteni, nem voltunk méltó ellenfelek. Egy ilyen torna után nehéz mit mondani. Nem tudtunk felnőni a feladathoz, az utolsó két meccsen nyújtott teljesítményünk kritikán aluli volt. A következő fordulóban be kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül kerültünk az ország tizenkét legjobb csapata közé! – hangsúlyozta a mester.

Buzek László Fiú U17 OSB, Kaposvár
Dunakanyar SE - Szegedi RSE 3:1 (22:25)(26:24)(25:16)(25:19)
RÖAK Kaposvár- FINO - Szegedi RSE 3:0 (25:17)(25:20)(25:9)
Szegedi RSE - KESI 0:3 (5:25)(12:25)(7:25)


Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Varga Medárd, Czakó Lóránt, Baranyi Dávid, Hernádi Marcell, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor, Pintér Barnabás
Vezetőedző: Hulmann ZsoltSajnos U19-es leány együttesünk három vereséggel zárt Budapesten, de a sorozatterhelés miatt ez érthető.

– Először is szeretném megköszönni felnőtt csapatunk edzőinek, hogy elengedték két meghatározó játékosukat. A hétvégi sorozatterhelés így is soknak bizonyult nekünk, ez a BVSC ellen is érződött. Gratulálok a Zuglónak a győzelemhez, a cseréinknek pedig a játékhoz, ugyanis jól szálltak be a mérkőzésbe.


Torma Ágnes U19 OIB I. osztály, Budapest
Szegedi RSE - Nyíregyháza 1:3 (12:25)(25:23)(16:25)(22:25)
BVSC-Zugló "Sárga" - Szegedi RSE 3:0 (25:16)(25:13)(25:17)
Szegedi RSE - UTE U19 0:3 (17:25)(15:25)(17:25)
Szegedi RSE: Béres Blanka, Kiss Anna, Kiss Nóra, Kiss Zsófia, Bálint Viktória, Rácz Lilla, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi Roland


Felnőtt női és leány ifjúsági csapatunk egy közös képen.

Két sima siker után a Pécs ellen nem találta az ellenszert fiú U19-es csapatunk, de a szegedi torna jól szolgálta a felkészülést.

– Ez a forduló az U17-es bajnokságra készített fel minket, bár foghíjas kerettel, hiszen Somosi Leventére sérülés, Czakó Lórántra betegség, Szunyogh Szabolcsra pedig vizsgája miatt nem számíthattam – nyilatkozta Hulmann Zsolt. – A Malév ellen nehezen lendültünk játékba, alkalmazkodnunk kellett a szokatlan pályához, az első szett végjátékát pedig a fővárosiak bírták jobban. Ezután egyre kevesebb hibát vétve lendültünk játékba Pintér Barnabás feladóként jól irányított, Hernádi Marcell is sokat tett az egyenlítésért. A harmadik és a negyedik szettben továbbra is fegyelmezetten játszottunk, hatékonyan támadtunk vissza, így megérdemelten nyertünk. A Gyöngyös elleni jó kezdésünk túlságosan magabiztossá tett 

minket, így feljött ellenfelünk, de Varga Tamás szervávival öt szettlabdát is hárítva előnybe kerültünk. Ez a végjáték fordulópontnak is tűnt, hiszen utána  már mi irányítottuk a játékot, habár ellenfelünk nem adta könnyen magát. 

A Pécs játékára nem találtuk az ellenszert, hitehagyott játékkal sokat hibáztunk az első szettben. Később változott a meccs képe, nem ismertünk elveszett labdát, de a hajrában ellenfelünknek jobban jött ki a lépés. A srácok nem tudták feldolgozni csalódottságukat, a fáradtság jeleit is mutatták, így hiába küzdöttünk, a pécsi sikert nem tudtuk megakadályozni. A torna jól szolgálta céljainkat. Bár minden mérkőzésen más felállásban játszottunk, a csapat jól kezelte a helyzetet. Sajnos a sok hiányzó miatt a tervezettnél nagyobb terhelést kaptak a játékosok – állapította meg a szakember.

dr Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB I. osztály, Szeged 
Malév SC - Szegedi RSE 1:3 (25:23)(16:25)(18:25)(19:25)
Szegedi RSE - Gyögyösi Röplabda SE 3:0 (26:24)(25:22)(25:21)
PTE-PEAC - Szegedi RSE 3:0 (25:11)(29:27)(25:14)


Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Baranyi Dávid, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Pintér Barnabás, Feier Tibor
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com