Jelszóigénylés

Lelkesnek kell maradni

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 15., csütörtök
Három korosztály négy SZRSE-csapata is pályára lép a hétvégén.

A Szegedi Röplabda Sportegyesületet három korosztályos bajnokságban négy csapat is képviseli az előttünk álló hétvégén. Korábban már írtunk arról, hogy a járványhelyzet miatt alaposan átalakultak a mindennapjaink, így természetesen az együttesek edzői is a lelkesedés és a motiváció fenntartására koncentrálnak. Nagy öröm számunkra, hogy ebben a nehéz időszakban is szerepelhetünk tétmérkőzéseken, így a gyerekeknek az előttünk álló napok is az örömjátékról szólhatnak.

Leány gyerek fehér csapatunk szombaton Gödöllőre utazik, ahol a házigazda mellett a biatorbágyi Viadukt SE és a Kistext lesz az ellenfele. Mivel e korosztályos együttesünk az első fordulóban nem léphetett pályára a járványhelyzet alakulása miatt, a gyerekek most esnek át a tűzkeresztségen.


– Az elmúlt két hétben a Squash Clubban dolgoztunk, de tartottam tréninget szabadtéren is, és mindannyiszor láttam, hogy a lelkesedést nem törte meg a megszokottnál kevesebb edzés – árulta el Váradi-Tóth Gerda vezetőedző. – Remélem, hogy ezt bizonyítják is a lányok a hétvégén, hiszen most az a legfontosabb, hogy élvezzék a játékot, illetve értékes tapasztalatokat szerezzenek a bajnokságban. A kihagyások miatt még a felkészülés elején járunk, de eddig rendkívül biztató a közös munka – jegyezte meg a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 leány OGYB III. osztály Alsóház Keleti csoport, Gödöllő
11:30 Viadukt SE U15 - Szegedi RSE Fehér
14:30 Gödöllői RC-D - Szegedi RSE Fehér
16:00 Szegedi RSE Fehér - KISTEXT 
Vezetőedző: Váradi-Tóth Gerda

Leány ifjúsági csapatunk vasárnap a bajnokság kaposvári fordulójában szerepel, a házigazda mellett a MAFC és az UTE ellen. Ezután már a keresztjáték következik a lányok számára, így el is dől az alapszakasz helyezések sorsa.
– Jelenleg a második helyen állunk, és bár ilyen helyzetben nem lehet kötelező elvárást megfogalmazni, de jó lenne megtartani ezt az előkelő pozíciót, így ez a célunk. Hazai pályán biztos keményebb ellenfél lesz a Kaposvár, de ha nem görcsösen játszunk, akkor ismét legyőzhetjük riválisunkat – véli Csányi Roland vezetőedző.


Torma Ágnes U19 leány OIB I. osztály B-csoport, Kaposvár
11:30 Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla
14:30 Szegedi RSE - RÖAK Kaposvár
16:00 UTE U19 - Szegedi RSE
Vezetőedző: Csányi Roland

Fiú ifjúsági együttesünk ismét ugyanazzal a trióval találkozik – Szolnok, Malév SC, Kecskemét –, utóbbi otthonában. A vasárnapi kaland előtt már ismerjük az erőviszonyokat, így ennek megfelelő mentalitásra lesz szükség.– Nem szabad, hogy hitehagyottak legyünk a Szolnok és a Kecskemét ellen, mert bár erősebbek nálunk, de szetteket, vagy akár bravúrokat is be lehet gyűjteni, ha pozitív hozzáállással lépnek pályára a srácok – hangsúlyozta Hulmann Zsolt vezetőedző. – Ha motivált játékkal minden lehetőséget kihasználunk, akkor bármi lehetséges, persze így is tudjuk, hogy a bokasérüléssel bajlódó Gera Bálint hiánya nehezíti a feladatot – nyilatkozta a szakember.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 fiú OIB I. osztály B-csoport, Kecskemét
10:30 Malév SC - Szegedi RSE
12:00 Szegedi RSE - Szolnoki SPC-1
16:30 Kecskeméti RC - Szegedi RSE 
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Fiú U21-es legénységünknek nem kell buszra szállnia, ugyanis szombaton az újszegedi sportcsarnokban lép pályára a MAFC ellen. Hiányos lesz a keret, de a lehető legjobb okkal: két játékos a felnőtt NB I-es csapatnál kap bizonyítási lehetőséget.


– Büszke vagyok a srácokra, hogy az élvonalban is bizonyíthatnak – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Kollégámnak, Hulmann Zsoltnak és tanítványainak köszönetet szeretnék mondani, hiszen a csapatunkat három ifjúsági korú fiatal segíti majd ki, pótolva a hiányzókat. Nagy küzdelemre és jó játékra számítok formálódó csapatunktól, a fő célkitűzés, hogy az edzéseken gyakorolt technikai és taktikai elemeket viszont lássam. Ha jól érzik magukat a fiúk a pályán, akkor biztosan jó meccsek lesznek – tette hozzá a mester.


NB II Férfi Bajnokság - Közép
17:00 Szegedi RSE - MAFC-BME
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com