Jelszóigénylés

Lelkesnek kell maradni

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 15., csütörtök
Három korosztály négy SZRSE-csapata is pályára lép a hétvégén.

A Szegedi Röplabda Sportegyesületet három korosztályos bajnokságban négy csapat is képviseli az előttünk álló hétvégén. Korábban már írtunk arról, hogy a járványhelyzet miatt alaposan átalakultak a mindennapjaink, így természetesen az együttesek edzői is a lelkesedés és a motiváció fenntartására koncentrálnak. Nagy öröm számunkra, hogy ebben a nehéz időszakban is szerepelhetünk tétmérkőzéseken, így a gyerekeknek az előttünk álló napok is az örömjátékról szólhatnak.

Leány gyerek fehér csapatunk szombaton Gödöllőre utazik, ahol a házigazda mellett a biatorbágyi Viadukt SE és a Kistext lesz az ellenfele. Mivel e korosztályos együttesünk az első fordulóban nem léphetett pályára a járványhelyzet alakulása miatt, a gyerekek most esnek át a tűzkeresztségen.


– Az elmúlt két hétben a Squash Clubban dolgoztunk, de tartottam tréninget szabadtéren is, és mindannyiszor láttam, hogy a lelkesedést nem törte meg a megszokottnál kevesebb edzés – árulta el Váradi-Tóth Gerda vezetőedző. – Remélem, hogy ezt bizonyítják is a lányok a hétvégén, hiszen most az a legfontosabb, hogy élvezzék a játékot, illetve értékes tapasztalatokat szerezzenek a bajnokságban. A kihagyások miatt még a felkészülés elején járunk, de eddig rendkívül biztató a közös munka – jegyezte meg a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 leány OGYB III. osztály Alsóház Keleti csoport, Gödöllő
11:30 Viadukt SE U15 - Szegedi RSE Fehér
14:30 Gödöllői RC-D - Szegedi RSE Fehér
16:00 Szegedi RSE Fehér - KISTEXT 
Vezetőedző: Váradi-Tóth Gerda

Leány ifjúsági csapatunk vasárnap a bajnokság kaposvári fordulójában szerepel, a házigazda mellett a MAFC és az UTE ellen. Ezután már a keresztjáték következik a lányok számára, így el is dől az alapszakasz helyezések sorsa.
– Jelenleg a második helyen állunk, és bár ilyen helyzetben nem lehet kötelező elvárást megfogalmazni, de jó lenne megtartani ezt az előkelő pozíciót, így ez a célunk. Hazai pályán biztos keményebb ellenfél lesz a Kaposvár, de ha nem görcsösen játszunk, akkor ismét legyőzhetjük riválisunkat – véli Csányi Roland vezetőedző.


Torma Ágnes U19 leány OIB I. osztály B-csoport, Kaposvár
11:30 Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla
14:30 Szegedi RSE - RÖAK Kaposvár
16:00 UTE U19 - Szegedi RSE
Vezetőedző: Csányi Roland

Fiú ifjúsági együttesünk ismét ugyanazzal a trióval találkozik – Szolnok, Malév SC, Kecskemét –, utóbbi otthonában. A vasárnapi kaland előtt már ismerjük az erőviszonyokat, így ennek megfelelő mentalitásra lesz szükség.– Nem szabad, hogy hitehagyottak legyünk a Szolnok és a Kecskemét ellen, mert bár erősebbek nálunk, de szetteket, vagy akár bravúrokat is be lehet gyűjteni, ha pozitív hozzáállással lépnek pályára a srácok – hangsúlyozta Hulmann Zsolt vezetőedző. – Ha motivált játékkal minden lehetőséget kihasználunk, akkor bármi lehetséges, persze így is tudjuk, hogy a bokasérüléssel bajlódó Gera Bálint hiánya nehezíti a feladatot – nyilatkozta a szakember.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 fiú OIB I. osztály B-csoport, Kecskemét
10:30 Malév SC - Szegedi RSE
12:00 Szegedi RSE - Szolnoki SPC-1
16:30 Kecskeméti RC - Szegedi RSE 
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Fiú U21-es legénységünknek nem kell buszra szállnia, ugyanis szombaton az újszegedi sportcsarnokban lép pályára a MAFC ellen. Hiányos lesz a keret, de a lehető legjobb okkal: két játékos a felnőtt NB I-es csapatnál kap bizonyítási lehetőséget.


– Büszke vagyok a srácokra, hogy az élvonalban is bizonyíthatnak – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Kollégámnak, Hulmann Zsoltnak és tanítványainak köszönetet szeretnék mondani, hiszen a csapatunkat három ifjúsági korú fiatal segíti majd ki, pótolva a hiányzókat. Nagy küzdelemre és jó játékra számítok formálódó csapatunktól, a fő célkitűzés, hogy az edzéseken gyakorolt technikai és taktikai elemeket viszont lássam. Ha jól érzik magukat a fiúk a pályán, akkor biztosan jó meccsek lesznek – tette hozzá a mester.


NB II Férfi Bajnokság - Közép
17:00 Szegedi RSE - MAFC-BME
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com