Jelszóigénylés

Két tehetségünk is a válogatottal készül

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 25., vasárnap
Nagy-Hegyesi Réka és Szatmári Júlia keményen dolgozik a szűk keret tagságáért.

Kicsengettek, eljött az őszi szünet ideje az iskolákban, de a röplabdában nincs megállás, sőt: a másfél hetes pihenőidő remek lehetőség a korosztályos válogatottak számára a közös munkához. Úgy volt, hogy a Szegedi Röplabda Sportegyesületet ebben az időszakban három tehetségünk is képviseli, de Pintér Barnabásék összetartását és bajnoki mérkőzéseit lefújták pozitív vírustesztek miatt. Két másik SZRSE-nevelés viszont a nemzeti csapattal dolgozik: Nagy-Hegyesi Réka az U15-ös, Szatmári Júlia pedig az U17-es keret edzőtáborában vesz részt.Kezdjük a fiatalabbakkal: az U15-ösöknél Horváth András személyében új edzővel ismerkedhetnek meg a lányok. Az egyhetes dabasi programot már mindenki nagyon várta, hiszen ez a korosztály júniusban tudott utoljára együtt készülni.

– Nagyon boldogok voltunk, amikor négy hónap után újra találkozhattunk egymással. Hiányoztak a lányok, hiszen remek közösséget alkotunk – kezdte a beszélgetést Nagy-Hegyesi Réka, aki tavaly tavasz óta mindig bekerül a válogatott keretébe. –  Büszke vagyok rá, hogy stabilizáltam a helyem, és örülök, hogy ilyen kiváló együttes részeseként sokat fejlődhetek, a koncentráció és az önbizalom terén különösen sokat adott nekem a kerettagság. Itt folyamatosan nagy terhelés alatt kell helytállni, ráadásul nem akármilyen cél lebeg a szemünk előtt, hiszen a jövő nyári, részben magyar rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon szeretnénk minél jobban szerepelni – jegyezte meg.

Ahhoz, hogy szegedi játékos is lehetőséget kapjon az Eb-n, Rékának a szűk, 12 fős keretbe kell kerülnie. Jelenleg 25 fős a bő keret, így nagy a konkurencia.

– Szoros lesz a harc a szűk keretért, hiszen szuper a csapat, szinte mindenki egyenlő esélyekkel indul. A járvány első, tavaszi hullámának leállása miatt a nyári edzőtáborban a fizikális fejlesztésen volt a hangsúly, most viszont a taktikában kell jeleskedni, de a csapatépítés is fontos feladat – árulta el Nagy-Hegyesi Réka.Az U17-es válogatottban Szatmári Júliának fontos szerepe van, ezt jelzi az is, hogy a járványügyi előírások miatt a békéscsabai összetartáson a szokásostól eltérően nem 16, hanem csak 9 fő kapott meghívót – köztük van az SZRSE fiatal titánja is.

– Én is szeretnék a tizenkét fős keretbe kerülni, így természetesen jó jel, hogy egy kilencfős edzőtáborban helyet kaptam, de még sokat kell bizonyítanom, hogy majd a nagy versenyeken biztos legyen a helyem – véli Szatmári Júlia. – Az összes edzésen a maximumot nyújtom, meglátjuk, hogy mire lesz elég. Sajnos fájós vállal érkeztem, így nem egyszerű a dolgom, de így is megteszek minden tőlem telhetőt. Mivel nem vagyunk annyian, hogy a társakkal két csapatot alkossunk, így inkább a technikai és fizikális felkészítés, a posztonkénti és egyéni képzés, illetve az egyes játékelemek gyakorlása kapja a legfontosabb szerepet – számolt be játékosunk, aki már a Vidux-Szegedi RSE felnőtt NB II-es csapatánál is kapott lehetőséget.

Csányi Roland mindkét játékossal együtt dolgozik, így kíváncsiak voltunk a tréner véleményére is. A fiatal szakember büszke arra, hogy a tehetségek rendre bekerülnek a válogatott keretbe, emellett konkrét célokat fogalmazott meg reménységeink kapcsán.

– Réka nagyon jó benyomást tett rám a Vidux Utánpótlás Tornán, és rá fontos feladat vár, hiszen úgy tudom, most dől el, hogy kik lesznek az A-keret és kik lesznek a B-keret tagjai. Nagyon meg kell dolgoznia, hogy a legjobbak közé kerüljön, de Réka előnyére válhat, hogy két poszton is bevethető játékos, ütőként és liberoként is biztosan helyt tud állni ezen a szinten, ráadásul rendkívül értelmes játékosról van szó, az intelligenciája is mellette szól. Júlia a következő időszakban arra koncentrálhat, hogy fix helye legyen a kezdőben, amire reális esélye van, nálunk is érződik, milyen fontos húzóember tud lenni. Egyéni képzésekkel is segítjük őt célja elérésében, jó úton jár. A felnőtt csapatunk edzői stábja is rendkívül elégedett volt vele, ez is jó előjel – nyilatkozta Csányi Roland.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com