Jelszóigénylés

Két tehetségünk is a válogatottal készül

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 25., vasárnap
Nagy-Hegyesi Réka és Szatmári Júlia keményen dolgozik a szűk keret tagságáért.

Kicsengettek, eljött az őszi szünet ideje az iskolákban, de a röplabdában nincs megállás, sőt: a másfél hetes pihenőidő remek lehetőség a korosztályos válogatottak számára a közös munkához. Úgy volt, hogy a Szegedi Röplabda Sportegyesületet ebben az időszakban három tehetségünk is képviseli, de Pintér Barnabásék összetartását és bajnoki mérkőzéseit lefújták pozitív vírustesztek miatt. Két másik SZRSE-nevelés viszont a nemzeti csapattal dolgozik: Nagy-Hegyesi Réka az U15-ös, Szatmári Júlia pedig az U17-es keret edzőtáborában vesz részt.Kezdjük a fiatalabbakkal: az U15-ösöknél Horváth András személyében új edzővel ismerkedhetnek meg a lányok. Az egyhetes dabasi programot már mindenki nagyon várta, hiszen ez a korosztály júniusban tudott utoljára együtt készülni.

– Nagyon boldogok voltunk, amikor négy hónap után újra találkozhattunk egymással. Hiányoztak a lányok, hiszen remek közösséget alkotunk – kezdte a beszélgetést Nagy-Hegyesi Réka, aki tavaly tavasz óta mindig bekerül a válogatott keretébe. –  Büszke vagyok rá, hogy stabilizáltam a helyem, és örülök, hogy ilyen kiváló együttes részeseként sokat fejlődhetek, a koncentráció és az önbizalom terén különösen sokat adott nekem a kerettagság. Itt folyamatosan nagy terhelés alatt kell helytállni, ráadásul nem akármilyen cél lebeg a szemünk előtt, hiszen a jövő nyári, részben magyar rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon szeretnénk minél jobban szerepelni – jegyezte meg.

Ahhoz, hogy szegedi játékos is lehetőséget kapjon az Eb-n, Rékának a szűk, 12 fős keretbe kell kerülnie. Jelenleg 25 fős a bő keret, így nagy a konkurencia.

– Szoros lesz a harc a szűk keretért, hiszen szuper a csapat, szinte mindenki egyenlő esélyekkel indul. A járvány első, tavaszi hullámának leállása miatt a nyári edzőtáborban a fizikális fejlesztésen volt a hangsúly, most viszont a taktikában kell jeleskedni, de a csapatépítés is fontos feladat – árulta el Nagy-Hegyesi Réka.Az U17-es válogatottban Szatmári Júliának fontos szerepe van, ezt jelzi az is, hogy a járványügyi előírások miatt a békéscsabai összetartáson a szokásostól eltérően nem 16, hanem csak 9 fő kapott meghívót – köztük van az SZRSE fiatal titánja is.

– Én is szeretnék a tizenkét fős keretbe kerülni, így természetesen jó jel, hogy egy kilencfős edzőtáborban helyet kaptam, de még sokat kell bizonyítanom, hogy majd a nagy versenyeken biztos legyen a helyem – véli Szatmári Júlia. – Az összes edzésen a maximumot nyújtom, meglátjuk, hogy mire lesz elég. Sajnos fájós vállal érkeztem, így nem egyszerű a dolgom, de így is megteszek minden tőlem telhetőt. Mivel nem vagyunk annyian, hogy a társakkal két csapatot alkossunk, így inkább a technikai és fizikális felkészítés, a posztonkénti és egyéni képzés, illetve az egyes játékelemek gyakorlása kapja a legfontosabb szerepet – számolt be játékosunk, aki már a Vidux-Szegedi RSE felnőtt NB II-es csapatánál is kapott lehetőséget.

Csányi Roland mindkét játékossal együtt dolgozik, így kíváncsiak voltunk a tréner véleményére is. A fiatal szakember büszke arra, hogy a tehetségek rendre bekerülnek a válogatott keretbe, emellett konkrét célokat fogalmazott meg reménységeink kapcsán.

– Réka nagyon jó benyomást tett rám a Vidux Utánpótlás Tornán, és rá fontos feladat vár, hiszen úgy tudom, most dől el, hogy kik lesznek az A-keret és kik lesznek a B-keret tagjai. Nagyon meg kell dolgoznia, hogy a legjobbak közé kerüljön, de Réka előnyére válhat, hogy két poszton is bevethető játékos, ütőként és liberoként is biztosan helyt tud állni ezen a szinten, ráadásul rendkívül értelmes játékosról van szó, az intelligenciája is mellette szól. Júlia a következő időszakban arra koncentrálhat, hogy fix helye legyen a kezdőben, amire reális esélye van, nálunk is érződik, milyen fontos húzóember tud lenni. Egyéni képzésekkel is segítjük őt célja elérésében, jó úton jár. A felnőtt csapatunk edzői stábja is rendkívül elégedett volt vele, ez is jó előjel – nyilatkozta Csányi Roland.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com