Jelszóigénylés

Magabiztosan haladtak előre

Megosztás:
Megjelent: 2023. június 28., szerda
Leány gyerek fekete csapatunk szezonját értékeljük

Fiú gyerek csapatunk után leány gyerek fekete együttesünk szezonját értékeljük. Az idény nehézségeiről, valamint sikereiről a lányok vezetőedzőjével, Berkes Zoltánnal beszélgettünk.

Leány gyerek fekete csapatunk magabiztosan indította a 2022/23-as szezont. Az alapszakaszt a harmadik helyen zárták, ami hatalmas motivációt nyújtott az idény hátralévő részében. A megszerzett lendületnek köszönhetően a vesztes mérkőzések után is fel tudtak állni és a 7. helyen végeztek.

Berkes Zoltán: - Egy változatos, izgalmas, de a nehézségeinket is figyelembe véve összességében egy sikeres időszakot zártunk. A csapat az előző  szezonhoz képest jelentősen kicserélődött, így a szeptemberi közel 20 fős keret egyik és egyben nagyobb része olyan játékosokból állt, akik néhány hónapja kezdték el a röplabdát. A másik részét azok a játékosok adták, akikkel már az előző évben is együtt dolgozhattam. A bajnoki mérkőzéseken elsősorban az ő játékuk volt a meghatározó. Ebben a szezonban a harmadosztályban szerepeltünk, ami úgy gondolom a játéktudásunknak, illetve felkészültségi szintünknek megfelelő volt. Bár az őszi fordulók végén a jó szereplésünknek köszönhetően a 3-4. helyen tanyáztunk, mégis azt kell mondanom, hogy a bajnokság végén elért 7. helyért rendkívül büszke vagyok a lányokra. Az energiaválság miatti edzésszám csökkenés, illetve a korosztályra jellemző felvételi felkészítők miatt néhány kulcsjátékos edzés száma radikálisan csökkent, így mind technikailag, mind taktikailag nehezen tudtunk előrelépni, illetve lépést tartani riválisainkkal.- kezdte beszélgetésünket Berkes Zoltán, a csapat vezetőedzője.

Ebben az időszakban több olyan vereség becsúszott, amely nem azt a játékot hozta, amire a lányok számítottak, viszont ami sajnos mindenképp várható volt. Ennek ellenére büszke vagyok rájuk, mert minden alkalommal motiváltan, fegyelmezetten játszottak. Az edzéseken igyekeztünk a lehetőségeinkhez képest az adott helyzetből a legjobbat kihozni. A bajnokság vége felé közeledve egyre többször, egyre több ideig voltunk képesek minőségi játékot a pályára tenni. Jó volt látni, hogy a játékosaimknak szépen, lassan jön vissza az önbizalma. Azzal a ténnyel viszont mindenképpen szembe kell néznünk, ha az előttünk végzett csapatokat szeretnénk utol érni, netán megelőzni, elengedhetetlenül szükséges, hogy fizikálisan többet fejlődjenek a játékosok. Nagy örömömre szolgált, hogy tavasszal több olyan játékossal bővült a keret, akik pár héttel később már a bajnoki mérkőzéseken is oroszlánrészt vállaltak faladatokból, így már nem ritkán előfordult 22 -24 fős játékos létszám egy egy edzésen. A szezon során végig törekedtem arra, hogy a csapat gerincét alkotó játékosokon kívül mindig legyenek olyanok is a mérkőzés keretbe, akik jelenlegi felkészültségük miatt még ha várhatóan keveset, de játéklehetőséget kapjanak egy-egy mérkőzésen.


Felemelő érzés volt hallani, hogy a csapatomban két páros is indult a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Mindamellett, hogy egy ilyen versenyen részt venni szerintem óriási élmény, azt gondolom, hogy rendkívül sok tapasztalatot jelentett ez nekik, amit aztán később a bajnoki mérkőzéseken tudnak kamatoztatni. Az elmúlt szezonban mind taktikailag, mind technikailag sikerült előrébb lépnünk, viszont a legnagyobbat a lányok úgy gondolom, hogy csapatszinten fejlődtek. Élmény volt nézni, hogy küzdenek egymásért, hogyan küzdik le sokszor saját magukat, bíztatják egymást és nem adják fel vesztett helyzetben sem. Erre az elvesztett játszmák és mérkőzések persze nagyon jó tanulópénzként szolgáltak. Ezúton is szeretném megköszönni a játékosokon kívül a szülők odaadó és korrekt támogatását, valamint végül , de nem utolsósorban az SZRSE egész stábjának a segítségét!- emelte ki a tréner.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com