Jelszóigénylés

Csoportelsőség és bronzérem a hétvégi mérleg

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 4., hétfő
Leány gyermek és fiú mini csapatunk is jól szerepelt a korosztályos bajnokságokban.

Női NB II-es csapatunk mellett leány gyermek 2-es csapatunk is a Lila iskolában játszott bajnoki fordulót, szintén Csányiné Molcsányi Petra irányításával. Együttesünk egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.
Az első összecsapáson a KSE-2 ellen nyert utánpótlásunk, majd a Budaörstől kapott ki. Sorrendben kértük értékelésre a vezetőedzőt.

– Az első találkozón sima győzelmet arattunk, a továbbjutás és a csoportelsőség szempontjából ez fontos volt – kezdte a tréner. –  A lányok betartották, amit kértem, a nyitás-fogadással és a támadásokkal is teljesen elégedett voltam, és kiemelném, hogy jól szálltak be azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

Ezután jött a Budaörs elleni meccs, amelyen az első szettet egész simán hozták a lányok, ezután viszont kevesebb volt a sikerélményük.

– Egyre fáradtabbak lettek a lányok, ami a koncentráció csökkenését okozta, ez a fogadásokon érződött leginkább. Látszott persze az is, hogy lett egy sérülésünk is, és az őszi szünet okozta edzéshiány sem tett jót – véli a vezetőedző. – Az első szett megnyerése fontos volt, hiszen így szettaránnyal ugyan, de összejött a csoportelsőség. Az első meccsen tapasztalt hozzáállás nagyon tetszett, a második mérkőzésen kicsit hiányoltam a lelkesedést, de ez a fáradtság számlájára is írható – zárta az értékelést Csányiné Molcsányi Petra.


Leány U15 OGYB II. osztály, Szeged
KSE-2 – Szegedi RSE-2 0:3 (16:25)(18:25)(20:25)
Szegedi RSE-2 – Budaörsi DSE 1:3 (25:13)(25:27)(20:25)(12:25)
Szegedi RSE-2: Gigacz Maja, Duics Dóra, Berkes Enikő, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Blin Yasmine, Kovács Flóra, Kasztner Zsófi, Erdei-Strohner Enikő, Héjja Daniella, Varga Szonja
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra
Fiú mini csapatunk Szolnokon szerepelt, ahol 3 győzelem és 2 vereség volt a mérlege, de ami ennél fontosabb: a szombati torna bronzérmével tértek haza Honti Szilárd tanítványai.

– A Kecskeméttel kezdtünk, tipikus utazás és őszi szünet utáni első meccs volt, álmoskás játékkal, sok hibával mindkét oldalon, ez főként a nyitásokon érződött – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Izgalmasabb meccsen, mint vártam, de sikerült győzelemmel rajtolnunk. A második megmérettetésen kulcshelyzetekben vétettünk buta hibákat, a szoros állásoknál pedig megremegtek néha a kezek. Csoportmásodikként mentünk tovább, majd a Dunaújváros elleni könnyebb derbin kihasználtuk a gyakorlási lehetőséget – tudósított a szakember.

Ezután jöhetett az izgalmasabb rész, hiszen már az éremszerzés volt a tét, az elődöntőben a házigazdával került össze a csapatunk.

– A második szettben fantasztikusan játszottak a fiúk, a döntő szettben pedig nagy hátrányból álltak fel, így a vereség ellenére minden dicséret megilleti őket a példás helytállásért, a szülőktől is vastaps volt a jutalmuk. Jöhetett a bronzcsata a Kecskeméttel, az első egymás ellenivel ellentétben ez már színvonalas csatát hozott. A fiúk bátran vállalták be az éles helyzeteket, kijött az erőkülönbség, minden stimmelt, így éremmel térhettünk haza. Összességében meg vagyok elégedve a srácok teljesítményével, az őszi szünet hatása nem látszott annyira, mint vártam. Büszke vagyok mindenkire! Nivós tornán vagyunk túl – jegyezte meg Honti Szilárd.


Fiú U13 OMB, Szolnok
KESI "B" – Szegedi RSE 0:3 (22:25)(25:27)(9:25)
Szegedi RSE – Fésüs Röplabda Akadémia 1:2 (26:28)(25:10)(21:25)
Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia 2:0 (25:8)(25:19)
Szolnoki Sportcentrum – Szegedi RSE 2:1 (25:16)(9:25)(27:25)
Szegedi RSE – KESI "B" 2:0 (25:18)(25:13)
Szegedi RSE: Dudás Marcell, Fábián Lázár, Elousta Dzsáfár, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Takács Dániel, Fitor Patrick, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com