SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. november 13.
Szilvia

Jelszóigénylés

Csoportelsőség és bronzérem a hétvégi mérleg

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 4., hétfő
Leány gyermek és fiú mini csapatunk is jól szerepelt a korosztályos bajnokságokban.

Női NB II-es csapatunk mellett leány gyermek 2-es csapatunk is a Lila iskolában játszott bajnoki fordulót, szintén Csányiné Molcsányi Petra irányításával. Együttesünk egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.
Az első összecsapáson a KSE-2 ellen nyert utánpótlásunk, majd a Budaörstől kapott ki. Sorrendben kértük értékelésre a vezetőedzőt.

– Az első találkozón sima győzelmet arattunk, a továbbjutás és a csoportelsőség szempontjából ez fontos volt – kezdte a tréner. –  A lányok betartották, amit kértem, a nyitás-fogadással és a támadásokkal is teljesen elégedett voltam, és kiemelném, hogy jól szálltak be azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

Ezután jött a Budaörs elleni meccs, amelyen az első szettet egész simán hozták a lányok, ezután viszont kevesebb volt a sikerélményük.

– Egyre fáradtabbak lettek a lányok, ami a koncentráció csökkenését okozta, ez a fogadásokon érződött leginkább. Látszott persze az is, hogy lett egy sérülésünk is, és az őszi szünet okozta edzéshiány sem tett jót – véli a vezetőedző. – Az első szett megnyerése fontos volt, hiszen így szettaránnyal ugyan, de összejött a csoportelsőség. Az első meccsen tapasztalt hozzáállás nagyon tetszett, a második mérkőzésen kicsit hiányoltam a lelkesedést, de ez a fáradtság számlájára is írható – zárta az értékelést Csányiné Molcsányi Petra.


Leány U15 OGYB II. osztály, Szeged
KSE-2 – Szegedi RSE-2 0:3 (16:25)(18:25)(20:25)
Szegedi RSE-2 – Budaörsi DSE 1:3 (25:13)(25:27)(20:25)(12:25)
Szegedi RSE-2: Gigacz Maja, Duics Dóra, Berkes Enikő, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Blin Yasmine, Kovács Flóra, Kasztner Zsófi, Erdei-Strohner Enikő, Héjja Daniella, Varga Szonja
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra
Fiú mini csapatunk Szolnokon szerepelt, ahol 3 győzelem és 2 vereség volt a mérlege, de ami ennél fontosabb: a szombati torna bronzérmével tértek haza Honti Szilárd tanítványai.

– A Kecskeméttel kezdtünk, tipikus utazás és őszi szünet utáni első meccs volt, álmoskás játékkal, sok hibával mindkét oldalon, ez főként a nyitásokon érződött – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Izgalmasabb meccsen, mint vártam, de sikerült győzelemmel rajtolnunk. A második megmérettetésen kulcshelyzetekben vétettünk buta hibákat, a szoros állásoknál pedig megremegtek néha a kezek. Csoportmásodikként mentünk tovább, majd a Dunaújváros elleni könnyebb derbin kihasználtuk a gyakorlási lehetőséget – tudósított a szakember.

Ezután jöhetett az izgalmasabb rész, hiszen már az éremszerzés volt a tét, az elődöntőben a házigazdával került össze a csapatunk.

– A második szettben fantasztikusan játszottak a fiúk, a döntő szettben pedig nagy hátrányból álltak fel, így a vereség ellenére minden dicséret megilleti őket a példás helytállásért, a szülőktől is vastaps volt a jutalmuk. Jöhetett a bronzcsata a Kecskeméttel, az első egymás ellenivel ellentétben ez már színvonalas csatát hozott. A fiúk bátran vállalták be az éles helyzeteket, kijött az erőkülönbség, minden stimmelt, így éremmel térhettünk haza. Összességében meg vagyok elégedve a srácok teljesítményével, az őszi szünet hatása nem látszott annyira, mint vártam. Büszke vagyok mindenkire! Nivós tornán vagyunk túl – jegyezte meg Honti Szilárd.


Fiú U13 OMB, Szolnok
KESI "B" – Szegedi RSE 0:3 (22:25)(25:27)(9:25)
Szegedi RSE – Fésüs Röplabda Akadémia 1:2 (26:28)(25:10)(21:25)
Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia 2:0 (25:8)(25:19)
Szolnoki Sportcentrum – Szegedi RSE 2:1 (25:16)(9:25)(27:25)
Szegedi RSE – KESI "B" 2:0 (25:18)(25:13)
Szegedi RSE: Dudás Marcell, Fábián Lázár, Elousta Dzsáfár, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Takács Dániel, Fitor Patrick, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. november 13., szerda
Hír
2019. november 13., szerda
Hír
2019. november 11., hétfő
Hír
2019. november 11., hétfő
Hír
2019. november 8., péntek
Hír
2019. november 9., szombat
Képgaléria

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com