Jelszóigénylés

Nem sokáig számolták a pontokat, annyira élvezték a röplabdát

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 17., hétfő
Lelkes játékkal tértek vissza a szuperminisek, 12. helyen zárt a gyerek csapat.

A Topolya sori sportcsarnokban régóta várt zsivaly volt az úr szombaton: végre a szupermini csapatok is mérkőzéseken játszhattak! A gyerekek már hónapok óta nem tudtak szerepelni a bajnokságban, így már a lehetőség is óriási öröm volt számukra, de növelte a jókedvet a hazai pálya is, illetve a családias légkör, hiszen tisztán szegedi tornát rendeztünk. Az SZRSE fiú és leány korosztályos együttesei mellett ugyanis a szintén szegedi (és algyői) illetőségű Szemüveg SE “A” és “B” csapata indult a megmérettetésen.A gyerekek a lelkes játék mellett ügyes megoldások sorával hálálták meg a lehetőséget, így mindkét korosztályos együttesünk edzője elégedetten nyilatkozott. Ebben a szezonban nincs pontszámítás a szuperminiseknél, így hivatalos eredményről nem tudunk beszámolni, de ilyen hosszú kényszerszünet után egyébként is csak a játék öröme volt a lényeg!

– Nagyon kellett ez a nap a gyerekek lelkének, hihetetlenül élvezték a napot – kezdte értékelését Magos-Dóra Annamária, a lányok vezetőedzője. – Szettről szettre fejlődtek a tanítványok, mindenki nagyon ügyes volt, főként a szervák mentek egyre jobban. A lányok csak a torna legelején számolták maguknak a pontokat, utána annyira belemerültek a játékba, hogy el is feledkeztek a pontokról. Ez is bizonyítja, hogy mennyire ki voltak éhezve a játékra. Bizakodva tekintünk a következő szezonra, reméljük, hogy pótolható lesz a kényszerszünetek miatti lemaradás. Köszönjük szépen a Szemüveg SE részvételét, ugyanis rendkívül motivált csapatokkal érkezett az egyesület, így még hasznosabb volt a torna – jegyezte meg a tréner.


U11 Országos Szupermini Bajnokság (kezdő), Szeged
Szegedi RSE Fekete: Fritz Nóra, Fritz Bella, Szalai Dóra, Jámbor Enikő, Révész Kata, Kőmíves Csenge


Szegedi RSE Narancs: Hackler Hanna, Czakó Szofi, Zsurka-Abonyi Sarolta, Benito Ferenczi Nadia, Kőmíves Eszter, Meszlényi Alíz
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Váradi-Tóth Gerda

Fiú szupermini csapatunk vegyes kerettel lépett pályára, vagyis lányok is besegítettek. A srácok már korábban is játszottak ilyen felállásban, így minden rendben ment.

– Remekül sikerült a torna, csak a legelején kellett kicsit összeszokni a lányokkal, majd mindenki ügyesen játszott – nyilatkozta Honti Szilárd, a fiú együttes vezetőedzője. – Voltak olyanok, akiknek ez volt az első tornája, ők is sikerélményeket és fontos tapasztalatokat szereztek. Mindenkinél látványos volt a fejlődés meccsről meccsre, alkalmanként nagyon szép labdameneteket vittünk végig. Az egész csapat örült, hogy végre játéklehetőséghez jutottunk – hangsúlyozta a szakember.


Szegedi RSE Fehér: Szűcs Vanessza, Draskóczy Ede, Rehák Hajnalka, Tari Bence, Retek Kristóf, Varga Zénó
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga TamásLeány gyerek narancs együttesünk is szombaton zárta a bajnoki szezont, a 10. pozícióért kellett helyosztó csatákat vívni a Kaposvár és a házigazda Budaörs ellen. Sajnos a két mérkőzésen csak egy-egy szettsikert lehetett feljegyezni szegedi részről, így 12. helyen végzett az SZRSE.

– Bizakodó voltam a torna előtt, de így is pozitívan értékelem a két találkozót – mondta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Az eddig kevesebbet szereplő röplabdázók bőven kaptak játékperceket, és éltek is a lehetőséggel, remek megoldásokat láttam tőlük. Mindkét ellenfelünk motiváltabbnak tűnt, de sajnos egy sérülés is hátráltatott minket. Sok felállást ki tudtunk próbálni, a lányok élvezték a játékot és hasznos tapasztalatokat szereztünk, így nincs okunk elkeseredni. Még nincs leállás, van még egy hónapunk teremben edzeni, amit alaposan ki szeretnénk használni – árulta el a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I.osztály 10-12. helyért, Budaörs
BDSE - Szegedi RSE Narancs 3:1 (27:29)(25:15)(25:8)(25:23)
RÖAK Kaposvár 'A' - Szegedi RSE Narancs 3:1 (17:25)(25:15)(25:19)(25:12)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Magos-Dóra Villő, Deák Angelina, Eszik Sára, Mihály Annamária, Erdei-Strohner Enikő, Kalmár Léda, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com