Jelszóigénylés

Egyértelműen a feljutást célozta meg a Szegedi RSE fiú U20-as narancs csapata

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 14., kedd
A lány csapatok jó tapasztalatot szereztek a hétvégén

Óriási teljesítményt nyújtott a Szegedi-RSE U20-as fiú narancs csapata, akik szettveszteség nélkül gyűjtötték be a 6 pontot Újfehértón. A forduló nagyon fontos volt, hiszen egyértelműen a rájátszást célozta meg a csapat. Az a csapat, amelyik tavaly ugyanekkor a kiesés ellen küzdött, most viszont egyértelműen az első osztályt célozták meg!
A lányok sokkal nehezebb helyzetben voltak: az U20-as leány narancs csapat nagy részét az U17-es csapat adta, akiknek viszont jó tapasztalatszerzés volt a hétvégéi torna. A feketéket kizökkentette egy-két hiba, de a második meccsüket már magabiztosan, nagyon érett játékkal tudták megnyerni.

A győzelmi esélyek is megvoltak a Szegedi RSE leány U20-as narancs csapata előtt, ha teljes kerettel tudtak volna elutazni a hétvégi tornára. Sajnos a rengeteg hiányzó miatt az U17-es csapat alkotta a gárda nagy részét, akik viszont hatalmas küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot az idősebbek ellen. A fejlődés szempontjából így nagyon hasznos volt a hétvége.

Milodanovics Andrea: Nyerhető meccsekre készültünk abban az esetben, ha a rendes, teljes U20-as keretel tudunk utazni, de ez sajnos nem jött össze. Gyakorlatilag az U17-es kerettel mentünk, nagyon kevés U20-as játékosom volt a pályán. Ezt az eredmény is tükrözi, viszont akik pályára léptek, azok mindent megtettek, és próbáltak legjobb tudásuk szerint játszani. Ebből a szempontból pozitívum, hogy ilyen meccsen tudtam a nagyon fiatalokat is játszatni, hiszen ez a fejlődésük és a csapat továbblépése szempontjából nagyon hasznos tapasztalat volt.



Torma Ágnes Leány U20 OB I.osztály alapszakasz, Gödöllő
BDSE Szegedi RSE Narancs 3:1 (17-25, 25-14, 25-16, 25-12)
Szegedi RSE Narancs - Gödöllői RC U20 I 0:3 (16-25, 20-25, 21-25)
Szegedi RSE Narancs: Magos-Dóra Villő, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Dányi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Király Emese Emma, Mányai Maja Mária, Deák Angelina Georgina, Nagy-Hegyesi Luca.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Jól alakult a hétvégi torna eleje a Szegedi RSE leány U20-as fekete csapatának, ám egy-két hiba annyira kizökkentette őket az első, Szolnok elleni találkozón, hogy ellenfelük könnyedén zsebelte be a győzelmet. A második meccsre viszont visszatért a régi lendület, és ötszettes csatában, megérdemelt győzelmet szereztek.

Varga Tamás: A Szolnok elleni találkozón hatarozottan és jól játszottunk az első játszma 20. pontjáig. Utána mintha egy másik csapatot küldtem volna pályára, mert teljesen megfordult a mérkőzés képe: egy bizonytalankodó csapat benyomását keltettük és szinte feltett kézzel megadtuk magunkat a hasonló játékerőt képviselő ellenfelünknek.
A második merkőzésen hasonló játékot mutattunk a hazaiak ellen, viszont hatalmas küzdenitudásról tettünk tanúbizonyságot és végül 3:2-re megérdemelten nyertük meg a métkőzést.
Sokat kell még dolgozni azon, hogy folyamatosan fenn tudjuk tartani a koncentrációt, és ne omoljanak össze a lányok néhány elkövetett hiba miatt.


Torma Ágnes Leány U20 OB III.osztály Kelet alapszakasz, Salgótarján
Szolnoki SPC Kék - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25-21, 25-10, 25-18)
Szegedi RSE Fekete - SBTC U20 A 3:2 (19-25, 25-19, 25-22, 19-25, 15-6)
Szegedi RSE Fekete: Bárány Enikő Natália, Istókovics Petra, Kondacs Réka, Bakó Szófia, Ábrahám Emma, Rádai Réka, Duics Dóra Kincső, Ábrahám Anett, Magyar Leila, Balog Panka, Kasztner Zsófi.
Megbízottedző: Varga Tamás.

Fontos fordulóra készült a Szegedi RSE fiú U20-as narancs csapata, hiszen két győzelem esetén a felsőházba történő feljutás, a rájátszás is elérhető közelségbe kerülhetett. És került is, hiszen a torna elején elkövetett hibák gyorsan elmúltak, és szettveszteség nélkül zsebelték be a 6 pontot a srácok! Ezzel a teljesítménnyel az is eldőlt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó fordulóban fog eldőlni a sorsuk, csak míg tavaly hat vereséggel a kiesés ellen küzdöttek, addig most hat győzelemmel az I. osztályba történő feljutásról döntő osztályozó elérése a cél.

Hulmann Zsolt: A Kazincbarcika ellen az első két szett elején nagyon sok hibát vétettünk. Az akarással nem volt gond, ugyanakkor nem voltunk elég türelmesek, ami a befejezéseket döcögőssé tette. Szerencsére a végjátékban helyén volt a fejünk és a szívünk, és sikerrel tudtuk lezárni a részszakaszokat. A harmadik szettre minden összeállt, és simán nyertük, ami azt is jelentette, hogy a mérkőzést győzelemmel sikerült lezárnunk. A nyíregyházi csapat ellen ott folytattuk, ahol az előző mérkőzést befejeztük. Komoly, érett játékot mutatva kevesebb, mint egy óra alatt lezártuk a találkozót.
Tavalyi évhez hasonlóan az utolsó fordulóban fog eldőlni a rájátszásban történő részvételünk. Úgyanúgy 6/6-on állunk. De micsoda különbség! Míg tavaly hat vereséggel a kiesés ellen küzdöttünk, addig most hat győzelemmel az I. osztályba történő feljutásról döntő osztályozó elérése a cél. Ez is mutatja, hogy milyen komoly munkát végeztek a srácok! Csak így tovább!


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB II.osztály Kelet alapszakasz, Újfehértó
VRCK-Sárga Szegedi RSE Narancs 0:3 (22-25, 20-25, 9-25)
Szegedi RSE Narancs - GLP 3:0 (25-11, 25-11, 25-20)
Szegedi RSE Narancs: Gera Bálint, Varga Tamás, Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Fitor Patrcik, Galántai Márk Olivér, Vörös Szabolcs Zoltán.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com