Jelszóigénylés

Büszkévé tették a születésnapos mestert

Megosztás:
Megjelent: 2021. június 14., hétfő
Honti Szilárd tanítványai 7. helyen végeztek a fiú mini döntőben.

A serdülő lányok után újabb országos döntőben képviselte utánpótlásunk az SZRSE-t: a fiú mini nyolcas fináléban szerepelt a szegedi csapat, végül remek játékkal 7. helyen végzett! A szombati csoportkör első meccsén ízlelgették a srácok az ilyen események utánozhatatlan hangulatát, majd a második és harmadik találkozón alaposan megnehezítették az ellenfelek dolgát. Vasárnap még jobb játékkal – és meglepetés tortával – köszöntötték a születésnapos vezetőedzőt, Honti Szilárdot, aki rendkívül büszke volt tanítványaira.Az SZRSE hatodik helyen jutott a nyolcas fináléba, így ezt a pozíciót szerette volna megtartani, épp ezért a keresztjátékban elszenvedett vereség fáj a legjobban a srácoknak, de a mutatott játék sokkal fontosabb volt. Ilyen teljesítménnyel pedig bárkitől ki lehet kapni, és a fiúk nem maradtak sikerélmény nélkül, hiszen az utolsó helyosztón magabiztosan győztek a MÁV Előre ellen.

– A teljes mezőnyt látva a 7. hely elérése teljesen reális, a mutatott játék kapcsán pedig büszke vagyok a csapatra, le a kalappal a srácok előtt – kezdte értékelését Honti Szilárd. – Az első meccsen érződött, mennyire nagyobb izgalmat jelent döntőben szerepelni, mint egy átlagos fordulóban, így folyamatosan kértem a gyerekektől, hogy csak a játékkal foglalkozzanak. Ennek már a második találkozón egyértelműen volt hatása, egy hozzánk hasonló kaliberű ellenféllel rendkívül szoros csatát vívtunk. A Tisza-parti rivális talán egy kicsit koncentráltabb és mozgékonyabb volt, nüanszok döntöttek. Még dolgozni kell azon, hogy a szettek végjátékában is a legtöbbet hozzuk ki magunkból, de a srácok mindent beleadtak, a cserék is jól szálltak be, új játékosunk nagy elánnal játszott, a hibák számának minimalizálását pedig sikerült elérni. A Kunhegyes ellen teljesítettek legjobban a fiúk a csoportkörben, a bajnokesélyes dolgát alaposan megnehezítették, két szetten át rendkívül koncentráltan, pörgősen játszottak, helyenként igen kemény támadásokkal. Önmagukért küzdöttek a srácok, hogy jó szájízzel várhassák a helyosztó napot – jegyezte meg a vezetőedző.
A mester hozzátette, hogy a szombaton mutatott teljesítménnyel büszkén vereséget lehet szenvedni, viszont a keresztjáték utolsó szettjét ő is sajnálja.

– Azon a találkozón nyitás-fogadásban sok hibánk volt, amit támadójátékunk is megsínylett, illetve könnyű pontokat is engedtünk az ellenfélnek, a javítás pedig sok energiát emésztett fel. Még így is volt sansz a győzelemre, amely apróságokkal ugyan, de sajnos a Pénzügyőrnek jött össze. Az utolsó helyosztó már könnyebb mérkőzés volt, de nem becsültük le ellenfelünket. Végig koncentráltak a srácok, élvezték a játékot, felszabadultan röplabdáztak. A meccs után mondtam is nekik, hogy gondolják végig, milyen hektikus szezonunk volt, mennyi gonddal birkóztunk meg a járványhelyzet miatt, és most döntőben szerepeltünk, nem is akárhogyan. Öröm volt látni, hogy az egész éves munka gyümölcse beérik, és láttam a srácokon is, hogy jól érezték magukat. Ezután még kaptam egy újabb nagyszerű ajándékot születésnapomra, hiszen meglepetés tortával és ajándékkal kedveskedett a csapat és a szakmai stáb, amit hálásan köszönök mindenkinek! Alig tudtam megszólalni, nagyon aranyosak voltak – mondta mosolyogva Honti Szilárd.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Dunaújváros
Szegedi RSE: Verebes Máté, Simon Benedek, Gyémánt Boldizsár, Szőke Bence, Retek Barnabás, Makhult Levente, Bálint György, Varga Benjámin, Draskóczy Ede
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Döntő-B
Szegedi RSE - KESI A 0:3 (10:25)(19:25)(4:25)
Szegedi RSE - Szolnoki SPC 0:3 (22:25)(23:25)(21:25)
Kunhegyes ESE - Szegedi RSE 3:0 (25:17)(25:20)(25:7)

Keresztjáték
PÉNZÜGYŐR SE A – Szegedi RSE 2:1 (25:27)(25:22)(25:19)

7. hely
Máv Előre RA – Szegedi RSE 0:2 (11:25)(20:25)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com