Jelszóigénylés

Büszkévé tették a születésnapos mestert

Megosztás:
Megjelent: 2021. június 14., hétfő
Honti Szilárd tanítványai 7. helyen végeztek a fiú mini döntőben.

A serdülő lányok után újabb országos döntőben képviselte utánpótlásunk az SZRSE-t: a fiú mini nyolcas fináléban szerepelt a szegedi csapat, végül remek játékkal 7. helyen végzett! A szombati csoportkör első meccsén ízlelgették a srácok az ilyen események utánozhatatlan hangulatát, majd a második és harmadik találkozón alaposan megnehezítették az ellenfelek dolgát. Vasárnap még jobb játékkal – és meglepetés tortával – köszöntötték a születésnapos vezetőedzőt, Honti Szilárdot, aki rendkívül büszke volt tanítványaira.Az SZRSE hatodik helyen jutott a nyolcas fináléba, így ezt a pozíciót szerette volna megtartani, épp ezért a keresztjátékban elszenvedett vereség fáj a legjobban a srácoknak, de a mutatott játék sokkal fontosabb volt. Ilyen teljesítménnyel pedig bárkitől ki lehet kapni, és a fiúk nem maradtak sikerélmény nélkül, hiszen az utolsó helyosztón magabiztosan győztek a MÁV Előre ellen.

– A teljes mezőnyt látva a 7. hely elérése teljesen reális, a mutatott játék kapcsán pedig büszke vagyok a csapatra, le a kalappal a srácok előtt – kezdte értékelését Honti Szilárd. – Az első meccsen érződött, mennyire nagyobb izgalmat jelent döntőben szerepelni, mint egy átlagos fordulóban, így folyamatosan kértem a gyerekektől, hogy csak a játékkal foglalkozzanak. Ennek már a második találkozón egyértelműen volt hatása, egy hozzánk hasonló kaliberű ellenféllel rendkívül szoros csatát vívtunk. A Tisza-parti rivális talán egy kicsit koncentráltabb és mozgékonyabb volt, nüanszok döntöttek. Még dolgozni kell azon, hogy a szettek végjátékában is a legtöbbet hozzuk ki magunkból, de a srácok mindent beleadtak, a cserék is jól szálltak be, új játékosunk nagy elánnal játszott, a hibák számának minimalizálását pedig sikerült elérni. A Kunhegyes ellen teljesítettek legjobban a fiúk a csoportkörben, a bajnokesélyes dolgát alaposan megnehezítették, két szetten át rendkívül koncentráltan, pörgősen játszottak, helyenként igen kemény támadásokkal. Önmagukért küzdöttek a srácok, hogy jó szájízzel várhassák a helyosztó napot – jegyezte meg a vezetőedző.
A mester hozzátette, hogy a szombaton mutatott teljesítménnyel büszkén vereséget lehet szenvedni, viszont a keresztjáték utolsó szettjét ő is sajnálja.

– Azon a találkozón nyitás-fogadásban sok hibánk volt, amit támadójátékunk is megsínylett, illetve könnyű pontokat is engedtünk az ellenfélnek, a javítás pedig sok energiát emésztett fel. Még így is volt sansz a győzelemre, amely apróságokkal ugyan, de sajnos a Pénzügyőrnek jött össze. Az utolsó helyosztó már könnyebb mérkőzés volt, de nem becsültük le ellenfelünket. Végig koncentráltak a srácok, élvezték a játékot, felszabadultan röplabdáztak. A meccs után mondtam is nekik, hogy gondolják végig, milyen hektikus szezonunk volt, mennyi gonddal birkóztunk meg a járványhelyzet miatt, és most döntőben szerepeltünk, nem is akárhogyan. Öröm volt látni, hogy az egész éves munka gyümölcse beérik, és láttam a srácokon is, hogy jól érezték magukat. Ezután még kaptam egy újabb nagyszerű ajándékot születésnapomra, hiszen meglepetés tortával és ajándékkal kedveskedett a csapat és a szakmai stáb, amit hálásan köszönök mindenkinek! Alig tudtam megszólalni, nagyon aranyosak voltak – mondta mosolyogva Honti Szilárd.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Dunaújváros
Szegedi RSE: Verebes Máté, Simon Benedek, Gyémánt Boldizsár, Szőke Bence, Retek Barnabás, Makhult Levente, Bálint György, Varga Benjámin, Draskóczy Ede
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Döntő-B
Szegedi RSE - KESI A 0:3 (10:25)(19:25)(4:25)
Szegedi RSE - Szolnoki SPC 0:3 (22:25)(23:25)(21:25)
Kunhegyes ESE - Szegedi RSE 3:0 (25:17)(25:20)(25:7)

Keresztjáték
PÉNZÜGYŐR SE A – Szegedi RSE 2:1 (25:27)(25:22)(25:19)

7. hely
Máv Előre RA – Szegedi RSE 0:2 (11:25)(20:25)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com