Jelszóigénylés

Többször is felálltak vert helyzetből

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 9., csütörtök
A szezon során rengeteget fejlődött leány gyerek 2-es csapatunk.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.

Leány gyerek 2-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző és játékosunk, Herceg Viktória osztja meg gondolatait a Szegedi RSE-2 eddigi teljesítményéről.

– Nehéz helyzetben kezdtük a szezont, hiszen sok lány nem ismerte korábbról egymást, különböző képességű játékosokat kellett csapattá kovácsolni, épp most váltottak nagypályás játékra, és nekem ez volt az első edzői idényem. Mindez eleinte látszott is a játékon, de sokat és gyorsan fejlődött a csapat, én is sokat tanultam ebből az idényből – kezdte a szezon értékelésért Csányiné Molcsányi Petra. – A csapategység erősödését mindenképp szeretném kiemelni, gyors összecsiszolódás után már egymásért küzdöttek, hozzáállásban rengeteget fejlődtek a lányok. Az elején érezhető volt, hogy kicsit hobbi számukra ez a sport, de egyre komolyabban kezdték venni, és külön köszönöm nekik, hogy amit kértem, azt mindig megtették, és egyre szebben is valósították meg az ötleteimet. 

Éppen ezért sajnálom, hogy nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, legalábbis nem olyan menetrend szerint, mint terveztük. Az elején említett körülmények miatt nem volt konkrét elvárásom a bajnokság végeredménye szempontjából, de a lányok így is el voltak keseredve, amikor nem jutottunk a legjobb tizenkét csapat közé. Ezúton is üzenem nekik, hogy fel a fejjel, hiszen nagyon kevesen múlott, és személy szerint rendkívül büszke vagyok rájuk, hiszen többször is vert helyzetből álltak fel. Szeretném, ha megőriznék ezt a mentalitást! – hangsúlyozta a tréner.

Csapatunk játékosa, Herceg Viktória szerint is döcögősen indult a szezon, de ő is kiemelte: összerázódott a közösségük.

– Egyre jobban játszottunk, és jöttek a sikerek is, szerintem minden játékos sokat fejlődött az idény során. A Gödöllő ellen ugyan kikaptunk, de azon a meccsen nagy szívvel küzdöttünk, és kétszettes hátrányból is egyenlítettünk, majd a hajrában nem sokon múlt a győzelem. Támadásban egész jók vagyunk, de védekezésben, főként a nyitás-fogadásban még fejlődnünk kell – véli Herceg Viktória.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com