Jelszóigénylés

Mindenki túllendült a kezdeti megilletődöttségen

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 15., hétfő
Mini csapataink értékes tapasztalatokat szereztek a hétvégi fordulókban.

Az SZRSE korosztályos csapatai öt tornán szerepeltek hétvégén, ebből három a mini együtteseinket érintette. A gyerekek hosszú időn játszhattak újra, ami érződött is a kezdeti megilletődöttségen, de később mindenki játékba lendült, a röplabda élvezete hajtotta az ifjú reménységeket.Mini leány narancs csapatunk sajnos nem tudott szettet nyerni Békéscsabán, de volt olyan szakasza a tornának, ahol bebizonyították a játékosok: bőven van győzelmi esélyük, ha folyamatosan azt nyújtják a pályán, amire képesek.

– Örültem, hogy a hazaiakkal kezdhettünk, hiszen a BRSE ellen volt a legkevesebb esélyünk – kezdte a torna elemzését Váradi Zoltán vezetőedző. – A vendéglátók ellen mindenkinek lehetőséget adtam, majd folytattuk ezt a gyakorlatot, így a második meccs végére már mindenki legalább egy teljes szettet lejátszott. Fontos volt a keret forgatása, hiszen régen játszottunk tétmeccset, mindenkinek vissza kellett szoknia. A Nyíregyháza ellen mutattuk a legkevesebb ellenállást, ekkor érződött legjobban, hogy kevés még a meccsrutinunk. Ezen a derbin volt azért pozitívum is, hiszen ekkor már folyamatosan láthatók voltak az edzéseken gyakorolt elemek. Jöhetett az utolsó meccs, a Gödöllő ellen szerettünk volna szép eredményt elérni, de leblokkoltunk az elején, tizenhat pontos hátrányba kerültünk. Az ezt követő szakaszban 11:9-et játszottunk, méghozzá kiváló teljesítménnyel, ami öröm, de bosszantó is, hiszen az első labdamenetektől kezdve is így kellett volna szerepelni. A jó játékot folytattuk a második szettben is, csak nüanszok döntöttek az ellenfél javára, talán leginkább az, hogy mi nem olyan hatékonysággal használtuk ki az ellenfél hibáit, mint riválisunk. Jó nyitás-fogadásaink voltak, folyamatosan szép röplabdát mutattunk, így az a tanulság, hogy keményebben kell kezdeni a meccseket, és akkor bármi lehet. Részsikert tehát nem szereztünk, értékes tapasztalatot viszont igen, és egy hónapunk van arra, hogy a legközelebbi tornán hasznosítsuk – hangsúlyozta meg a tréner.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE FEHÉR - Szegedi RSE Narancs 0:2 (12:25)(9:25)
Szegedi RSE Narancs - Nyíregyháza 0:2 (6:25)(8:25)
GÖDÖLLŐI RC Szegedi RSE Narancs 2:0 (25:11)(25:23)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Kondacs Réka, Olasz Lola, Bécsi Réka, Gigacz Réka, Kozma Míra, Varga Kincső, Petrovics Dóra, Héjja Annabella, Meszlényi Sára, Wodala Ágnes
Vezetőedző: Váradi Zoltán
Másodedző: Pamuk-Huszta Blanka

Mini leány fekete együttesünk sajnos szintén szettsiker nélkül zárt hazai pályán, de sokkal fontosabb volt az, hogy egyáltalán játszik a csapat, ugyanis ez a keret egy éve nem szerepelt tornán.

– Ennek megfelelően nagy izgalommal és megilletődöttséggel kezdtünk – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Két évvel idősebbek között ilyen hosszú kihagyás után ez teljesen érthető volt, eleve a tapasztalatszerzés és az örömjáték volt a fő cél a hazai torna előtt. Feszült csendben játszottunk egy ideig, de szettről szettre fokozatosan feloldódtak a lányok. Javultak a szervák is, és pont az erősebb Emericus ellen kezdtek ráérezni a gyerekek a játékra, egyre inkább élvezték a röplabdát, jól mozogtak. hosszabb labdameneteket harcoltak ki. A második mérkőzéssel kifejezetten elégedett vagyok, minél több ilyen találkozó tapasztalatára van szükségünk, ezért a szupermini bajnokságban is játszunk. Fejlődni kell a döntéshelyzetek és a játék olvasása terén, ezt pedig csak minél több rutinnal lehet összehozni. Minden versenylehetőséget ki kell használnunk! Fontos, hogy hosszú időn játszva visszatérjenek a gyerekek a már korábban járt útra, első lépésnek ez jó volt – összegzett a szakember.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB II. osztály, Szeged
Szegedi RSE Fekete - Szolnoki SPC 0:3 (10:25)(18:25)(12:25)
Emericus SE A - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15)(25:18)(25:15)
Szegedi RSE Fekete: Kőmíves Eszter, Bege Laura, Piti Izabella, Szűcs Vanessza, Pádár Réka, Czakó Szofi, Zsurka-Abonyi Sarolta, Révész Kata, Meszlényi Alíz
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Váradi-Tóth GerdaMini fiú csapatunk Budapesten szerepelt és folyamatosan javult, hiszen a második találkozóján már szettet is rabolt, a harmadik derbit pedig meg is nyerte az SZRSE, szintén közel egy év kihagyás után.

– A Kecskeméttel kezdtünk, ők fizikumban és technikai tudásban is előttünk járnak, de ez a hátrány nem behozhatatlan, remélem, hogy legközelebb taktikusabb játékkal revansot tudunk venni – kezdte értékelését Honti Szilárd vezetőedző. – Kis pihenés után a Pénzügyőr ellen folytattuk a szereplést, ezen a meccsen már sokkal mozgékonyabban és hatékonyabban játszottunk. A kellemetlen stílusú, jó mezőnyjátékra képes csapat ellen gyors támadások nélkül nehéz volt pontokat szerezni, ez lett a vesztünk. Az utolsó, Lőrinc elleni meccs ígérkezett a legkönnyebbnek, ám gyorsan kiderült, hogy kissé lebecsültük, ezzel pedig magunkra húztuk a riválist. A vártnál tehát jobban meg kellett szenvedni a győzelemért. Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, hiszen hosszú szünet után úgy léptünk pályára, hogy csak pár hete tudtunk teljes kerettel edzeni. Bizakodva tekintünk a következő fordulóra, ott még szebb eredményekkel bizonyíthatjuk, hogy túllendültünk a megilletődöttségen – nyilatkozta a tréner.


Dunszt Feren Fiú U13 OMB I. osztály, Budapest
KESI B - Szegedi RSE 2:0 (25:14)(25:11)
Pénzügyőr SE A - Szegedi RSE 2:1 (23:25)(25:12)(25:15)
Szegedi RSE - Lőrinc 2000 SE 2:1 (25:23)(23:25)(25:23)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Varga Benjámin, Dudás Marcell, Draskóczy Ede, Bálint György, Retek Barnabás, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com