Jelszóigénylés

Mindenki túllendült a kezdeti megilletődöttségen

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 15., hétfő
Mini csapataink értékes tapasztalatokat szereztek a hétvégi fordulókban.

Az SZRSE korosztályos csapatai öt tornán szerepeltek hétvégén, ebből három a mini együtteseinket érintette. A gyerekek hosszú időn játszhattak újra, ami érződött is a kezdeti megilletődöttségen, de később mindenki játékba lendült, a röplabda élvezete hajtotta az ifjú reménységeket.Mini leány narancs csapatunk sajnos nem tudott szettet nyerni Békéscsabán, de volt olyan szakasza a tornának, ahol bebizonyították a játékosok: bőven van győzelmi esélyük, ha folyamatosan azt nyújtják a pályán, amire képesek.

– Örültem, hogy a hazaiakkal kezdhettünk, hiszen a BRSE ellen volt a legkevesebb esélyünk – kezdte a torna elemzését Váradi Zoltán vezetőedző. – A vendéglátók ellen mindenkinek lehetőséget adtam, majd folytattuk ezt a gyakorlatot, így a második meccs végére már mindenki legalább egy teljes szettet lejátszott. Fontos volt a keret forgatása, hiszen régen játszottunk tétmeccset, mindenkinek vissza kellett szoknia. A Nyíregyháza ellen mutattuk a legkevesebb ellenállást, ekkor érződött legjobban, hogy kevés még a meccsrutinunk. Ezen a derbin volt azért pozitívum is, hiszen ekkor már folyamatosan láthatók voltak az edzéseken gyakorolt elemek. Jöhetett az utolsó meccs, a Gödöllő ellen szerettünk volna szép eredményt elérni, de leblokkoltunk az elején, tizenhat pontos hátrányba kerültünk. Az ezt követő szakaszban 11:9-et játszottunk, méghozzá kiváló teljesítménnyel, ami öröm, de bosszantó is, hiszen az első labdamenetektől kezdve is így kellett volna szerepelni. A jó játékot folytattuk a második szettben is, csak nüanszok döntöttek az ellenfél javára, talán leginkább az, hogy mi nem olyan hatékonysággal használtuk ki az ellenfél hibáit, mint riválisunk. Jó nyitás-fogadásaink voltak, folyamatosan szép röplabdát mutattunk, így az a tanulság, hogy keményebben kell kezdeni a meccseket, és akkor bármi lehet. Részsikert tehát nem szereztünk, értékes tapasztalatot viszont igen, és egy hónapunk van arra, hogy a legközelebbi tornán hasznosítsuk – hangsúlyozta meg a tréner.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE FEHÉR - Szegedi RSE Narancs 0:2 (12:25)(9:25)
Szegedi RSE Narancs - Nyíregyháza 0:2 (6:25)(8:25)
GÖDÖLLŐI RC Szegedi RSE Narancs 2:0 (25:11)(25:23)
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Kondacs Réka, Olasz Lola, Bécsi Réka, Gigacz Réka, Kozma Míra, Varga Kincső, Petrovics Dóra, Héjja Annabella, Meszlényi Sára, Wodala Ágnes
Vezetőedző: Váradi Zoltán
Másodedző: Pamuk-Huszta Blanka

Mini leány fekete együttesünk sajnos szintén szettsiker nélkül zárt hazai pályán, de sokkal fontosabb volt az, hogy egyáltalán játszik a csapat, ugyanis ez a keret egy éve nem szerepelt tornán.

– Ennek megfelelően nagy izgalommal és megilletődöttséggel kezdtünk – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Két évvel idősebbek között ilyen hosszú kihagyás után ez teljesen érthető volt, eleve a tapasztalatszerzés és az örömjáték volt a fő cél a hazai torna előtt. Feszült csendben játszottunk egy ideig, de szettről szettre fokozatosan feloldódtak a lányok. Javultak a szervák is, és pont az erősebb Emericus ellen kezdtek ráérezni a gyerekek a játékra, egyre inkább élvezték a röplabdát, jól mozogtak. hosszabb labdameneteket harcoltak ki. A második mérkőzéssel kifejezetten elégedett vagyok, minél több ilyen találkozó tapasztalatára van szükségünk, ezért a szupermini bajnokságban is játszunk. Fejlődni kell a döntéshelyzetek és a játék olvasása terén, ezt pedig csak minél több rutinnal lehet összehozni. Minden versenylehetőséget ki kell használnunk! Fontos, hogy hosszú időn játszva visszatérjenek a gyerekek a már korábban járt útra, első lépésnek ez jó volt – összegzett a szakember.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB II. osztály, Szeged
Szegedi RSE Fekete - Szolnoki SPC 0:3 (10:25)(18:25)(12:25)
Emericus SE A - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15)(25:18)(25:15)
Szegedi RSE Fekete: Kőmíves Eszter, Bege Laura, Piti Izabella, Szűcs Vanessza, Pádár Réka, Czakó Szofi, Zsurka-Abonyi Sarolta, Révész Kata, Meszlényi Alíz
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Váradi-Tóth GerdaMini fiú csapatunk Budapesten szerepelt és folyamatosan javult, hiszen a második találkozóján már szettet is rabolt, a harmadik derbit pedig meg is nyerte az SZRSE, szintén közel egy év kihagyás után.

– A Kecskeméttel kezdtünk, ők fizikumban és technikai tudásban is előttünk járnak, de ez a hátrány nem behozhatatlan, remélem, hogy legközelebb taktikusabb játékkal revansot tudunk venni – kezdte értékelését Honti Szilárd vezetőedző. – Kis pihenés után a Pénzügyőr ellen folytattuk a szereplést, ezen a meccsen már sokkal mozgékonyabban és hatékonyabban játszottunk. A kellemetlen stílusú, jó mezőnyjátékra képes csapat ellen gyors támadások nélkül nehéz volt pontokat szerezni, ez lett a vesztünk. Az utolsó, Lőrinc elleni meccs ígérkezett a legkönnyebbnek, ám gyorsan kiderült, hogy kissé lebecsültük, ezzel pedig magunkra húztuk a riválist. A vártnál tehát jobban meg kellett szenvedni a győzelemért. Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, hiszen hosszú szünet után úgy léptünk pályára, hogy csak pár hete tudtunk teljes kerettel edzeni. Bizakodva tekintünk a következő fordulóra, ott még szebb eredményekkel bizonyíthatjuk, hogy túllendültünk a megilletődöttségen – nyilatkozta a tréner.


Dunszt Feren Fiú U13 OMB I. osztály, Budapest
KESI B - Szegedi RSE 2:0 (25:14)(25:11)
Pénzügyőr SE A - Szegedi RSE 2:1 (23:25)(25:12)(25:15)
Szegedi RSE - Lőrinc 2000 SE 2:1 (25:23)(23:25)(25:23)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Varga Benjámin, Dudás Marcell, Draskóczy Ede, Bálint György, Retek Barnabás, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com