Jelszóigénylés

Látványos volt az előrelépés

Megosztás:
Megjelent: 2022. június 16., csütörtök
Gyerek csapataink sokat fejlődtek a bajnoki szezon során

Folytatjuk szezonértékelő cikksorozatunkat, a felnőtt, az U21-es, az ifjúsági és a serdülő után most a gyerek korosztály bajnoki szezonjait vesszük górcső alá a vezetőedzőkkel.

Természetesen a szezon legnagyobb sikerével, a fiú gyerek csapat bajnoki címével kezdünk. A szegedi döntőbe hatodikként jutott az SZRSE, majd a Pick Aréna munkacsarnokában a fináléig menetelt, ahol győzelmével óriási örömöt és büszkeséget okozott a hazai közönségnek és egyesületünknek!

– Ősszel még nem a bajnok arcát mutatta a csapat, de ennek oka volt, hiszen az alapszakaszt a technikai és egyéni képzésre használtuk – kezdte a beszélgetést Csányi Dániel vezetőedző. – Az volt a cél, hogy univerzális játékosaink legyenek, mindenki tudjon ütni és feladni is, ebben pedig Jan De Brandt iránymutatást és rengeteg segítséget adott. Az ünnepek után már a taktika került középpontba, összecsiszolódtunk, játékba lendültünk. Jöttek is a bravúros eredmények, olyan riválisokat győztünk le, amelyektől az alapszakaszban simán kikaptunk. Ritkán tudtunk teljes kerettel kiállni, főként ősszel, így az utolsó fordulóig izgulni és harcolni kellett a hatos döntőért. Megdolgoztak a srácok a fináléba jutásért, amit pedig ott műveltek, az hihetetlen volt. Mindig bíztam a gyerekekben, de így is alaposan megleptek a bajnoki címmel. A legjobb négy közé kerülés volt a cél, de a fiúk vérszemet kaptak, ilyen felszabadult, jó és harcias játékot még nem láttam tőlük a szezonban. Büszke vagyok rájuk, mindenkinek szívből gratulálok! Természetesen az én edzői karrieremhez is hatalmas lökést adott ez a siker – jegyezte meg a fiatal tréner.

Leány gyerek narancs csapatunk szintén hazai környezetben zárta a szezont, a Lila iskolában rendezett helyosztó tornán a 10. pozíciót érte el.

– A tavalyi gyerek csapathoz öt lány csatlakozott tavaly nyáron, így 14 fősre duzzadt a létszám – árulta el Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Jól sikerült az alapozás, az első fordulók után elkezdtem hinni a szememnek, egész jó meccseink voltak, hetedik helyen zártuk az alapszakaszt. Ezután le is ültem a lányokkal beszélgetni és ki mertem jelenteni, hogy a hatos döntőbe várom a csapatot. Az ünnepek után ennek fényében kezdtük a téli alapozást, majd beütött a krach, a járvány és a sérülések sorra kezdtek akadályozni minket, ráadásul három lány abbahagyta a röplabdát. Ennek fényében a középszakasz arról szólt, hogy ki tudjunk állni a meccsekre. Áprilisban már pozitívabb volt az összkép, egyre jobb meccseink voltak. A helyezés alapján elvárás alatt teljesítettünk, de a körülmények figyelembevételével már más a helyzet, a keretben maradók nagyon tisztességes teljesítményt nyújtottak. A technikai és taktikai fejlődéssel is elégedett vagyok, a kiöregedő játékosokat jó szívvel adom tovább a serdülő korosztályba. Maximális tisztelettel és köszönettel tartozom a szülőknek, akik családi rendetzvényekről is elengedték a játékosokat, hogy ki tudjunk állni, folyamatosan támogatták a munkánkat. Köszönetet szeretnék mondani az edző kollégáknak is, hogy ki tudtak segíteni az edzéseken – hangsúlyozta a mester.

Leány gyerek fekete együttesünk új trénerrel kezdte a munkát a szezon elején, végül a 12. helyen zárta a bajnokságot.

– A munka kezdetén játéktudás, tapasztalat és motiváció szempontjából is vegyes képet alkotott a csapat, taktikai képzéssel fel kellett készíteni a lányokat a nagypályás játékra – kezdte nyilatkozatát Berkes Zoltán vezetőedző. –  Decemberre már egy jó szintre értünk el, és nagy segítséget jelentett, hogy U13-asok is beszálltak. A legrosszabb járványhelyzet idején sem volt gond a létszámunkkal, ennek nagyon örültem. Az eredményeken persze látszott, hogy olykor két-három évvel idősebbek ellen kellett játszani, de a lányok nagyon komoly munkát végeztek nálam és más korosztályos csapatoknál is. Az utánpótlásképzés lényege, hogy felnőtt korba érve mindenki teljesen felkészült legyen, és ez irányba megtettük a fontos lépéseket. A helyezéssel nem vagyok elégedett, de a fejlődéssel és a lányok hozzáállásával igen, végig motiváltan dolgoztak az idény során – dicsérte tanítványait a szakember.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com