Jelszóigénylés

Csak a bátor játék hoz eredményeket

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 10., hétfő
Mini csapatunk kihozta magából a maximumot, a serdülők viszont megilletődtek.

Végre a Lila iskolában rendezhettünk mérkőzéseket, amit először a fiúk élvezhettek: mini és serdülő együtteseink is pályára léptek újranyitó otthonunkban. A kisebbek becsülettel hajtottak és egy győzelmet is elértek, az idősebbek csapata viszont újra bátortalan volt, így elmaradt a sikerélmény.Fiú serdülő csapatunkra sajnos jellemző, hogy megilletődve játszik a magasabb és erősebb játékosokkal felálló együttesek ellen, és Hulmann Zsolt szerint most is ez volt a gond, így a Pénzügyőr elleni csütörtöki, valamint a KESI és a DSE elleni szombati találkozókon nem sok sikerélmény jutott az SZRSE-nek.

– Ismét megilletődve kezdtünk, megijedtünk a Pénzügyőrtől, amint belépett a terembe – jegyezte meg Hulmann Zsolt vezetőedző. – Aztán persze rájöttek a srácok, hogy méltó ellenfelek lehetnek, de késő volt, az első szettben már nagy előnyt adtak az ellenfélnek. Később már szorosabb szettek jöttek, egyre jobb játékkal, kesze-kusza felállásban is bravúrokat és pozitív meglepetést okozó megmozdulásokat mutattak be a gyerekek, stabil nyitás-fogadással. Benne volt a meccsben, hogy egy-két szettet is hozunk, de sajnos nem jött össze. A szombati kezdés hasonló volt, mintha már a Kecskemét szó kiejtésétől is összerezzentek volna a fiúk. Görcsössé váltak a srácok, átpörgették a támadásokat, majd amikor úgy tűnt, rájönnek, hogy van keresnivalójuk, egy váratlan hiba újra blokkolta őket. Nem voltunk elég vagányak, túlságosan remegtek a kezek. A DSE elleni mérkőzésben csak a játéklehetőség volt a pozitívum, hiszen nem tudtuk kihasználni, amikor kiengedett az ellenfél. Továbbra is a győztes mentalitás elérésén kell dolgozni, mert a játéktudásunk alapján minden ellenféllel szemben van keresnivalónk, csak ezt kellene hinniük a srácoknak! Attól, hogy magasabb és erősebb játékosok vannak a másik térfélen, még lehet nyerni! Rajtunk múlik, hogy mikor mászunk ki ebből a gödörből – véli a mester.


Fiú U17 OSB I.osztály Középszakasz, Szeged, Lila iskola
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE 0:3 (17:25)(21:25)(23:25)
Szegedi RSE: Varga Medárd, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Varga Tamás, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Hulmann Zsolt


Buzek László U17 OSB I.osztály Középszakasz, Szeged
Szegedi RSE - KESI "B" 1:3 (11:25)(10:25)(25:20)(19:25)
Szegedi RSE - DSE Röplabda Akadémia - 1 0:3 (21:25)(14:25)(13:25)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Hulmann ZsoltAz SZRSE fiú mini ugyan három szettben kapott ki a Kecskeméttől, de a listavezető ellen sokkal jobban játszott, mint a legutóbbi találkozón. A MÁV Előre ellen kötelező volt a győzelem, ami a vártnál ugyan nehezebben, de összejött, és a kiélezett csata hasznos is volt.

– A KESI ellen sokkal magabiztosabban játszottak a srácok, mint korábban, ha pedig a támadások befejezőinek kiszolgálásában tudunk javulni, később még jobban meg lehet szorongatni a favoritot – kezdte az értékelést Honti Szilárd vezetőedző. – A csapatszellem rendben volt, küzdöttek és hajtottak a gyerekek, megtérülni látszik a befektetett munka. A döntőig még van egy hónap, addig precízebbé kell tenni az alapjátékunkat. A kecskemétiek ellen a harmadik szettben jött ki igazán, amit látni akartam tőlük, persze akkor már nem is volt tétje a meccsnek, így a felszabadultság segíthetett. A MÁV Előre ellen egy alapember már nem tudott szerepelni nálunk, ami érződött, de örülök, hogy nélküle is tudtunk nyerni, méghozzá mindenkinek lehetőséget adva. Jól is jött ez a helyzet, hiszen így szorosabb lett a meccs, így jobban szokjuk az izgalmas helyzeteket, ilyen tapasztalatra is szükség van. Sokpontos hátrányból is újra tudtuk építeni a játékunkat, ezt különösen örömteli volt látni. Elégedett vagyok a srácokkal, dolgozunk tovább – tette hozzá a tréner.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Szeged
Szegedi RSE - KESI A 0:3 (16:25)(18:25)(14:25)
MÁV Előre RA - Szegedi RSE 1:2 (15:25)(25:23)(18:25)
Szegedi RSE: Draskóczy Ede, Bálint György, Varga Benjámin, Retek Barnabás, Makhult Levente, Verebes Máté, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com