Jelszóigénylés

Csak a bátor játék hoz eredményeket

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 10., hétfő
Mini csapatunk kihozta magából a maximumot, a serdülők viszont megilletődtek.

Végre a Lila iskolában rendezhettünk mérkőzéseket, amit először a fiúk élvezhettek: mini és serdülő együtteseink is pályára léptek újranyitó otthonunkban. A kisebbek becsülettel hajtottak és egy győzelmet is elértek, az idősebbek csapata viszont újra bátortalan volt, így elmaradt a sikerélmény.Fiú serdülő csapatunkra sajnos jellemző, hogy megilletődve játszik a magasabb és erősebb játékosokkal felálló együttesek ellen, és Hulmann Zsolt szerint most is ez volt a gond, így a Pénzügyőr elleni csütörtöki, valamint a KESI és a DSE elleni szombati találkozókon nem sok sikerélmény jutott az SZRSE-nek.

– Ismét megilletődve kezdtünk, megijedtünk a Pénzügyőrtől, amint belépett a terembe – jegyezte meg Hulmann Zsolt vezetőedző. – Aztán persze rájöttek a srácok, hogy méltó ellenfelek lehetnek, de késő volt, az első szettben már nagy előnyt adtak az ellenfélnek. Később már szorosabb szettek jöttek, egyre jobb játékkal, kesze-kusza felállásban is bravúrokat és pozitív meglepetést okozó megmozdulásokat mutattak be a gyerekek, stabil nyitás-fogadással. Benne volt a meccsben, hogy egy-két szettet is hozunk, de sajnos nem jött össze. A szombati kezdés hasonló volt, mintha már a Kecskemét szó kiejtésétől is összerezzentek volna a fiúk. Görcsössé váltak a srácok, átpörgették a támadásokat, majd amikor úgy tűnt, rájönnek, hogy van keresnivalójuk, egy váratlan hiba újra blokkolta őket. Nem voltunk elég vagányak, túlságosan remegtek a kezek. A DSE elleni mérkőzésben csak a játéklehetőség volt a pozitívum, hiszen nem tudtuk kihasználni, amikor kiengedett az ellenfél. Továbbra is a győztes mentalitás elérésén kell dolgozni, mert a játéktudásunk alapján minden ellenféllel szemben van keresnivalónk, csak ezt kellene hinniük a srácoknak! Attól, hogy magasabb és erősebb játékosok vannak a másik térfélen, még lehet nyerni! Rajtunk múlik, hogy mikor mászunk ki ebből a gödörből – véli a mester.


Fiú U17 OSB I.osztály Középszakasz, Szeged, Lila iskola
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE 0:3 (17:25)(21:25)(23:25)
Szegedi RSE: Varga Medárd, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Varga Tamás, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Hulmann Zsolt


Buzek László U17 OSB I.osztály Középszakasz, Szeged
Szegedi RSE - KESI "B" 1:3 (11:25)(10:25)(25:20)(19:25)
Szegedi RSE - DSE Röplabda Akadémia - 1 0:3 (21:25)(14:25)(13:25)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Mikle-Baráth Milán
Vezetőedző: Hulmann ZsoltAz SZRSE fiú mini ugyan három szettben kapott ki a Kecskeméttől, de a listavezető ellen sokkal jobban játszott, mint a legutóbbi találkozón. A MÁV Előre ellen kötelező volt a győzelem, ami a vártnál ugyan nehezebben, de összejött, és a kiélezett csata hasznos is volt.

– A KESI ellen sokkal magabiztosabban játszottak a srácok, mint korábban, ha pedig a támadások befejezőinek kiszolgálásában tudunk javulni, később még jobban meg lehet szorongatni a favoritot – kezdte az értékelést Honti Szilárd vezetőedző. – A csapatszellem rendben volt, küzdöttek és hajtottak a gyerekek, megtérülni látszik a befektetett munka. A döntőig még van egy hónap, addig precízebbé kell tenni az alapjátékunkat. A kecskemétiek ellen a harmadik szettben jött ki igazán, amit látni akartam tőlük, persze akkor már nem is volt tétje a meccsnek, így a felszabadultság segíthetett. A MÁV Előre ellen egy alapember már nem tudott szerepelni nálunk, ami érződött, de örülök, hogy nélküle is tudtunk nyerni, méghozzá mindenkinek lehetőséget adva. Jól is jött ez a helyzet, hiszen így szorosabb lett a meccs, így jobban szokjuk az izgalmas helyzeteket, ilyen tapasztalatra is szükség van. Sokpontos hátrányból is újra tudtuk építeni a játékunkat, ezt különösen örömteli volt látni. Elégedett vagyok a srácokkal, dolgozunk tovább – tette hozzá a tréner.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Szeged
Szegedi RSE - KESI A 0:3 (16:25)(18:25)(14:25)
MÁV Előre RA - Szegedi RSE 1:2 (15:25)(25:23)(18:25)
Szegedi RSE: Draskóczy Ede, Bálint György, Varga Benjámin, Retek Barnabás, Makhult Levente, Verebes Máté, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com