Jelszóigénylés

Négy SZRSE-játékos is válogatottban a nyáron!

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 14., szerda
Szatmári Júlia, Bálint Viktória, Nyers Noémi és Pintér Barnabás is a nemzeti csapatban!

A Szegedi Röplabda Sportegyesület rendkívül büszke arra, hogy a korosztályos válogatottakban rendszeresen lehetőséget kapnak játékosai. Az idei nyári szezonban sincs másként, ezekben a hetekben négyen is képviselik az SZRSE-t a nemzeti csapatokban: Szatmári Júlia, Bálint Viktória, Nyers Noémi és Pintér Barnabás. Tőlük kértünk élménybeszámolót.

A női ifjúsági válogatott most két csapatra oszlik, ugyanis a horvátországi Pulában a Global Challenge nemzetközi tornán külön megmérettetése van az U18-as és az U23-as korosztálynak. Előbbiben Nyers Noémi, utóbbiban Szatmári Júlia és Bálint Viktória érdekelt a magyar nemzeti csapattal. Előtte már Miskolcon edzőtáborozott a 20 fős keret, illetve Szatmári Júlia korábban részt vett a maribori MEVZA tornán is.

– A MEVZA télen lett volna, de a járványhelyzet miatt elhalasztották. Nívós válogatottak ellen remek játéklehetőséget kaptunk Mariborban. Ennek nagyon örültünk, hiszen a pandémia miatt másfél éve nem volt tétmérkőzése a válogatottnak, és persze az új stábtagokkal is össze lehetett csiszolódni. Több olyan meccs volt, ahol hajszálon múlt a magyar siker, sokat dolgoztunk előtte, és éreztük a munka gyümölcsét, így nagyon jól éreztem magam. Jövőre összejöhet az Eb-szereplés és télen is várható MEVZA-torna, gőzerővel ezekre készülünk – számolt be Szatmári Júlia.

– Szerintem is remek munkát végzünk a válogatottal, én is igyekeztem kihozni magamból a maximumot, még ha fárasztó is volt a szezon – vette át a szót Bálint Viktória. – Az SZRSE-győzelmek nagy lökést adtak a kemény edzőtáborhoz, és most a horvátországi tornához is. Többnyire idősebbek ellen játszunk, de mindent megteszünk, hogy bizonyítsuk tudásunkat. Az amerikaiak elleni győzelemmel lendületbe is jöttünk, bizakodunk a hasonlóan szép folytatásban – jegyezte meg játékosunk.

Az U18-as tornán szerepet kapó Nyers Noémi néhány év kihagyás után – korábban még az U15-ös válogatottban szerepelt – vehette magára újra a nemzeti csapat mezét.

Csányi Roland hívott fel a hírrel, illetve egy meglepő kérdéssel: három nap múlva tudnék-e csatlakozni az egyhónapos edzőtáborhoz? Teljesen váratlanul ért a felkérés, de nyilván rögtön igent mondtam, még ha tudtam is, hogy ezzel a barátokkal és a családdal tervezett nyaralásból is kimaradok. Megéri az áldozat, hiszen olyan tapasztalatokat és élményeket szerzek, amit máshol nem lehet, a válogatottban pedig mindig óriási megtiszteltetés szerepelni. Kemény volt a miskolci edzőtábor, majd a félnapos utazás is, de megérte, hiszen óriási dolog itt lenni a válogatottal. Mi is győzelemmel kezdtünk, az olaszok elleni sikernek nagyon örültem. A szegedi trió nagyon összetartó, mindenben segítjük egymást a lányokkal. Remek a hangulat az egész csapatban, Miskolcon például a délutáni szünetekben versírásban és rajzolásban tartottunk háziversenyt, jutalom sütikért, szuper volt – zárta élménybeszámolóját Nyers Noémi, aki szerint a magyar csapat a dobogóra is esélyes lehet Horvátországban.A fiú u17-es válogatottban is van SZRSE-érdekeltség, hiszen Pintér Barnabás ismét meghívót kapott egy nem akármilyen nyári szezonra: háromszor is Dunaújvárosban edzőtáborozik a nemzeti csapat, sokat dolgozik tehát együtt a 17 fős keret. Az első turnuson már túl is vannak a srácok.

– Volt szerencsénk játszani az ifjúsági válogatottal is, viszont sajnáljuk, hogy az ORV-verseny elmaradt – kezdte nyilatkozatát Pintér Barnabás. – Természetesen a stáb mindent megtesz, hogy elegendő mérkőzést játszunk, és azt mondták, hogy ez ügyben meglepetést kapunk a következő edzőtáborban, kíváncsian várom. Élvezem a munkát, hiszen az SZRSE mellett most már a válogatott is két poszton számít rám, a feladó mellett ugyanis egyre jobban megy a négyes ütő posztja. Még sokat kell ezen a téren bizonyítanom, a stáb pedig minden segítséget megad ehhez, látják bennem a potenciált. Természetesen az utazó keretbe kerülés és nagy tornán való részvétel az álmom és célom, márciusban erről lemaradtam, mert kontaktszemély voltam. Remélem, hogy legközelebb már minden a tervek szerint alakul – jegyezte meg Barnabás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com