Jelszóigénylés

Felemás eredmények születtek az U20-as fordulókban

Megosztás:
Megjelent: 2024. február 6., kedd
Három győzelem és három vereség a hétvégi mérleg

Mindhárom U20-as csapatunk idegenbeli mérkőzésekkel folytatta a középszakasz küzdelmeit. A tornákat a Szegedi RSE rendre győzelemmel kezdte, de a második összecsapást egyik csapatunk sem tudta ezúttal pontra váltani.

A Szegedi RSE narancs leány csapata Balatonfüredre utazott, ahol az ellenfelük a Budaörsi DSE-Emericus SE volt. A női U20-as elsőosztály fordulójában a szegediek három szettben magabiztos győzelmet arattak. Második mérkőzésüket pedig sajnos elvesztették.

Milodanovics Andrea: Nekünk nagyon fontos volt, hogy ebből a két meccsből az egyiket minimum hozzuk. Tudjuk, hogy a Balatonfüred teljesen más erőviszonyokat képvisel, de azt gondolom, hogy első és harmadik szettben helyt álltunk. De ott ki kell emelni, hogy nagyon fiatal, 15-16 éves játékosok álltak a pályán és egyértelmű az, hogy ők is kihasználták azt a lehetőséget, hogy fejlődjenek és szerezzenek tapasztalatot. Én személy szerint elégedett vagyok a nappal, a csapattal is, a csapatmunkával, úgyhogy gratulálok a lányaimnak, mert szerintem ez egy hasznos és jó nap volt.

Torma Ágnes Leány U20 OB, I. osztály középszakasz, Balatonfüred
Budaörsi DSE-Emericus SE – Szegedi RSE narancs 0:3 (21-25, 19-25, 11-25)
Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA I. 0:3 (20-25, 10-25, 20-25)
Szegedi RSE Narancs: Erdei-Strohner Enikő, Kiss Nóra, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Gazdik Lilla, Mányai Maja Mária, Nagy-Hegyesi Réka, Nagy-Hegyesi Luca.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

A Szegedi RSE leány fekete csapata az U20-as korosztály harmadfordulójában négyszettes mérkőzésen nyert a Petőfi Sport Club Bonyhád Egyesülete ellen. Az ellenfél csapata csak az első szettben tudott felülkerekedni a szegedieken, bár ott is szoros volt az állás. A második, harmadik és negyedik szettben azonban a szegediek voltak az erősebbek. Második mérkőzésüket a Dunakanyar ellen játszották. A Szegedi RSE Fekete csapata itt már több hibát ejtett, elvesztette az első három szettet és a mérkőzést is. Jelenleg a csapat a tabella harmadik helyén áll.

Varga Tamás: Az első mérkőzést álmosan kezdtük és a bonyhádi csapat ezt ki is használta, mert gyorsan szettlabdához jutott, amikor Herceg Viki remek nyitássorozatával 24:18-ról egyenlítettünk, majd két buta kis hibával el is veszítettük a játszmát. Ez viszont arra jó volt, hogy felebredjünk és folyamatosan javuló játékkal megnyerjük a mérkőzést. A második mérkőzésen sajnos végig nyitásfogadási hibákkal küszködtünk, így hiába voltunk méltó ellenfelei a Dunakanyar csapatának a közti játékban, a sok hiba miatt elveszítettük a mérkőzést.

Torma Ágnes Leány U20 OB III. osztály Közép középszakasz, Bonyhád
Petőfi Sport Club Bonyhád Egyesület – Szegedi RSE Fekete 1:3 (26-24, 20-25, 21-25, 23-25)
Szegedi RSE Fekete – Dunakanyar LSN ’B 0:3 (14-25, 17-25, 20-25)
Szegedi RSE Fekete:
Bárány Enikő, Istókovics Petra, Herceg Viktória, Gigacz Maja, Duics Dóra Kincső, Ábrahám Anett, Balog Panka, Rádai Réka, Kasza Virág, Kasztner Zsófi.
Megbízott edző: Varga Tamás.

A Szegedi RSE fiú narancs alakulata első mérkőzésén három szettben nyert az U20 középszakasz fordulójában. Az első szettet 25-18-ra, a másodikat 25-21-re, a harmadikat pedig egy szoros küzdelemben 28-26- nyerték, így a mérkőzést is 3:0-ra. A második mérkőzésen azonban a szegediek elfáradtak. 

Hulmann Zsolt: Szolnok elleni mérkőzésen a két csapat közti tudáskülönbség alapján sima mérkőzést volt várható. A várakozásaim beigazolódtak és néhány megingás kivételével magabiztosan hoztuk a mérkőzést. Ami számomra nagy talány volt, hogy mit várhatok a következő, GLP Nyíregyháza elleni mérkőzéstől. Alapszakaszban 3:0-ra megvertük az ellenfelünket, míg a középszakasz első fordulójában simán kikaptunk tőlük. Úgy gondoltam, hogy a vereségbe közrejátszott a rövid felkészülési időszakunk, valamint az U17-es válogatott játékosaink távolléte. Most is csonka kerettel tudtunk csak kiállni, ugyanakkor mind a 3, a felnőtt csapat keretében is helyett kapó játékos rendelkezésre állt. Az egész mérkőzésen nagyon sok hibával játszottunk. Míg ellenfelünk nem ismert elveszett labdát, addig mi fásultan álldogáltunk a pályán és hiába volt egy-egy szép megoldás, nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát. Nem is lehetett más eredmény, mint megint sima nyíregyházi siker. Jó lecke volt ez számunkra. A következő fordulóban be kell bizonyítanunk, hogy miért voltunk alapszakasz győztesek.


dr. Tarnawa Ferdinánd U20 fiú OB II. osztály, Kelet középszakasz, Szolnok
Szolnoki Sportcentrum kék – Szegedi RSE Narancs 0:3 (18-25, 21-25, 26-28)
Szegedi RSE Narancs – GLP Nyíregyháza 0:3 (19-25, 18-25, 18-25)
Szegedi RSE Narancs: Varga Medárd, Szepesi Máté, Elousta Dzsáfár, Hüvös Máté György, Kukla Zsombor Tamás, Lehoczki Dániel, Fitor Patrick, Tápai Bendegúz, Vörös Szabolcs Zoltán.
Vezetőedző: Hullmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com