Jelszóigénylés

Nem elég, ha technikásabbak vagyunk

Megosztás:
Megjelent: 2021. december 6., hétfő
Hétvégén egy fontos leckével is gazdagodott utánpótlásunk.

A fiúknál a mini, a serdülő és az U21-es csapatunknak volt bajnokija hétvégén. Az SZRSE reménységei tanulságos meccseket játszottak, a srácok trénerei ezt is ki is fejtették értékelésükben.

Fiú mini csapatunk Szolnokra utazott, ahol a házigazdát és a MÁV Előre együttesét is három szettben legyőzte, a DSE-től viszont szintén három szettben kikapott.

– Sikerült kijavítani a legutóbbi torna fiaskóját – kezdte értékelését Honti Szilárd vezetőedző. – A Szolnok ellen remekül játszottak a srácok az első két szettben, a gyengébb akciókat is rendre pontra tudták váltani. A győzelem tudatában mintha pályára sem léptek volna a fiúk az utolsó szettben, mélyen tudásuk alatt teljesítettek. Hasonló volt a forgatókönyv a székesfehérváriak ellen is, majd jött a hidegzuhany a DSE ellen. Tornagyőzelemért léptek pályára a tanítványaim, de ez látszott is, görcsösen játszottak az első szettben. Szinte hibátlan játékkal jött össze az egyenlítés, de a döntő, harmadik szett ugyanolyan volt, mint az első. Sajnos jobb pontaránnyal a DSE és a Szolnok is megelőzött minket, ami fájó eredmény, de egyben értékes tapasztalat is. Hiába voltunk technikailag erősebbek az ellenfeleknél, mentálisan még sokat kell fejlődnünk. Volt egy debütáló játékosunk Menyhárt Nimród személyében, aki remekül helytállt. Összességében azért elégedett vagyok a fiúkkal, jár nekik a gratuláció, hiszen látszott, hogy egyénileg szépen fejlődtek és csapatszinten is jó úton járnak – összegzett a tréner.


Fiú U13 OMB I.osztály 3.forduló, Szolnok
Szegedi RSE – Szolnoki SPC 2:1 (25:19, 25:21, 7:25)
Szegedi RSE – MÁV Előre Akadémia A 2:1 (25:9, 25:17, 18:25)
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 2:1 (25:22, 14:25, 25:11)
Szegedi RSE: Szőke Bence, Draskóczy Ede, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Tari Bence.
Vezetőedző: Honti Szilárd.

Fiú serdülő együttesünket Csányi Dániel vezetőedző helyett most Varga Tamás klubelnök irányította. A srácok Budapesten játszottak, a DSE és a Dág ellen is háromszettes vereséget szenvedtek.

– Sajnos nem tudtunk teljes kerettel kiállni, de az ellenfeleknél is ez volt a helyzet – kezdte nyilatkozatát Varga Tamás. – A nyitás-fogadásokkal végig gondunk volt, így nem tudtunk támadásokat építeni. Amikor labdamenetben voltunk, akkor már felvettük a versenyt az ellenfelekkel, de szettenként tíz nyitás “lenyelése” nem fér bele. A nyitásaink sem voltak túl jók, ez is hozzájárult a sima vereségekhez, és persze az is, hogy egyetlen centerrel álltunk fel. Küzdöttünk, de nem volt esélyünk – tette hozzá a szakember.


Fiú U17 OSB I.osztály Alapszakasz, Budapest
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 3:0 (25:13, 25:10, 25:12)
Dág KSE – Szegedi RSE 3:0 (25:17, 25:15, 25:15)
Szegedi RSE: Elek Botond, Elousta Dzsáfár, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Vörös Szabolcs, Simon Benedek, Pintér Gergely.
Megbízott edző: Varga Tamás.

Fiú U21-es legénységünk a Lila iskolában fogadta a Kecskemétet, a második szettben megszorongatta a favoritot, de a hazai szettsiker nem jött össze.

– Nagyon erős csapat ellen játszottunk, és az első szettben ez látszott a srácokon – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt. – A második szettben már lépést tudtunk tartani az esélyesebb vendégekkel, szép pillanataink voltak. A harmadik szettben Strezeneczki Pétert arcon találták, vérzett az orra, és ezután már nem kaptuk el a fonalat, szétesett a játékunk. Kár a befejezésért, de a második szett nagyon jó volt – összegzett a mester.


Férfi NB II - U21 'B' csoport, Szeged, Lila iskola
Szegedi RSE – Kecskeméti RC 0:3 (15:25, 20:25, 11:25)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Strezeneczki Péter, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Radics Attila.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com