Jelszóigénylés

Csak egy meccs miatt van hiányérzetünk

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 1., hétfő
Gyerek és szupermini együtteseink összességében szép hétvégét zártak.

Koronavírus fertőzés miatt fiú U17-es és U21-es csapatunk sem lépett pályára a hétvégén, de szerencsére a többi korosztályos együttesünk terv szerint játszhatott a bajnokságban. Az SZRSE ifjú reménységei több fronton is bizonyították fejlődésüket, de van egy meccs, ami miatt hiányérzetünk van.Leány és fiú szupermini csapataink Dunaújvárosban szerepeltek a DSE-Kupán. A hivatalos pontszámítás nélküli bajnokság továbbra is furcsa, de így is nagyon élvezték a gyerekek, és sok dicséretet kaptak edzőiktől.

– Voltak a keretünkben teljesen kezdő, hét-nyolc éves játékosok is, de mindenki felnőtt a feladathoz – büszkélkedett Magos-Dóra Annamária, a leány csapat vezetőedzője. – A legkisebbek persze nagyon izgultak, de rendkívüli módon élvezték is a mérkőzéseket. A kérdés sosem maradt el, hogy nyertünk-e, szerencsére sikerült hivatalos pontszámítás nélkül is versenyhelyzetet teremtenünk. Jól játszottak a lányok, a szerváik gyorsan fejlődtek, és bőven akadtak szépen kijátszott labdamenetek, amelyekért külön megdicsértem őket. Látszott a közös munka gyümölcse, hiszen a pályán viszontláttam az edzéseken gyakorolt alapjátékot, ez nagyon boldoggá tett. Szakmai igazgatónk, Jan De Brandt mindig hangsúlyozza, hogy a labdához való helyezkedés és a labdaészlelés alappilléreit rendkívül fontos lerakni már ebben a korban, és ezen a tornán kiválóan megmutatkozott, hogy ez mennyire igaz, látszott a gyakorlatok eredménye. Labdamenetről labdamenetre önmagukat javították a gyerekek, az előző játék tapasztalataiból, ami óriási dolog ebben a korban, és ha én kértem tőlük javítást, azt is rögtön megcsinálták. A gyerekek kivívták az ellenfelek tiszteletét is! Pontszámítás nélkül mindez különösen nagy teljesítmény! A torna közösségformáló erejét is kiemelném, hiszen nagyon jó volt a hangulat, kellett már ez az élmény, a meccsekkel és az utazással együtt – véli a szakember.


U11 Országos Szupermini Bajnokság - DSE Kupa, Dunaújváros
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Narancs
Szegedi RSE Narancs - DARC SzE U11
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Narancs
Szegedi RSE Narancs - DARC SzE U11
Szegedi RSE Narancs: Fritz Nóra, Hackler Hanna, Szűcs Vanessza, Nyers Alíz, Masa Milla, Fritz Izabella, Horváth Vera
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

– Köszönjük a leány csapat segítségét, hiszen két kislány átjött a srácokhoz, így vegyes csapatban indultunk – emelte ki Honti Szilárd, a fiú együttes vezetőedzője. – Szerencsére voltak más vegyes csapatok is, így nem voltunk egyedül a jelenséggel, persze az első meccsen mindenki meg volt szeppenve az új felállástól. Mindenki élvezte, gyorsan kezdték megszokni egymást a gyerekek. Önmagunknak számoltuk a pontokat, hogy izgalmas legyen, így nem hivatalosan, de mi nyertük az első három meccset, a negyedik pedig döntetlen lett. Célzott utasításokat is megvalósítottak a gyerekek, például a fogadások és nyitások terén, komplett támadásokat is felépített a csapat, sok szép labdamenetünk volt, és olykor bravúros mentések is. Abszolút meg vagyok elégedve a játékosokkal, sikerélmény volt a torna! – összegzett a tréner.


U11 Országos Szupermini Bajnokság - DSE Kupa, Dunaújváros
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Fekete
Szegedi RSE Fekete - Sümeg-Dabronc C
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Fekete
Szegedi RSE Fekete - Sümeg-Dabronc C
Szegedi RSE Fekete:
Draskóczy Ede, Tari Bence, Retek Kristóf, Varga Zénó, Benito Ferenczi Nadia, Révész Kata
Vezetőedző: Honti Szilárd

Leány gyerek narancs csapatunkra egy nagyon komoly kihívás, majd egy visszavágási lehetőség állt, hiszen Békéscsabán a hazaiak Fehér együttese volt az első ellenfél, ezután pedig a Nyíregyháza ellen győzelem volt a cél. Felemás a szegedi mérleg, hiszen méltó ellenfelei voltunk a BRSE hatos döntőre esélyes együttesének, de a második derbin messze voltunk a legjobb formánktól.

– A Békéscsaba ellen bátran játszottak a lányok, alaposan megnehezítették a favorit dolgát – kezdte a torna értékelését Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Rövid pihenő után jöhetett a Nyíregyháza elleni meccs, amiről a múlt héten többször is beszélgettünk, hiszen nyerhető találkozónak tűnt. Erre a derbire viszont fél órával a hazaiak elleni helytállás után egy teljesen más csapat lépett pályára, legalábbis ez volt az ember érzése. Hibát hibára halmozva sikerült magunkat megverni. Elajándékoztunk egy győzelmet, ami jól jött volna a végső elszámolásnál. Nem értem, hogy mi történt a lányokkal abban a fél órában, szerencsére a következő tornáig egy hónapunk van kideríteni – jegyezte meg a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Fehér - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:16)(25:10)(25:11)
Szegedi RSE Narancs - Nyíregyháza 0:3 (10:25)(14:25)(10:25)
Szeegdi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Hartai-Rácz Gaiai, Eszik Sára, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Leány gyerek fekete együttesünk már nagyon ki volt éhezve a mérkőzésekre, hiszen hosszú szünet után az első tornájukat nemrég le kellett mondani, méghozzá az utolsó pillanatban. Most végre lehetett játszani, ráadásul hazai pályán, az SZTE Sportközpontban.

– Ügyesek voltak a lányok, bebizonyították, hogy sokat fejlődtek a szezon elejéhez képest – foglalta össze a lényeget Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző, majd bővebben is mérleget vont a tornáról. – A nagypályás mozgásokban és a technikai elemekben különösen látványos volt a fejlődés, de a játék minden elemében sikerült előrelépni. Az Emericus ellen nagyon közel voltunk az ötödik szett kiharcolásához, a negyedik szettben a hajráig vezettünk is. A védekezés és a nyitás-fogadás került most középpontba, erre koncentráltunk leginkább, és ezen a területen sincs hiányérzetem. Örömteli, hogy a rontások után sosem estek kétségbe a lányok, mindig a következő labdamenetre figyeltek és eddiginél bátrabban játszottak! – hangsúlyozta a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB III. osztály, Szeged
Szegedi RSE Fekete - Emericus SE "A" 1:3 (5:25)(25:23)(6:25)(23:25)
Dunakanyar SE "B" - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15)(25:12)(25:15)
Szegedi RSE Fekete: Bakó Szófia, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja, Kasztner Zsófi, Varga Szonja, Kocsis Dorka, Király Emese
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com