Jelszóigénylés

Csak egy meccs miatt van hiányérzetünk

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 1., hétfő
Gyerek és szupermini együtteseink összességében szép hétvégét zártak.

Koronavírus fertőzés miatt fiú U17-es és U21-es csapatunk sem lépett pályára a hétvégén, de szerencsére a többi korosztályos együttesünk terv szerint játszhatott a bajnokságban. Az SZRSE ifjú reménységei több fronton is bizonyították fejlődésüket, de van egy meccs, ami miatt hiányérzetünk van.Leány és fiú szupermini csapataink Dunaújvárosban szerepeltek a DSE-Kupán. A hivatalos pontszámítás nélküli bajnokság továbbra is furcsa, de így is nagyon élvezték a gyerekek, és sok dicséretet kaptak edzőiktől.

– Voltak a keretünkben teljesen kezdő, hét-nyolc éves játékosok is, de mindenki felnőtt a feladathoz – büszkélkedett Magos-Dóra Annamária, a leány csapat vezetőedzője. – A legkisebbek persze nagyon izgultak, de rendkívüli módon élvezték is a mérkőzéseket. A kérdés sosem maradt el, hogy nyertünk-e, szerencsére sikerült hivatalos pontszámítás nélkül is versenyhelyzetet teremtenünk. Jól játszottak a lányok, a szerváik gyorsan fejlődtek, és bőven akadtak szépen kijátszott labdamenetek, amelyekért külön megdicsértem őket. Látszott a közös munka gyümölcse, hiszen a pályán viszontláttam az edzéseken gyakorolt alapjátékot, ez nagyon boldoggá tett. Szakmai igazgatónk, Jan De Brandt mindig hangsúlyozza, hogy a labdához való helyezkedés és a labdaészlelés alappilléreit rendkívül fontos lerakni már ebben a korban, és ezen a tornán kiválóan megmutatkozott, hogy ez mennyire igaz, látszott a gyakorlatok eredménye. Labdamenetről labdamenetre önmagukat javították a gyerekek, az előző játék tapasztalataiból, ami óriási dolog ebben a korban, és ha én kértem tőlük javítást, azt is rögtön megcsinálták. A gyerekek kivívták az ellenfelek tiszteletét is! Pontszámítás nélkül mindez különösen nagy teljesítmény! A torna közösségformáló erejét is kiemelném, hiszen nagyon jó volt a hangulat, kellett már ez az élmény, a meccsekkel és az utazással együtt – véli a szakember.


U11 Országos Szupermini Bajnokság - DSE Kupa, Dunaújváros
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Narancs
Szegedi RSE Narancs - DARC SzE U11
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Narancs
Szegedi RSE Narancs - DARC SzE U11
Szegedi RSE Narancs: Fritz Nóra, Hackler Hanna, Szűcs Vanessza, Nyers Alíz, Masa Milla, Fritz Izabella, Horváth Vera
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

– Köszönjük a leány csapat segítségét, hiszen két kislány átjött a srácokhoz, így vegyes csapatban indultunk – emelte ki Honti Szilárd, a fiú együttes vezetőedzője. – Szerencsére voltak más vegyes csapatok is, így nem voltunk egyedül a jelenséggel, persze az első meccsen mindenki meg volt szeppenve az új felállástól. Mindenki élvezte, gyorsan kezdték megszokni egymást a gyerekek. Önmagunknak számoltuk a pontokat, hogy izgalmas legyen, így nem hivatalosan, de mi nyertük az első három meccset, a negyedik pedig döntetlen lett. Célzott utasításokat is megvalósítottak a gyerekek, például a fogadások és nyitások terén, komplett támadásokat is felépített a csapat, sok szép labdamenetünk volt, és olykor bravúros mentések is. Abszolút meg vagyok elégedve a játékosokkal, sikerélmény volt a torna! – összegzett a tréner.


U11 Országos Szupermini Bajnokság - DSE Kupa, Dunaújváros
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Fekete
Szegedi RSE Fekete - Sümeg-Dabronc C
DSE RÖPLABDA AKADÉMIA NONPROFIT KFT - Szegedi RSE Fekete
Szegedi RSE Fekete - Sümeg-Dabronc C
Szegedi RSE Fekete:
Draskóczy Ede, Tari Bence, Retek Kristóf, Varga Zénó, Benito Ferenczi Nadia, Révész Kata
Vezetőedző: Honti Szilárd

Leány gyerek narancs csapatunkra egy nagyon komoly kihívás, majd egy visszavágási lehetőség állt, hiszen Békéscsabán a hazaiak Fehér együttese volt az első ellenfél, ezután pedig a Nyíregyháza ellen győzelem volt a cél. Felemás a szegedi mérleg, hiszen méltó ellenfelei voltunk a BRSE hatos döntőre esélyes együttesének, de a második derbin messze voltunk a legjobb formánktól.

– A Békéscsaba ellen bátran játszottak a lányok, alaposan megnehezítették a favorit dolgát – kezdte a torna értékelését Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Rövid pihenő után jöhetett a Nyíregyháza elleni meccs, amiről a múlt héten többször is beszélgettünk, hiszen nyerhető találkozónak tűnt. Erre a derbire viszont fél órával a hazaiak elleni helytállás után egy teljesen más csapat lépett pályára, legalábbis ez volt az ember érzése. Hibát hibára halmozva sikerült magunkat megverni. Elajándékoztunk egy győzelmet, ami jól jött volna a végső elszámolásnál. Nem értem, hogy mi történt a lányokkal abban a fél órában, szerencsére a következő tornáig egy hónapunk van kideríteni – jegyezte meg a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Fehér - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:16)(25:10)(25:11)
Szegedi RSE Narancs - Nyíregyháza 0:3 (10:25)(14:25)(10:25)
Szeegdi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Hartai-Rácz Gaiai, Eszik Sára, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Leány gyerek fekete együttesünk már nagyon ki volt éhezve a mérkőzésekre, hiszen hosszú szünet után az első tornájukat nemrég le kellett mondani, méghozzá az utolsó pillanatban. Most végre lehetett játszani, ráadásul hazai pályán, az SZTE Sportközpontban.

– Ügyesek voltak a lányok, bebizonyították, hogy sokat fejlődtek a szezon elejéhez képest – foglalta össze a lényeget Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző, majd bővebben is mérleget vont a tornáról. – A nagypályás mozgásokban és a technikai elemekben különösen látványos volt a fejlődés, de a játék minden elemében sikerült előrelépni. Az Emericus ellen nagyon közel voltunk az ötödik szett kiharcolásához, a negyedik szettben a hajráig vezettünk is. A védekezés és a nyitás-fogadás került most középpontba, erre koncentráltunk leginkább, és ezen a területen sincs hiányérzetem. Örömteli, hogy a rontások után sosem estek kétségbe a lányok, mindig a következő labdamenetre figyeltek és eddiginél bátrabban játszottak! – hangsúlyozta a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB III. osztály, Szeged
Szegedi RSE Fekete - Emericus SE "A" 1:3 (5:25)(25:23)(6:25)(23:25)
Dunakanyar SE "B" - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15)(25:12)(25:15)
Szegedi RSE Fekete: Bakó Szófia, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja, Kasztner Zsófi, Varga Szonja, Kocsis Dorka, Király Emese
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com